Honda Debriyaj Balatasından 8.500 TL İstedi....

Selamlar ,

Geçen gün sabah işe giderken bir arıza yaşadım. NC 750 İntegra kullanıyorum , sürüş halinde yaklaşık 40-50 km hızda giderken motor bir anda gücü kesti , kontak açık vaziyette , vites 3 'de takılı kaldı, Yağ ışığı ve motor arıza ışığı birlikte yandı .... Şanslıydım arkamdan gelen araçla biraz mesafe vardı , bana çarpmadı.
Kenara çektikten sonra baktım sağına soluna akan-dökülen bişey yok , yağ pompasından şüphelendim önce... çekici ayarlayıp Honda Anes servise gittik ..
İş emri açıldı , usta kontrol etti , nasıl yaptıysa çalıştırmayı başardı . Ben biraz kullanıp duruma bakayım dedi , test sürüşünden sonra geldi ve debriyaj biraz gitmiş gibi , söküp bakalım dedi.
Söktü , "abi rengi biraz kararmış gibi değiştirmende fayda var , o yüzden vites takılı kalmış" dedi
peki dedim , ne kadar ?
Önce 3.500 tl civarında dediler , şimdi almayın balatada ölçüm yapıp kontrol edelim size bilgi veririz dediler ;

ertesi gün aradılar ,değişmesi gerekiyor 8.500 TL tutuyor dediler , geliyorum orda konuşuruz dedim

emin misiniz bir yanlışlık olmasın dedim , yok abi bizde şaşırdık ama fiyat bu dedi servis görevlisi ...

Tabiki almadım , yan sanayisini (EBC) 790 tl ye buldum , alıp ustayla değiştireceğim , Honda Türkiye'yi arayıp şikayet ettim , yan sanayi ürün kullanmak zorunda bırakıyorsunuz diye çıkıştım .

Bu tarz konularda lütfen hiç üşenmeyelim Honda'yı bu numaradan 0850 733 22 20 arayıp mutlaka rahatsız edelim , ses çıkarmadıkça iş başka boyuta geçti....

NC 750 dct Kullanıp aynı sorunu yaşayan varsa bana yazarsa iyi olur ...

Kalın sağlıcakla

ilk motorumu ve ekipmanlarımı bu bayii'den almıştım. Sonra bakımlara da buraya götürdüm fakat İlgili, alakalı gözüküyor olsalar da bir türlü sevemedim/ısınamadım buraya.

başka servislere de fiyat sordunuz mu ?

ilk motorumu ve ekipmanlarımı bu bayii'den almıştım. Sonra bakımlara da buraya götürdüm fakat İlgili, alakalı gözüküyor olsalar da bir türlü sevemedim/ısınamadım buraya.

başka servislere de fiyat sordunuz mu ?

esengül'e de sordum , rakam aynı ... telefonla görüştüm , yedek parça görevlisi arkadaşda şaşırdı "oha noldu lan ..." dedi :)
bu arada daha önce hiç satmadıklarını söyledi , hep garantiden değişmiş...

Son zamanlardaki honda yedek parça başlıklarına bakılırsa, "honda ducatiyi kıskanıyor" :)

zamanında integra almamamın sebebi ile tanışmışsınız,
geçmiş olsun,
umarım yan sanayi parça yeterince işinize yarar.

Ben bu parça fiyatlarını okuyup duyduktan sonra garanti falan dinlemem bozarım NC'nin garantisini gibi geliyor.

mt25 için balata, balata saçı, kapak contası, 4lt yag, yag filitresi 6 taksitle toplam 750tl internetten temin ettim. sizin masrafı görünce kadar pahalı olduğunu düşünüyordum.

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Honda bu fiyatlarla ne yapmak nereye varmak istemektedir ?

zamanında integra almamamın sebebi ile tanışmışsınız,
geçmiş olsun,
umarım yan sanayi parça yeterince işinize yarar.

EBC o kadar da kötü bir marka değil , orjinal parça ile aralarında uçurum olduğunu sanmam...
parça fiyatları pahalı ama bi şekilde çözüm bulunuyor , bence bu motorun tek olumsuz tarafı bu zaten

EBC o kadar da kötü bir marka değil , orjinal parça ile aralarında uçurum olduğunu sanmam...
parça fiyatları pahalı ama bi şekilde çözüm bulunuyor , bence bu motorun tek olumsuz tarafı bu zaten

kötü olduğu anlamda yazmadım,
integrayı parça fiyatlarının ve yürütme maliyetlerinin "alışık" olduğumdan fazla olması sebebi ile almaktan vazgeçmiştim,
ne motoru ne de ebc markasını hayırlamadım.

Arkadaş dün 1.8 civic için 2500 liraya debriyaj değiştirdi. Bu araç 140 hplik 1.8 vtec makina. Motosikletin bir debriyajının bu para olması kabul edilebilir cinsten değil. Her şey çok pahalı. Hangi parçası olursa olsun. Bu kadar uçuk olmaz ki ya...

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
bi ara vatandaşın birisinin africa twin motorunun far camı kırılmıstı ve yaklasık 10 bin civarı fiyat cekmişlerdi. o da sosyal medyada iyice etiket etmişti ve sonucunda 6 bin civarına düşmüştü. E malum bir fara 6 bin tl vermek mantıksızlık pleksiciye 100 TL ye far camını yaptırmıstı. Demem o ki Allah bunların eline düşürmesin.

bi ara vatandaşın birisinin africa twin motorunun far camı kırılmıstı ve yaklasık 10 bin civarı fiyat cekmişlerdi. o da sosyal medyada iyice etiket etmişti ve sonucunda 6 bin civarına düşmüştü. E malum bir fara 6 bin tl vermek mantıksızlık pleksiciye 100 TL ye far camını yaptırmıstı. Demem o ki Allah bunların eline düşürmesin.

Amin... (düşürmedi)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
@Wing750: Ama Esengül örneğinde hep garantiden değişmiş? (Hoş balata garantiden neden değişsin? Sarf malzemesi sonuçta, yoksa NC DCT'lerde balatayı zamanından önce bitiren bir hata mı var?)

Motosikleti
SYM Symphony ST200, TVS Jupiter110
Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun. Cidden çok yüksek.

Bu politikalar motosiklet camiasına çok zarar vermektedir, bizleri yan sanayi ürüne muhtaç ediyorlar. Ayıptır.

Ne kadar butik bir ürün olabilir ki bu fiyatı hak etsin?

Motosiklet endüstrisi otomomtivin hayli gerisinde bir anlayışa sahip maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar