Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

orjinali sordum bi yerden stok yokmuş şu anda, 15-20 günü bulur türkiyeye gelmesi ve 760 lira dediler tanesine. 1500 lira yapıyor çifti.

hâlâ araştırıyorum. bir ara motomarketim e sormuştum. 250 TL demişdi tanesine ama nasıl bir şeydir hiç bir fikrim yok.

o parça değildir çok büyük ihtimal 2. el parçadır motormarketimdeki ürün

selam arkadaslar. bende bugun ilk motorum olarak cbr600f alarak iki tekerliler kervanına katıldım.her ne kadar ilk motorum cbr olsada aslında naked seven biriyim.butun gun her ne kadar zorlansamda ufaktan motora alismaya basladim; simdi sormak istedigim soru bu motoru goruntusunu bozmayacak sekilde butun grenajlarini sokup motor koruma demiri takabilir miyim?

komple koruma demiri tarzı bir modifikasyon yapabilirsin ama bu seni biraz uğraştırır. sanayide demir ustasına gitmen gerekecektir ölçüp biçip motorundaki şase üzerindeki bağlantı noktalarına göre bir profil boru kesip biçip kaynaklayacak.

şu xenon işini bir çözemedim. Bazen yanıyor, bazen yanmıyor. Birde ara sıra selektör yapınca veya motor yeni çalışmışken uzunları yakıp kapatınca sönüyor. Aklıma akü geliyor ama xenon sisteminde de sorun olabilir diyenler var...

er6f ile yakıt konusunda daha rahat edersin 600f'e göre. düzgün bir kullanım ile tam dolu bir depo ile 400 km yapılabilir sanırım.
ama bu durum 600f için 300km bile biraz zor görünüyor.
2 motorda farklı klasmanların motoru kendilerine göre artıları ve eksileri var. aldığında da keşke bunu alsaymışım diye düşünmemek gerek...

Ben 600f ile sakin kullanımda 320 km gördüm, göstergede rezervin son çentiği yanıyordu. Diski değiştirecek arkadaşlar diskle birlikte balata değiştirmeyi de ihmal etmeyin.
Geçen sene honda servisi bana ön diskler için 1540 (yada 1560 tl olabilir) tl fiyat vermişti. Ebc balatalarla birlikte 900 tl fiyatı verdi.Üstelik balatalar özel seramik karışımlı vs. demişlerdi.....

o parça değildir çok büyük ihtimal 2. el parçadır motormarketimdeki ürün

genelde motomarketim 2. el satıyor zaten o yüzden pek sıcak bakmadım. EBC de karar kıldım galiba . bugun veririm siparişleri.

Diski değiştirecek arkadaşlar diskle birlikte balata değiştirmeyi de ihmal etmeyin.
Geçen sene honda servisi bana ön diskler için 1540 (yada 1560 tl olabilir) tl fiyat vermişti. Ebc balatalarla birlikte 900 tl fiyatı verdi.Üstelik balatalar özel seramik karışımlı vs. demişlerdi.....

aslında balatalarım yeni de , yinede değiştiririm o kadarda pahalı bir şey değildi galiba öyle hatırlıyorum. hondanında elinde disk yokmuş geç gelirmiş.

Arkadaşlar modifiyelerinizi dört gözle takip ediyorum, malum bu aralar masraf yapamıyoruz yeni boya, lastikler ve genel bakım yapıldı bunlara ek olarak debriyaj balataları, saçları, göbek ve yayları değişimi için 30 gündür parça bekliyorum bularıda yapıtıktan sonra biraz mail durumu düzeltip, sizlerin görsel ve performans olarak yaptığınız çalışmaları yapmak isterim :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:23 ----------

Bide bunların temizlenmesi var şimdi dimi :p

Temizlemek ayrı bir dert haline geliyor malesef :p

Son düzenleme:
er6f ile yakıt konusunda daha rahat edersin 600f'e göre. düzgün bir kullanım ile tam dolu bir depo ile 400 km yapılabilir sanırım.
ama bu durum 600f için 300km bile biraz zor görünüyor.
2 motorda farklı klasmanların motoru kendilerine göre artıları ve eksileri var. aldığında da keşke bunu alsaymışım diye düşünmemek gerek...

öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.

600f rezerv dahil 18 lt imiş deposu er6f 15,5 litre,600f için tek sorunum yakıtı , izlenimlerime göre 600f 2. eli de çok iyi durumda istenildiği zaman satılabilir er6 f de ise sahibindende aylardır aynı ilanlar var biraz elden çıkarmak zor gibi,aslında 2 side aldığım zaman pişman olmayacağım motorlar benim için önemli olan yakıtını karşılayabilmek yani bu durumun motor kullanmama engel teşkil etmemesi :) ve satarken zarara uğramamak.
yani söyle bi düşünüyorum şuanki cbr 125 im ile güncel benzin zamlarında izmir bandırma arasını (290km) son gelişimde 45 tl lik benzinle katettim.600f de bir depoyla 300km yapsa aşağı yukarı 80 tl ye alıcam ben bu yolu demektir.Benim için iyi bir rakam değer yani er6 f ilede bu doğrultuda 50 tl yakıcak.Fakat şehir içinde durum ne olur anormal bir fark çıkarmı ortaya?
görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler:rendeer:

600f bir depoyla 300km yol yapıyorsa benim motorda sorun var o zaman :D 200-250 km arası yol yapabiliyorum bi depoyla. tabi sürüş şekline göre de değişiyor yakıt tüketimi ama 300km biraz fazla gibi geldi bana.

şu xenon işini bir çözemedim. Bazen yanıyor, bazen yanmıyor. Birde ara sıra selektör yapınca veya motor yeni çalışmışken uzunları yakıp kapatınca sönüyor. Aklıma akü geliyor ama xenon sisteminde de sorun olabilir diyenler var...

xenon olayı bizim motorlara göre değil 2 farlı olduğundan dolayı. aküyü ve regülatörü yoruyor beyaz halojen ampül takmak daha iyi onun yerine. xenon'da da mercek olmadığı sürece halojenden pek farkı yok...

Ben 600f ile sakin kullanımda 320 km gördüm, göstergede rezervin son çentiği yanıyordu. Diski değiştirecek arkadaşlar diskle birlikte balata değiştirmeyi de ihmal etmeyin.

şehirler arası yolda yeni bakımlı (yağ-yağ filtresi-bujiler-hava filtresi) hali ile belki biraz daha fazla yapılabilir ideal bir sürüş ile

öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.

600f rezerv dahil 18 lt imiş deposu er6f 15,5 litre,600f için tek sorunum yakıtı , izlenimlerime göre 600f 2. eli de çok iyi durumda istenildiği zaman satılabilir er6 f de ise sahibindende aylardır aynı ilanlar var biraz elden çıkarmak zor gibi,aslında 2 side aldığım zaman pişman olmayacağım motorlar benim için önemli olan yakıtını karşılayabilmek yani bu durumun motor kullanmama engel teşkil etmemesi :) ve satarken zarara uğramamak.
yani söyle bi düşünüyorum şuanki cbr 125 im ile güncel benzin zamlarında izmir bandırma arasını (290km) son gelişimde 45 tl lik benzinle katettim.600f de bir depoyla 300km yapsa aşağı yukarı 80 tl ye alıcam ben bu yolu demektir.Benim için iyi bir rakam değer yani er6 f ilede bu doğrultuda 50 tl yakıcak.Fakat şehir içinde durum ne olur anormal bir fark çıkarmı ortaya?
görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler:rendeer:

aslında bizim f'lerde 18 lt alabiliyor kapağın olduğu yere kadar tam kasarsan. en boş halinden sonuna kadar 18lt alıyormuş bir dergide okumuştum geçen birşeyler araştırırken. yabancı bir sitedeydi yazı
ama er6f ile her şekilde ideal sürüşte daha az yakarsın. krank milinin her 2 turunda er6f 2 patlama yaparken 600f 4 patlama gerçekleştiriyor.

