Honda NX500 izlenimlerim

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Arkadaşlar merhaba,

Forumda birkaç başlık altında NX500 tecrübemden bahsetmiştim ama hala konular arasında bana bu motorumla ilgili sorular geliyor.

Buna istinaden elimdeki kabataslak bir yazıyı detaylandırıp olabildiğince kapsamlı bir kullanıcı deneyim raporu hazırlamaya çalıştım.

Keyifli okumalarınız olsun.

2025 Ocak ayında ilk partiden aldığım ve 2025 Mart ayında 2600 kilometrelik Güneydoğu turu ve 300 kilometresi Ankara çevresi turuyla uzun yolda tecrübe edilmiş yaklaşık 3000 kilometrelik Honda NX500 kullanıcı deneyimim ve izlenimlerim şöyle şekillendi:

Öncelikle eğer bu motorla soğuk havada uzun yola çıkmasaydım bu başlık altında yazacaklarım çok daha farklı olurmuş meğer.

Yazımın sonunda bu konuya değineceğim.

Motorla ilgili olumlu bulduğum noktalar:

1.
Öncelikle enfes bir motor bu NX500. Çok kişinin çoğu durumda ihtiyacını görecek, yüzünü güldürecek bir motosiklet. Durumu olan herkesin elinin altında bulunması gereken bir motor.

2.
Motor sesi çok güzel. Sanki 4 silindirli CBF600-1000 kullanıyormuş izlenimi veriyor. Egzoz değil, motor sesinden bahsediyorum. Kulaklara şenlik, bayram. Durmadan vites değiştirip o senfonimsi sesi tekrardan duymak istiyorsunuz. Gürül gürül, dopdolu bir sesi var.

3. Motor çalışma karakteri ve de çekiş gücü de özellikle benim gibi ağırlıklı olarak daha düşük hacimli motosiklet kullanıyorsanız sizi kesinlikle etkileyecektir. 50 bin km’dir kullanmakta olduğum CRF 250’nin 2 katı güce sahip ama çekiş hissiyatı sanki 3 kat güçlü bir motosikletmiş gibi.

Motorun enfes sesinin ve çalışma karakterinin bu hissiyattaki payı büyük.

Hatta daha güçlü motora sahip olanlar bile özellikle 60-70 km hızlara kadar olan ivmelenmesi karşısında yüzlerini buruşturmazlar eğer çok büyük bir beklentiyle binmiyorlarsa NX500’e.

4. Yakıt tüketimi gerçekten makul. 100 km ve altı süratlerde uzun ve düz yolda 3 lt civarı bir tüketimi var. Motorumun kilometresi daha 3000 km bile olmadı ve de havalar da malum kış şartları. Motor 10 binleri bir devirsin, sıcak havalarda dikkatli kullanımda 2.5 lt civarı tüketim rakamları görülebilir.

Çok agresif kullanımlarda bile 6 litreleri geçeceğine hiç ihtimal vermiyorum.

Şehir içi kullanımlarında da 4-4.5 lt falan yakacaktır maksimum.

5. Menzil. 17,5 litrelik yakıt deposu ile yine efendi kullanımda 400 km üstü menzil neredeyse garanti. Üstte yazdığım şartlardaki kullanımda 500 km, hatta bir yere yetişmek için değil de yoldan keyif almak için 80 km’yi geçmeden yapılacak uzun sürüşlerde tek depo ile 600 km yapılabilir. Çok başarılı bence. Performanslı sürüşlerde bile tek depo yakıtla 300 km üstünü görecektir bu motor

6. 196 kg olan dolu ağırlığını hiç ama hiç hissettirmiyor. Çok kıvrak. Motoru durur halde ileri-geri almak hiç zor değil. Hele bir de yakıt deposu yarının altına düştüğünde iyice hafifliyor.

7. Çok iri bir motor değil. Çok uzun da sayılmaz. Tek kişilik sürüşler için çok ideal. Gidon turu da hiç fena sayılmaz.

8. Kişisel tercihtir ama bence çok yakışıklı.

9. Ön 19, arka 17 tekerlek çapı kombinasyonuyla yoldaki bozuklukları sürücüye çok hissettirmeden ilerlemek mümkün. 21x18 kombinasyonlardaki gibi yönlendirme yapmada yaşanan zorluklar bu motorda neredeyse hiç yok.

