Daha önceden mevzusu açıldıysa peşinen özür diliyorum.
Merhaba,
PCX'lerinin bakımlarını yetkili servista yaptıran arkadaşlar, servis motorunuza hangi marka/model yağ koyuyor?
Benim motoruma bakım yapan servis, Honda'nın Eneos'a ürettirdiği 10W-30 JASO MA sınıfı yağı kullandı. Kitapta JASO MB sınıfı yağ önerilmesine rağmen telefonla konuştuğum diğer Honda yetkili servisleri de PCX'lere ekte fotoğrafını göreceğiniz JASO MA sınıfı yağı kullandıklarını söylediler.
JASO uygulama rehberinden anlaşıldığı kadarıyla MB sınıfı MA sınıfına göre daha düşük sürtünme sağlıyor. Bunun da yakıt ekonomisi ve motor ömrü olarak geri dönmesini beklmek olası
Araştırdığım kadarıyla JASO MB sınıfı 10W-30 yağ sadece IPONE markasında var. Bu yağı satın alan, deneyen kullanan var mı aramızda?
http://ipone.fr/en/product/scoot-4-10w30/
Kullanıcı kitabında önerilen yağ: API SG ve üzeri (SG<SH<SJ<SL<SM<SN), 10W30, Jaso MB sınıfı
Karşılaştırma Tablosu
Tabloya baktığınızda değerler arasında fazla bir fark yok. Hatta 40 derecede IPONE yağın akmaya direnci diğer yağa göre daha yüksek.