600f bir depoyla 300km yol yapıyorsa benim motorda sorun var o zaman :D 200-250 km arası yol yapabiliyorum bi depoyla. tabi sürüş şekline göre de değişiyor yakıt tüketimi ama 300km biraz fazla gibi geldi bana.

sadece ideal sürüş değil motorun bakım durumu ilede alakalı.
yağ-yağ filtresi-hava filtresi-bujiler-zincir-lastik-toplam ağırlık (sürücü ile) gibi faktörler etkin. yol durumu bile etken

sadece ideal sürüş değil motorun bakım durumu ilede alakalı.
yağ-yağ filtresi-hava filtresi-bujiler-zincir-lastik-toplam ağırlık (sürücü ile) gibi faktörler etkin. yol durumu bile etken

Hava filtresi KN, yağ filtresinide her yağ değişiminde değiştiriyorum KN takıyorum. Şimdi birde yeni yağ aldım Motul 4L ama nasıldır bi fikrim yok denicem. Bujileride değiştirmem lazım aslında onu iyi hatırlattın :)

Şu ana kadar 1 ay içinde verdiğim siparişler (hiçbiri takılmadı daha)

CRG Kısa Manet Set
Rizoma Lux Elcik
Rizoma Lux Gidon Topuzu
Rizoma Ön Fren Hidrolik Kutusu
Rizoma Ön Basamak Set (Ara Parçasıyla Birlikte)
EBC Papatya Ön Fren Diskleri (Sağ-Sol)
EBC Ön Fren Balataları
EBC Debriyaj Balata
EBC Debriyaj Balata Sacı
Motul 10/40 Yağ 4LT
Keiti Jant Şeridi
Keiti Ön Cam Vida Set
Keiti Sibop Kapağı

bunlara birde buji eklemem lazım aslında. varmı tavsiyesi olan ?

Hava filtresi KN, yağ filtresinide her yağ değişiminde değiştiriyorum KN takıyorum. Şimdi birde yeni yağ aldım Motul 4L ama nasıldır bi fikrim yok denicem. Bujileride değiştirmem lazım aslında onu iyi hatırlattın :)

Şu ana kadar 1 ay içinde verdiğim siparişler (hiçbiri takılmadı daha)

CRG Kısa Manet Set
Rizoma Lux Elcik
Rizoma Lux Gidon Topuzu
EBC Papatya Ön Fren Diskleri (Sağ-Sol)
EBC Ön Fren Balataları
EBC Debriyaj Balata
EBC Debriyaj Balata Sacı
Motul 10/40 Yağ 4LT
Keiti Jant Şeridi
Keiti Ön Cam Vida Set
Keiti Sibop Kapağı

bunlara birde buji eklemem lazım aslında. varmı tavsiyesi olan ?

hava filtresini k&n yerine orjinal tak yakıt sarfiyatın düşer (=
şu rizomaların fotoğraflarını paylaşsana birde nereden ne kadara aldığını :)

hava filtresini k&n yerine orjinal tak yakıt sarfiyatın düşer (=
şu rizomaların fotoğraflarını paylaşsana birde nereden ne kadara aldığını :)

rizomaları anes motordan aldım sadece rizomaları değil

Rizoma Lux Elcik
Rizoma Lux Gidon Topuzu
Keiti Jant Şeridi
Keiti Ön Cam Vida Set
Keiti Sibop Kapağı

bunların hepsini 700 TL ye aldım normalde 780 TL tutuyordu. 80 TL havale indirimi uyguladılar. Birde daha öncede söylemişdim şu an kıbrıstayım ve motorum adanada diye.Siparişlerin hepsi adanaya gitti kısmetse pazartesi bende adanaya geçiyorum ve tüm resimleri montaj öncesi ve sonrası olarak yüklicem :cat:
hava filtresinide bir daha ki sefere orjinal takabilirim. bujiler içinde varmı bi tavsiyen ? :)

rizomaları anes motordan aldım sadece rizomaları değil

Rizoma Lux Elcik
Rizoma Lux Gidon Topuzu
Keiti Jant Şeridi
Keiti Ön Cam Vida Set
Keiti Sibop Kapağı

bunların hepsini 700 TL ye aldım normalde 780 TL tutuyordu. 80 TL havale indirimi uyguladılar. Birde daha öncede söylemişdim şu an kıbrıstayım ve motorum adanada diye.Siparişlerin hepsi adanaya gitti kısmetse pazartesi bende adanaya geçiyorum ve tüm resimleri montaj öncesi ve sonrası olarak yüklicem :cat:
hava filtresinide bir daha ki sefere orjinal takabilirim. bujiler içinde varmı bi tavsiyen ? :)

hava filtresi ses olarak biraz daha tok ve bağırmayan bir sese neden olacaktır ama yakıtı düşüreceği kesin. çünkü motorlarımızda bulunan beyinler motorumuzun stock (fabrika çıkışı) ürünlerine göre programlanmış oluyor. bunları değiştirdiğimizde motorumuza ek bir performans etkisi olmuyor bu yüzden bunun yerine power commander alarak daha etkin bir performans elde edilebilir.

