Merhabalar.Bir ustadan fiyat aldım sizce nasıl ?
Yağ ve yağ filtresi değişimi 4 tane iridium buji egzantrik gergi ayarı gerekirse subab ayarı hava filtresi temizliği falan hepsi 450 lira diyor nasıl sizce ?
yağ düzgün bir yağ kullanacak isen zaten 200 lira kafadan buna vereceksin
motul 4lt şişeleri 10-40w 7100 model olanlar ( yeni çıkanların rengi kırmızıdır ! ) 140 lira gibi birşey hatta motomaxta satışı başlayacakmış bilginize
yağ filtresi 30tl
sadece bu 2si 180 lira yapıyor
bujiler ise uyan bujileri ve özelliklerini yazıyorum
(ngk marka)
ımr9a-9h --> servis kitapçığında yazan bujidir
ımr9c-9h --> üsttekinin yeni versiyonu diyebiliriz bu 2 bujide lazer teknolojisi ile üretilmiş iridyum bujilerdir fiyatları tane başına 60 70 lira civarı ort internet fiyatları
cr9eh-9 --> standart bir bujidir ortalama 20tl adet fiyatı vardır diye düşünüyorum uzun zamandır bakmadım
cr9ehx-9 --> buda standart bujinin iridyum modeli ama lazer üretim teknolojisi yok ve bunlarında 35 45 tl aralığında bir rakamı var sanırım
(denso marka) direk kitapçıkta yazanlar var bunlarda iridyum buji ama üretim teknolojisi olarak ve daha detaylı bir bilgim yok ama iyi bir markadır ama ülkemizde yoktur
IUH27D
VUH27D
kitapçıkta yazana baksan 75tlden bulsan 4 adet yani 1 takım alsan 300tl bunlar yapar dikkat et iridyumda çakmalarıda var türkiyede mümkün mertebe distribütörden alabilirsen al derim
iridyum buji ortalama 25bin km çok rahat götürür çok aşırı zorlamazsan (kitapçık önerisi için)
standardıda ortalama 10bin 15bin km arası gider cr9ehx-9 olanları ise bilmiyorum ne ayardadır
egsantrik ayarı bizim motorlarda otomatiktir gergi en son noktaya geldiğinde zincir ötmeye başlar artık bu seste ilk başta bozuk paranın metal yüzeyde titreşim sesi vermesine benzer ve sen motoru zorladıkça ses artar
sübap ayarları ise şim denen metal contalar ile yapılıyor her sübap ucunda bulunur ( egsantrik milinin sübaplara bastığı noktalar bunlardır )
her piston için 2 adet emme ve 2 adet egsoz sübabı olduğunu hesap edersek 16 adet şim yapar bunların hepsinin değişmesi gerekmez ama yerleri değiştirilebilir ve ayar tutturulabilir bu sayede ama kabul edilebilir ölçüler dahilinde ise çok pahalı değillerdir ama işin ucuzuna kaçıp bildiğimiz 1tl'yi torna üzerinden geçirip şim yapıldığıda olabiliyot ( ustanın aç gözlülüğüdür buda )
hava filtren kağıt ise basınçlı hava tutarlar ve aslına bakarsan tabiri caiz ise hiç bir b.ka yaramaz bir yöntemdir. görünüşte temizlendi sanırsın ama aslında kağıttaki iç mikro gözenekler halen tıkalı olduğundan bir fark yoktur
orjinali sanırım 90tl gibi bir şey olması lazım
eğer k&n veya bmc marka spor hava filtren var ise özel temizleme solisyonları vardır temizlik sonrası oda sıcaklığında 2 gün bekletilmesi gerekir ve takılmadan önce yine özel yağı ile yağlanıp öyle takılır
işin aslı 450 liraya hakkı olması gereken bir iş yapılmayacak !
yedek parçalar ile ilgili şu siteden yardım alabilirsin
http://www.lingshondaparts.com/honda_motorcycle_parts_catalogue_M01.php
fiyatları ülkemiz servis fiyatları ile hemen hemen aynı sayılır
ama sipariş vereceğiniz zaman buradaki kodları kullanmayın yani servise bu sitedeki kodlarla sipariş geçmeyin
eskiden orj kodları vardı şimdiki kodları değiştirmişler başka yerden sipariş vermesinler diye