10. Motor bloğu müthiş sorunsuz ve de uzun ömürlü.

Tiago Dias isimli bir kurye Londrada NX’in babası CB500X ile sübap ayarı bile yapılmadan ve hem de orijinal baskı balata ile 500.000 km’yi devirdiğini paylaşmıştı forumlarda.

11. 250-650 cc arasındaki tüm diğer modeller gibi yıllık mtv’si daha büyük hacimli motorlara göre makul sayılır.

2026 yılı motosiklet MTV rakamları

125-250 cc --- 534,5 x 2= 1.069 TL

251-650 cc --- 1.107 x 2= 2.214 TL

651-1199 cc ---2.859,5 x 2 = 5.719 TL

1200 cc üstü ---1199 cc ---6.938 x 2 = 13.876 TL

Bunlar da olumsuz bulduğum noktalar.

1.
Motor sesi. 😊 Şaşırmayın zira olumlu nokta olarak bahsettiğim motor sesi başlarda ve birkaç saatlik sürüşlerde kulağa hoş gelse de uzun yolculuklarda bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor. Bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama 4 gün süren Ankara-Kayseri-K.Maraş-Adıyaman-Diyarbakır-Batman-Mardin-Urfa-Adana-Ankara turumda NX500’ü, bazı kısımlarda gayet de performanslı kullandıktan sonra ertesi hafta Ankara çevresi turunda bir arkadaşımın 2022 model Tracer 7 motorunu kullanınca anladım NX500’ün motorunun gayet de gürültülü çalıştığını. Tracer 7’nin CP2 bloğunun 120 km’ye kadar süratlerde neredeyse hiç sesi çıkmıyormuş. Bundan dolayı da Tracer 7’yi oldukça konforlu buldum. NX500’ün ilk sürüşteki müthiş güzel homurtulu çalışması cruiser motorların sesini andırıyor ama bu ses /homurtu uzun yolda bir süre sonra baş ağrıtır. 3-4 ayda bir çıktığım turlarda günlük 10-15 saat civarı sürüşler yapan ve bundan keyif alan 55 yaşında birisi olarak NX500’ün homurtulu çalışması yerine daha sessiz çalışan bir motosikleti tercih ederim. Günlük kullanımda sorun yok ama uzun turlar için ilk tercihim olmaz yani.

2. Ön far aydınlatması yetersiz bence. Ek aydınlatma desteği olmadan gece yolculuğuna kalmak sıkıntı.

3. Ön çamurluk uzatma şart. Yoldaki bütün çamur-pislik radyatöre geliyor. Ben motorumu ilk partiden aldığım için aksesuar temini çok zordu ama artık yerli yabancı bir sürü alternatif mevcut. PUIG markasını tavsiye ederim.

4. Arka tekerden süspansiyona çamur atıyor. CRF 250’de olan aparattan neden buna da koymamışlar anlamak zor. Ben motorumu ilk partiden aldığım için motora uyumlu aksesuar yoktu o dönem. PUIG markasının buna uygun olarak ürettiği arka çamurluk uzantısı (=hugger) bu sıkıntıyı çözer.

5. Yan ayak 2 tık kısa kalıyor. GP kompozitten yan ayak genişletme alıp taktırdım. Sorun nispeten çözüldü ve artık 1 tık kısa kalıyor. 😊 Biraz daha yüksek topuklu bir aparat ile sorun tamamen çözülebilir. Tabii o zaman da artçılı ve daha yüklü turlarda da yan ayak uzun kalıp motoru diğer tarafa yatırabilir.

6. Honda motosikletlerde bulunan cep telefonu bağlantı sistemi Honda SYNC bana çok hitap etmedi. Yapay zekâ asistanının Türkçe seslendirmesini beğenmedim. Seslendirme kısmının sesini kısabiliyoruz ama Honda Sync açıkken ekranda normalde yol ve sürüşle ilgili mevcut olan bazı bilgilere de ulaşılamıyor olmasından dolayı turumuzun 2. Gününde uygulamayı kaldırdım ve rahat ettim. Bence bu ve benzer uygulamalar Android Auto / Apple Car Play uygulamalarının yanında ara/geçici çözüm ve hatta göz boyama (=gimmick). Beğenen, aktif olarak kullanan vardır şüphesiz. Benlik değil.

7. 100 km civarından itibaren gidonda hafiften inceden bir titreşim mevcut. Öyle zangır zangır değil ama çok daha tiz ve yüksek frekansta. Kısa süreli sürüşlerde ve ilk başta tespiti zor zira dediğim gibi zangırtı şeklinde değil de zırıltı şeklinde. Günlük işe gidip gelenlerin, 50 km gittim, 50 km geldim diyenlerin tespit etmesi zor. 130 km’den itibaren ciddi hissediliyor. 140 km üstü 15 dk bile sürülse el, ayak, popo uyuşturacak derecede belirgin. Cep telefonunun kamerasını bozacak cinsten. Tura çıktığımda motorum daha 100 km civarındaydı ve rodaj bakımını Adıyaman’da yaptırdım ve rodaj bakımından sonra performanslı sürüşlerim oldu. Çok moralim bozuldu valla. Ama motosiklet yol yaptıkça, mesela 10-15 bin km üstünde bu titreşimin azalacağını düşünüyorum.

8. Orijinal ön cam motosikleti yakışıklı gösterse de rüzgârı kesmede çok kısa kalıyor. GP’nin tur camı ebat olarak gayet başarılı. Ben bir de rüzgâr saptırıcı taktım üste. 82 ekran TV arkasından izliyorum yolu. Sinek böcek vb. engellemede çok başarılı. PUIG marka olarak alternatif camlar var. Ancak orijinal ön cam yerine daha büyük tur camı takıldığında bir sonraki maddede bahsedeceğim gidon boşluğundan rüzgâr gelmesi olayı artıyor. Bu motorda rüzgâr yiyorsunuz her durumda. 😊

9. Motosikletin kafa dizaynından kaynaklandığını düşündüğüm garip bir durum ve hatta büyük bir sorun tespit ettim çıktığımız Doğu turunda. Bir sebepten farın altından, ön maşanın arasından, gösterge tablosunun yanından deponun üstüne doğru müthiş rüzgâr alıyor NX500. Şehir içi kullanımda, günlük maksimum 1 saat civarı kullanımda ve sıcak havada çok anlaşılmaz belki ama uzun yolda ve soğukta çok rahatsız edici müthiş bir soğuk hava akımı var oradan gelen. Üstte de yazdığım gibi havanın soğuk olmadığı günlerde/aylarda çok sorun değil ve hatta oradan aldığınız rüzgâr hoşunuza bile gidebilir. Böyle yarım saatlik, bir saatlik sürüşlerde çok sorun da değil zira muhtemelen anlamazsınız bile. Ama bizim çıktığımız güneydoğu turunda günlük 12-14 saat yol yaptık. Ve hava cidden soğuk olduğu için tur camının üstünde deflektör de olduğu halde yüksek süratli otoban sürüşlerinde motorun üstüne doğru kapanma ihtiyacı hissettim gayrı ihtiyari ve işte o zaman iyiden iyiye hissettim o hava akımını. Resmen bacaklarımın üst kısmıyla böbreklerim ve karnıma çivi gibi soğuk hava yedim. Hani kışlık eldiveniniz olduğu halde soğuk havada motora bindiğinizde motorda elcik ısıtma yoksa eğer, ellerinizi hissedemeyecek hale gelirsiniz ya bir süre sonra, işte ondan çok farklı değil bu NX500’ün gidon boşluğundan gelen hava. İlginç bir şekilde motorda daha dik oturunca o hava akımı sadece üst bacak ve karnınıza gelirken öne doğru eğilirseniz kafanızı-kaskınızı geriye itecek kadar şiddetli gelen bir hava akımından bahsediyorum. Bu durumun NX500’ün kafa dizaynıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Daha önce de yazdığım gibi ilk seriden aldığım motorum için neredeyse hiçbir aksesuar mevcut değildi ve bence motorun koruma demirleri olsa, farın alt kısmında mevcut bulunan bağlantı noktalarından bağlanacak bağlantı ayakları oradan giren havayı bir miktar kesecektir. Hatta demirleri bağlarken o kısma avuç içi kadar bir deflektör de (dizayn edilip) takılabilir ve böylece havayı farın altından yukarıya, sürücüye doğru aktarmak yerine alta, radyatör tarafına yönlendirme yapması sağlanabilir. Motor koruma demiri takılmış bir NX500 sürmediğim için koruma demirinin oradan gelecek rüzgârı ne derece kestiğini (veya kesip kesmediğini) görme şansım olmadı. Ancak bizim çıktığımız turdaki gibi koruma demiri olmadan soğuk havada saatlerce motor tepesinde kalacaksanız tur dönüşü size motoru sattıracak kadar keyifsiz bir deneyim yaşayacağınızı söyleyebilirim.

