Hem NC serisi hem de F650 serisi arazi için, hatta araziye yakın bir sürüş için üretilmiyorlar. Bunu üreticiler de inkar etmiyor. Zaten o yüzden G650 ve benzeri seriler var BMW de, yok Xcountry yok G650-Xbişey bişey, G450... bişeyler.... Bu saydıklarım araziye yönelik, kademeli olarak.
O yüzden 2 silindirli 800cc F650GS ile NC700ü kıyaslamak mantıklı aslında. Lakin arazi gibi sert koşullar bu motorların ilgi alanı olmadığı için geri kalan değerlerde NC serisinin üstünlüğü var toplamda. Kalite olarka birbirinden çok uzak değiller. Bazı noktalarda BMW kalite olarak farkını ortaya koysa da bu durum tamir ve bakım gibi anlarda dejavantaja dönüşebiliyor. BMW nin ,hatta hiçbir motorun, NC kadar az yakabileceğini düşünmüyorum. 0km fiyatları olarak da NC daha avantajlı. Parça fiyatı olarak sanmıyorum ki BMW daha ucuz olsun. Eski F650 ler ile T.A. bile kıyasladığınızda temel parçalarda BMW net daha pahalı kalıyor. NC serisi F650 den daha pahalı yağ filtresi, hava filtresi, buji, far, sinyal, ayna, grenaj(az da olsa), depo, jant, egzoz ve aksesuar fiyatlarına sahip değildir kanımca(tam araştırmadım). Şehir içi kullanım kolaylığı olarak da NC belki bir nebze daha öndedir, belki aynı sayılırlar. Uzun yol içinse tam tersi geçerli. BMW nin gücü ve konforu biraz daha belli edecektir kendini.
Yani kısacası, Honda F650GS kadar kaliteli olmasa da, yeterince kaliteli, uzun ömürlü, rahat ve birçok tip yol şartına gelebilen, yol tutuşu ve şehir içi kullanımı tatminkar olan, ciddi manada az yakan! ve ABS li bir alternatif çıkartmış. Hem de daha ucuza. O açıdan bakınca, eğer BMW takıntınız yok ise Hondayı seçmemek için bir neden göremiyorum ben...
Daha çok şehir içi ve kısa mesafeler için kullanıcam diyorsanız NC700, Uzun yol asfalt için kullanıcam diyorsanız F800ST, Ben heran heryere gidebilirim/girebilirim diyorsanız...bilmiyorum, belki pahalı kaçacak ama F800GS olabilir. F650 çok arada kalmış bir motor bence...