honda activa ile 20.000 km yaptım ve debriyaj sesi namına hiçbir şeye rastlamadım. genellikle debriyajdan ses gelmesi italyan ve çin motosikletlerinde rastlanıyor. ayrıca activa ve beat kalite yönünden fizy den çok daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. imkanınız varsa yan yana getirip karşılaştırın, haklı olduğumu göreceksiniz. activa kullandığım 20.000 km süre boyunca 3000 km de bir yağ değiştirdim(garanti dışı kalmaması için ilk 3 yağ değişimi servis tarafından). 1 kez subap ayarı (usta tarafından) 1 kez arka fren balatası, 1 kez debriyaj balatası, 1 kez varyatör kayışı, 2 kez şanzuman yağı, 1 kez buji, 1 kezde lastik değiştirdim. ilk 3 bakım hariç bütün bakımlarını kendim yaptım balata ve kayış değişimleri dahil. kaliteli motor yağı 20 TL, fren balatası 10 TL, debriyaj balatası orjinal 50 TL, varyatör kayışı orjinal bando 25 TL, ngk buji 5 TL, michelin tubeless lastik tanesi 60 TL. En soğuk kışlarda tık demedi. fizy mi activamı diye soracak olursanız kesinlikle activa derim.
Ah activa yada beat'ın yenisi olsa Konya'da düşünmez alırdım. Beat kullandım bende tamam motor 80 i geçmiyordu ama güzeldi. Fizy ile bende huyum uzun yola (100 km veya daha uzun) çıkacağımda yağ vs bakımını yaptırırım. bende 2 kere yağı değiştirdim işte serviste debriyaj sesi derken tabi pat çat diye ses değil normal kavrama debrijay sesi yani beatdede az buçuk aynı benim demek istediğim hondanın debriyaj setinin az buçuk sesi diğer çinlerden vsden farklı manasında. Ona kalırsa çoğu araçta - 4 tekerde bile eski kalite yok. eski arabalar aliminyum vs karoserli olurken şimdi bakalit kullanıyorlar plastik yani bi nevi (bi broadwaya bakın bi clio ya biri saç kaporta biri tipik plastik (Cem yılmazın dediği Fıtık.. Kaynımdada var)). Neyse... Uzun yolada çıkılır ama mola vererek ve eşya takım taklavat ve Allah korusun kötü birşey olursa onu önceden kabullenip (Ölmekde senin elinden güzel be motorum) gibi sözlerle kendine cesaret verip çıkman gerek
Geçen sene Aracımla Konya - ereğli - niğde - nevşehir - ürgüp - kayseri - aksaray - konya yaptık 2 günde. enson ürgüpten konya'ya gelirken adam 42 plakalı 50 cclik çin scooteri ile ürgüpten konya'ya gidiyordu da gitti. yani yeme meselesi. Tabi 40-50 km hız arası adam ciddi ciddi gitti. biz sallanan köprü - işte sağda solda gezilecek yerleri geziyoruz adamı geçiyoz sonra bir yere giriyoz 1-2 saat dolanıyoz tekrar yola çıkıp tekrar adamı geçiyoz