Bu rüzgâr yeme ile ilgili bir başka olumsuzluk daha tespit ettim bu arada. Motorun önüne doğru uzandıkça gidon boşluğundan gelen rüzgâr kaska ve göğsümüze doğru geldikçe motorla gitmekte olduğunuz yüksek süratlerde düşüş oluyor. Resmen yelken gibi motoru frenliyorsunuz istemeden. Kazık gibi dimdik oturunca gidondan gelen rüzgâr deponun üstünden gövdenizin altına doğru vurup sizi üşütüyor falan ama oradan akıp gidiyor bir şekilde. Öne doğru yatarsanız top speed çabalarınız sekteye uğruyor ve tüketiminiz artıyor. :)

10. Selektör yapmak için konmuş olan çıkıntının (=selektör tuşunun) ucu anlamsız bir şekilde sivri. 5 yıldır çok severek kullandığım DİFİ kışlık eldivenimin sol işaret parmağı NX ile çıktığım turun 3. gününde delindi. Bildiğim kadarıyla Honda’nın yeni getirdiği çoğu motorunda aynı tuş kullanılıyor ve de böyle bir dizayn çok gereksiz. Oysa 2024-25 Honda CB125F modellerindeki selektör tuşunda o çıkıntı yok.

Bu NX500 ve çoğu güncel Honda modelindeki selektör tuşu

Çok kaliteli kışlık Difi eldivenim ve de NX500’ün ucu sivri selektör tuşu yüzünden delinmiş parmak ucum:

Bu da CB125F’in selektör tuşu.

11. Üstteki maddenin devamı olacak ama bu konuda çok doluyum valla. Yeni nesil Honda modellerindeki sol kütük dizaynı kadar beni motosikletten soğutacak bir özellik düşünemiyorum valla. Kornanın yeri ve dizaynı sıkıntılı. Yani sanki kornaya basAmayalım diye dizayn edilmiş hissiyatı uyandırdı bende. Zaten 2011 yılından itibaren korna ile sinyal tuşlarının yerini değiştirdi diye kızgınlığım geçmiş değil Honda’ya… Bir de o korna tuşunu bilgisayar klavyelerindeki (Q klavyede F ve J ve F klavyedeki A ve K tuşlarının üstünde bulunan küçücük çıkıntıya benzeyen çıkıntıdan bulabiliyorsunuz sadece. Hele ki bir de kışlık eldiven varsa yeterince büyük olmayan kornayı bulmanız ve basmanız iyice sıkıntı. Hani hepimizin olmasa da çoğumuzun veya bazılarımızın bir ürünü ya da kişiyi bir durum için tercih etme kararımızı kökünden etkileyecek bir kriter ya da bir özellik (=deal breaker) olur ya işte bu korna tuşunun yeri ve dizaynı da benim bir daha yeni nesil bir Honda motosiklet alma kararımı olumsuza çevirebilecek kadar olmazsa olmaz bir özellik haline geldi.

Sanki tek akıllı Honda da diğer üreticilerin aklı armut topluyor gibime geliyor. Sağlam bir Honda sever olarak bana bunları yazdırıyor ya Honda…

Allah bu tuş değişliği fikrini akıl edeni ve buna onay vereni bildiği gibi yapsın.

Bunu biraz da içimi dökerek yazıp paylaştığım konunun linki de şu:

https://www.motosiklet.net/forum/ko...formuyla-oynayip-durmasi.224129/#post-4892009

Buraya kadar yazdıklarımdan sonra yazımın bu kısmında bu motor kime hitap etmez ve de kime hitap eder konusundaki fikirlerimi yazayım:

Bu motor kime hitap etmez?

Bunlar yaklaşık 45.000 km CRF 250 Rally, 5 bin km CRF 250 L ve öncesinde de 2 farklı motorda yaklaşık 12 bin km NC750X kullanmış birisi olarak tespitlerimdir.