ek olarak bujilerde benim motorun kitapçığında IMR9A-9H modeli görünüyor. yetkili servis fiyatı tanesi 62 küsür lira olacaktı.
IMR9C-9H modelini bulmuştum internette öylesine dolaşırken tanesi 40 45 lira felandı sanırım.
birde CR9EH-9 modeli var bizim motorlara uyan.
bu 3 bujide NGK markasından iridyum serileri.

birde kitapçıkta DENSO marka var IUH27D modeli. bu model türkiyede yok ama distribütöre sorduğumda getirilmediğini belirtti. servistede NGK'nın 9A serilerinden satıyorlar sadece.
ama senin motorun modeli 2006 belki 9C'de görünebilir veya bizimki ile aynı model görünebilir bu yazdığım 4 model bujide bizim F'ler için uyumludurlar.

zaten başka buji takamıyorsun bildiğim kadarı ile
champion marka bujiler için çok iyi diyorlar fakat bulamadım sanırım bizim motorlara uygun yok bunlardan. e-bay üzerinde çokta aramadım gerçi belki bulabilirdim iyice arasaydım.

hava filtresi ses olarak biraz daha tok ve bağırmayan bir sese neden olacaktır ama yakıtı düşüreceği kesin. çünkü motorlarımızda bulunan beyinler motorumuzun stock (fabrika çıkışı) ürünlerine göre programlanmış oluyor. bunları değiştirdiğimizde motorumuza ek bir performans etkisi olmuyor bu yüzden bunun yerine power commander alarak daha etkin bir performans elde edilebilir.

ek olarak bujilerde benim motorun kitapçığında IMR9A-9H modeli görünüyor. yetkili servis fiyatı tanesi 62 küsür lira olacaktı.
IMR9C-9H modelini bulmuştum internette öylesine dolaşırken tanesi 40 45 lira felandı sanırım.
birde CR9EH-9 modeli var bizim motorlara uyan.
bu 3 bujide NGK markasından iridyum serileri.

birde kitapçıkta DENSO marka var IUH27D modeli. bu model türkiyede yok ama distribütöre sorduğumda getirilmediğini belirtti. servistede NGK'nın 9A serilerinden satıyorlar sadece.
ama senin motorun modeli 2006 belki 9C'de görünebilir veya bizimki ile aynı model görünebilir bu yazdığım 4 model bujide bizim F'ler için uyumludurlar.

zaten başka buji takamıyorsun bildiğim kadarı ile
champion marka bujiler için çok iyi diyorlar fakat bulamadım sanırım bizim motorlara uygun yok bunlardan. e-bay üzerinde çokta aramadım gerçi belki bulabilirdim iyice arasaydım.

aslında yakıtla ilgili pek bi sorunumda yok. burda yakıtın litresi 2,7 TL gibi bir rakam. motosikletim daha fazlada yaksa pek sorun olmuyor :)
performans ürünler kullanıldığında power commander takılması lazımmış , bunu bende duymuştum ve düşünmüyorda değilim :D
buji olarak bunu alabilirim 160 TL.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...klet-buji-adet-fiyati-kdv-dahil-4-ade/detay/?

ama bu gidişle bunların montajı için gerekli işçilik ücretini bulamicam :queen: :queen:

Hic bir 600f 1 depo benzin ile 300km yurumez belki cok ekonomik modda ve uzun yolda yaklasa bilir 600f sehir icinde 200-230 km civari depoyu bitirir.

iLk@yy takozları halletim geliyor.tornacıya falan gerek kalmadı.Bayrampaşada oturuyorum ben.sen ne taraftasın ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar