daha detaylı açıklamam
yakın bir arkadaşım takas vasıtası ile bir ps 150 almaya kadar verdi (2011 model 12bin km de) olaylar aşağıdaki gibi gelişti.
kendisinde 2011 model 9bin kmde sıfır ayarında sh300 vardı. nakit ihtiyacı için daha alt sınıf bir scooterle takas etmek istedi izmirden bir kişi ile görüştüğünü söyledi, motorun linkini bana attı, baktım 2012 model 12bin km de beyaz temiz , leovince egzostlu bir ps150. adamlar görüşüp takasa karar verdi. adam izmirden kalkıp istanbula gelecekti..derken...gelmiş
adam gelince arkadaş adamı ve motoru alıp bana geldi. ve aşağıdaki olayı anlattı
motorun sahibi ps150 ile izmirden istanbula gelirken yağı eksik görüp (kendi söylediğine göre motordan anlamayan birisi) yağ eklemiş ama silme doldurmuş!! ve akabinde duman attığını görmüş gelince bunu arkadaşıma söylemiş dediğim gibi o da motoru alıp bana getirmişti, bende şu görüşe dayanarak: fazla yağı hava filtresine basan karterden, hava filtresi yağı tekrar enjektöre çektiği için duman atıyor diyerek.. en yakın honda servise gitmesini söyledim. satan adam bakımları karşılayacağınıda benim yanımda söyledi. kendilerine şirinevler hondaya kadar eşlik edip ayrıldım
motora komple bakım yapılmış 200tl kadar parayı motorun sahibi vermiş herşey güzel. sonra notere gitmişler motorun 2011 model olduğunu görmüşler! takas bedelini arttırıp satışları almışlar..
derken arkadaş ertesi gün aradı.
motor 500gr yağ eksilmiş dedi bende yuh dedim.
200km de 500gr yakın yağ eksiltmiş ama nasıl olur bana geldiğinde motor duman atmıyordu diye düşündüm!?? o kadar yağ yakan motor köfte arabası gibi gezmelidir.!! 2 zamanlı gibi.
motorun ilk sahibi enteresandır ki çamura yatmıyor gerekli parçaları gönderceğini söylüyor. arkadaşıma yardımcı olacağını söylüyor ve her seferinde banada dediği gibi motordan anlamadığını söylüyor adam sürekli iyi niyetliymiş.
motora önceden ne olup bittiği ve mazisi ile ilgil yorum yapmak istemiyorum çünkü bu yorumumu ve acaba km ile oynanmışmıyı çok önce bakıp yapmam gerekirdi. demekki ben bile kül yutuyormuşum.. ee müneccim değiliz..
motor şimdi sökülecek ve durum nedir bakılacak ona göre parçalar sipariş edilecek.
bu arada nedense motorun yağ çubuğuna ulaşmak bir işkence gibi tam önünde manifolt üzerinde eksijen