1. Sonunda bu da bir yol motoru. Ön lastik 19 inç olduğu için yolu 17 inç ön lastiğe sahip standart yol motorlarına göre yoldaki bozuklukları daha az daha az hissettiriyor ama üzerinde gelen lastikler sonuçta bozuk yola çok uygun değil. En azından rallinin üzerindeki lastiklerle karşılaştırdığımda. Ve motorun ıslak ağırlığı 196 kilo olduğu için 152 kiloluk ralliden 45 kilo daha ağır. Ve en son çıktığımız tura ben CRF ile gitmiş olsaydım turum daha da keyifli geçerdi sanki. Sanki girebileceğim bazı yollara, bazı güzergahlara girmekten çekindim NX500 ile. Konya Karapınar ilçesi yakınındaki Meke gölü çevresini dolaştık. Ve bazı yerlerde siyah bir toprak vardı. Oralarda lastik zemine gömülür gibi oldu. Ben riske atmadım ve de daha fazla ilerlemeden geri döndüm. Ağırlığını hissettirdi o anda NX500. CRF olsaydı kesinlikle girerdim ben oraya. Yanlış anlama olmasın. Daha da yetkin bir sürücü belki bu motorla da girerdi oralara. Ama ben yapmazdım. Yapmadım da. Özetlersem. Önceki motorunuz CRF ise bu motor da CRF ile karşılaştırıldığında yol seçtiği için sizi kesmeyecektir. Bu da bir noktadan sonra asfalt motoru olduğunu hissettiriyor size. Ha bu olmuş ha NC 750 olmuş ha Transalp olmuş, ha Tracer olmuş. Bunların hepsi çok hafif arazi (=mıcırlı yol) şartlarında da kullanılabilecek ama ağırlıklı olarak asfalt şartları düşünülerek üretilmiş motorlar. CRF bu konuda çok şımartmış bizi. Bunu CRF kullananlar anlar.

2. Bu motorun hitap etmeyeceği ikinci kesim ise daha önceden NC-Tracer-Transalp-Vstrom gibi daha performanslı motor kullanmış olup bu motoru hafifliği veya görünüşü için tercih edenler. Üzgünüm am sizleri de hayal kırıklığı bekler bence çünkü çok fazla performans beklentisi içinde olmamak lazım zira bu motorun eti belli budu belli. Bu motorları kullanmış olanların NX’e geçtikten sonra performans anlamında çok memnun kalacaklarını düşünmüyorum. Yanlış anlama olmasın, bunlar motorun suçu değil. Vaat ettiği güç belli. Ama bu fiyatlara (2025-2026 rakamlarıyla 400 bin TL ve üstü) ikinci elde başka motorlara bakılır. Bu motor ilk başlarda çoğu kişiyi memnun eder ama beklenti bir süre sonra performansa dönecektir ister istemez. O zaman da daha hacimli ve/veya daha güçlü olduğu için daha performanslı diğer motorları tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Bu motoru bunları göz önünde bulundurarak tercih etmek lazım.

3. Bu motorun hitap etmeyeceğini düşündüğüm üçüncü bir grup ise, bu motoru artçısı ile kullanmak isteyenler. Ebat olarak çok fazla iri bir motor değil, özellikle uzun bir motor değil. Üstte de yazdığım gibi bunun avantajları var bir sürü yerde ama artçılı kullanımda, ne diyeyim işte, bu paralara sizi daha çok rahat ettirecek motorlar var ikinci elde.

Bu arada, 125’lik motorla bile artçısı ile dünyayı dolaşanlar var. Siz yeter ki vakit ve beklentiden haber verin.

Sonuç olarak önceliğiniz artçılı sürüş ve/veya o şekilde bir yere varmak amaçlı uzun yol yapmaksa bence başka alternatiflere bakılmalı.

Peki bu motor kime hitap eder?

1.
Daha küçük cc motor tecrübesi olup da ilk kez biraz daha büyük motor ya da vitesli motor kullanmayı düşünenler için enfes bir motor. Çok ağır değil. Gayet Kıvrak. Yeterli büyüklükte bir deposu var.

2. Vitesli motor kullanmak isteyip de evinde daha büyük, daha ağır motoru olan ve onun yerine ya da yanına daha pratik bir motor isteyenlere müthiş hitap edecek bir motor. Ama yoldan çıkmamanız koşuluyla.

3. Günlük kullandığı 650 cc üstü motoru olup da masrafları kısmak isteyenler için olabilir.

- Efsanevi uzun ömürlü bir motor bloğu var.

- Dikkatli kullanımda yakıt tüketimi CRF 250 kadar.

- Mtv’si nispeten kabul edilebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Yazımın başında eğer bu motorla soğuk havada uzun yola çıkmasaymışım bu yazıda yazacaklarım farklı gelişirdi minvalinde bir ifadem olmuştu.

Olumsuz noktalarda bahsettiğim gibi ön kısımdan acayip bir hava alma durumu var. RAM Air girişi varmış gibi bir şey.

Beni o soğuk havalarda müthiş rahatsız etti.

Öne takılacak koruma demirleriyle birlikte önden aldığı rüzgârda azalma olacağını düşünüyorum demiştim.

Mayıs 2025’den itibaren kaliteli koruma demirleri ülkemizde satışa sunuldu.

Alıp işe yarayıp yaramadığını kendim görebilirdim.

Yapmadım.

Bir de titreşim mevzusu var.

Şehir içinde kullandığım küçük hacimli başka motorlarım var.

Ondan dolayı NX500’ü turlarımda da kullanmayı düşünerek almıştım.

Ama turlarda haliyle performanslı kullanımlarınız oluyor.

Ve o şartlardaki titreşimi de beni oldukça rahatsız etti.

10 bin km’yi devirdikten sonra da titreşimde azalma olacağını da öngörmüştüm zaten.

Ama o kadar bekleyecek sabrım kalmadı demek ki.

Buna da yeltenmedim.

Zira sol kütükteki korna ve selektör tuşlarını da beğenmemiştim ki üstteki çözümü olabilecek problemleri gidermeyi düşünmedim bile.

2025 Ocak ayı ortalarında satın almış olduğum motorumu 2025 Temmuz ayı ortalarında sattım.

Eğer önceden planlarını yaptığımız ve hava soğudu diye de vazgeçmediğimiz o turumuza, uzun yola çıkmasaymışım ne o hava almasından ve ne de 110 km üstündeki hissedilir, 140 km üstündeki deli titreşimini fark edemeyecekmişim belki de çünkü kısa sürüşlerde çok rahatsız etmeyebiliyor bunlar.

Eğer amacınız evladiyelik bir motor almak ve günlük birkaç saati geçmeyecek sürüşler yapmaksa kesinlikle tavsiye edeceğim bir motor olmuş NX500.

Hafifliğiyle, seriliğiyle, masrafsızlığıyla, sorunsuzluğuyla ve de konforuyla sizi memnun edecektir.

Amacınız uzun yola çıkmaksa bu işi daha başarılı şekilde yapan başka modellere yönelmekte fayda var.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.

Motosikleti
İki Teker Havada
Bu nx500 e efsane motor dediğine göre hayatında hiç Ds525x kullanmamışsın demektir

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
çıkmadan önce bile ilgileniyordum çok güzel alet gibi geliyordu ama amortisör ayarı olmadığından alaşım jant olduğundan vazgeçtim yoksa asfaltta sürecekseniz a2nin alınabilecek 3 5 motordan biri

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
çıkmadan önce bile ilgileniyordum çok güzel alet gibi geliyordu ama amortisör ayarı olmadığından alaşım jant olduğundan vazgeçtim yoksa asfaltta sürecekseniz a2nin alınabilecek 3 5 motordan biri
2016 CB500F amortisörleri çok iyiydi. Yeni seri 500'lüklerde daha da iyi yeni nesil amortisörler var. Oradan gol yenmez bunlarda. Asfalt makinesi evet, bozuk "yolda" da gider.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2016 CB500F amortisörleri çok iyiydi. Yeni seri 500'lüklerde daha da iyi yeni nesil amortisörler var. Oradan gol yenmez bunlarda. Asfalt makinesi evet, bozuk "yolda" da gider.
neye göre çok iyi asfaltta ve arazide aynı amortisör ayarlarıyla kullanılmıyo sonuçta asfaltta çok iyiyse araziden feragat etmek gerek arazide çok iyise araziden feragat etmek gerek

Süper bir yazı olmuş. Teşekkürler.

Bu arada Voge süper bir marka da olsa ben güvenmiyorum. Benim motorum Japon üretimi. Onbir yaşında . Ona bile güvenmiyorum ki en az arıza yapan motosikletlerden biri. Etrafta bir kaç yüz binde voge görmeden de inanmam.

Yamaha Süper tenereyi çok beğeniyorum ama üretimi yok.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Süper bir yazı olmuş. Teşekkürler.

Bu arada Voge süper bir marka da olsa ben güvenmiyorum. Benim motorum Japon üretimi. Onbir yaşında . Ona bile güvenmiyorum ki en az arıza yapan motosikletlerden biri. Etrafta bir kaç yüz binde voge görmeden de inanmam.

Yamaha Süper tenereyi çok beğeniyorum ama üretimi yok.
üretimi var türkiyeye gelmiyor

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Zaten Yamaha'yı anlamak mümkün değil. Saçma sapan moellerin 50 çeşit varyasyonunu getirirler adam gibi modelleri getirmezler.
dünyada öyle sevilen bi motor değil super tenere bizim memleketteki gibi çok niş supertenerecilere hitap ediyor kimsenin africa twinin gsin yanına yazdığını görmedim

dünyada öyle sevilen bi motor değil super tenere bizim memleketteki gibi çok niş supertenerecilere hitap ediyor kimsenin africa twinin gsin yanına yazdığını görmedim
Çünkü ağır motor. Diğerlerine göre 20-30 kg fazla. Yine de kötü motor değil. Çok daha kötüleri satılıyor piyasada. Çok önemli değil.

" 1. Motor sesi. 😊 Şaşırmayın zira olumlu nokta olarak bahsettiğim motor sesi başlarda ve birkaç saatlik sürüşlerde kulağa hoş gelse de uzun yolculuklarda bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor. "

kaç desibel ses üretiyor ki, uzun yolculuklarda kask, buff/balaklava, kulak tıkacı üçlüsünü delip rahatsız ediyor

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu modelin atası CB500X de alaşım jant, onu alan arkadaşım 3 yılda yaklaşık 45bin km gezdi, Macaristan'da yaşıyordu, Alpler, İtalya, Romanya, Balkanlar falan acayip yollardan gezdi, çamurlu toprak yollarda devirip otoru kaldırıp devam ettiği sürüşleri de oldu, bir gün içinde bin km yol gittiği de olmuş. Türkiyeye geldiğinde de Bayrburt derebaşı virajları, kemaliye taşyol, nemrut dağı falan her yeri gezdi, çok da zorlanmadı. Asfalt makinesi ama bozuk yolda da üzmüyormuş. Tek sıkıntısı o arkadaş artık asfalt sürüşlerinde daha rahat gidebilen güçlü motor istiyorum demeye başlamıştı ama 500cc motor zaten başlangıç motoru sayılır, 2-3 yıl kullandıktan sonra insan daha büyüğü için kaşınmaya başlar.

Minik Transalp :)

Elinize sağlık, çok güzel bir yazı olmuş. Türkiye'de genelde yanlış anlaşılan ve değeri bilinmeyen bir motor olduğunu düşünüyorum. Sonuçta herkesin beklentileri farklı. Mutlaka "sen motordan anlamıyon, ö pöröyö şönö ölöröm" diyen biri mutlaka çıkacaktır, bunun cevabı belli, e al o zaman kardeşim :) Sonuçta mükemmel motor diye birşey yok, size iyi bir yol arkadaşı olabilmişse ne ala.

Avrupa'da özellikle bu orta hacim motorların epey popüleritesi arttı, Avrupalı üreticiler de bu segmente oynamaya başladılar. Yürütme maliyetleri, hafifliği, kullanım kolaylığı v.b. düşünülünce esasında çok mantıklı seçenekler. 2026 modeli E-Clutch ile gelecek diye biliyorum, cezbedici bir seçenek.

Fakat maalesef gümrük vergilerinden dolayı fiyatı epey yüksek kalıyor. Honda'nın bu sene açacağı fabrikanın buna bir faydası olur mu bilmiyorum ama bekleyip göreceğiz.

Minik Transalp :)

Elinize sağlık, çok güzel bir yazı olmuş. Türkiye'de genelde yanlış anlaşılan ve değeri bilinmeyen bir motor olduğunu düşünüyorum. Sonuçta herkesin beklentileri farklı. Mutlaka "sen motordan anlamıyon, ö pöröyö şönö ölöröm" diyen biri mutlaka çıkacaktır, bunun cevabı belli, e al o zaman kardeşim :) Sonuçta mükemmel motor diye birşey yok, size iyi bir yol arkadaşı olabilmişse ne ala.

Avrupa'da özellikle bu orta hacim motorların epey popüleritesi arttı, Avrupalı üreticiler de bu segmente oynamaya başladılar. Yürütme maliyetleri, hafifliği, kullanım kolaylığı v.b. düşünülünce esasında çok mantıklı seçenekler. 2026 modeli E-Clutch ile gelecek diye biliyorum, cezbedici bir seçenek.

Fakat maalesef gümrük vergilerinden dolayı fiyatı epey yüksek kalıyor. Honda'nın bu sene açacağı fabrikanın buna bir faydası olur mu bilmiyorum ama bekleyip göreceğiz.
Çok büyük ihtimalle, Honda her modelini burada yeni açacağı fabrika da üretiyormuş havası verecek. Belki de motosikletin sadece manetlerini yada selesini burada takıp burada üretilmiş gibi yapacak. Bu sebeple fiyat avantajı sağlayacağını düşünüyorum. Ben olsam öyle yapardım.

Nc750 ile nx500 kıyaslama yapabilir misiniz teknik özellikler yazıyor zaten de kullanıcı yorumu olarak diyorum. 2. el fiyatlar yakın seyrediyor onun sebebi de nx a2 uyumlu diye yüksek fiyata satıyorlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
" 1. Motor sesi. 😊 Şaşırmayın zira olumlu nokta olarak bahsettiğim motor sesi başlarda ve birkaç saatlik sürüşlerde kulağa hoş gelse de uzun yolculuklarda bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor. "

kaç desibel ses üretiyor ki, uzun yolculuklarda kask, buff/balaklava, kulak tıkacı üçlüsünü delip rahatsız ediyor
Merhaba,

Alıntıladığınız kısmın devamında olayın desibellik değil Tracer 7'den sonraki hissiyat olduğunu açıklamaya çalışmıştım zaten.

... ertesi hafta Ankara çevresi turunda bir arkadaşımın 2022 model Tracer 7 motorunu kullanınca anladım NX500’ün motorunun gayet de gürültülü çalıştığını. Tracer 7’nin CP2 bloğunun 120 km’ye kadar süratlerde neredeyse hiç sesi çıkmıyormuş. Bundan dolayı da Tracer 7’yi oldukça konforlu buldum. NX500’ün ilk sürüşteki müthiş güzel homurtulu çalışması cruiser motorların sesini andırıyor ama bu ses /homurtu uzun yolda bir süre sonra baş ağrıtır.

Çok ilgi alanıma girmediği için teknik detay veremem ama cruiser motorlar gürültülü çalışırlar malumunuz.

Onlar kadar olmasa da bu 500'lük Honda bloğu da gümbür gümbür hoş bir çalışma karakterine sahip.

Ama yine üstte belirttiğim gibi çok uzun saatler süren sürüşlerde Tracer 7'deki gibi 120 km süratlere kadar oldukça sessiz çalışan bir motoru tercih ederim demeye getirdim.

Tracer 7'ye binmeseymişim böyle bir maddeden bahsetmeme gerek bile kalmayacakmış meğer zira elime karşılaştırma yapacak bir done geçmiş oldu ve böylece NX'in bahsettiğim şartlar altında bende bahsettiğim hissiyatı uyandırmış olduğunun farkına vardım.

Biraz tekrara düştüm ama olay bundan ibaret işte.

Motosikleti
haluk abi alacağın olsun bu kadar sağlam motoru bana 400000 ytl ye aldırmadın büyük fırsatı teptim sana güvenip lafına inanıp hayakl kırıklığına uğradım şuan 😢
afrika yı verip 2 tane nx 500 alacağım😎
Bir forumdaşımın motosiklet alımında etkim olursa mutlu olurum ama senin NX500'ü almana mani olduysam müthiş mutlu olurum valla Fatihçim. :ROFLMAO:

Sana gelmez.

Çok uzun yollar tepiyorsun.

Bir de boyun da var.

Altında küçük kalır.

Sen çok güzel bir motor aldın zaten.

Hiiiç kafanı bulandırma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar