xenon konusu baya kafamı karıştırdı. merceksiz kullanmın trafikte rahatsızlık verme ihtimali olabilir mi ? öte yandan mercek alsak montajı sıkıntı yaratabilir. far camını açmak cesaret istiyor biraz işin sonunda kötü işçilik neticesi su alma buhar yapma ihtimali var. yarın elektrikçileri ve sanayiyi dolaşıp farla uğraşacak doğru dürüst bi usta bulursam hayata geçireceğim.
İlkay'a katılıyorum Emir, eğer kitabına uygun, adam gibi birşey istiyorsan, işi bilen ve becerikli ellerde yapılacak bir mercekli bi-xenon uygulaması yapman şart.
Aynen birçok arabada da olduğu gibi, standart halojen ampullere göre tasarlanmış tas farlara xenon uygulaması doğru değil.
Ampul içindeki xenon gazının yanmasıyla yüksek ışık verme mantığıyla çalışan xenon sistemlerde tas far, ışığı dağıtıyor ve karşıdan gelen veya arkasından seyretmekte olduğunuz araç sürücüsünün gözüne kibarca tecavüz ediyor diyebiliriz.
Burada merceğin amacı, ışığı toplayıp odaklayarak belli bir noktaya hüzme şeklinden yansıtmak.
Birçok araç da tas farlara sonradan yapılma xenon uygulamasından dolayı muayeneden geçemiyor zaten doğal olarak.
Arkadaşlar ok anladım tercihler karbon devil. Fakat nerden bulabilirim malum buralar Marmaraya bayağı uzak

Bir de power commander kullanmam şart mıdır? PC siz olmaz mı?
Devil Türkiye distribütörü Tekay Motor'du bildiğim kadarıyla, sıfır alacaksan kendileriyle görüş istersen veya sahibinden.com'daki ilanları da araştır.
Power Commander kullanman şart değil ama kullansan 10 numara olur tabi.
Sonuçta aracındaki beyin, motor üzerindeki tüm elemanları standart olarak görüyor ve taktığın performansa yönelik ekipmanlardan verim alman pek mümkün olmuyor.
Misal egsozu taktığın takdirde sadece ses farklı olacaktır. Performansa yönelik pek birşey bekleme. Bir de hava çıkış/emisyon değerleri az da olsa değişeceği için, senkronizasyon periyodu normalinden biraz daha kısa olacaktır. Benzin tüketiminde de çok az oynama olabilir.
Ama Pow.Com. taktığın takdirde aracının Dyno cihazı üzerinde Pc bağlantısıyla beynine gereken veriler girilerek en sağlıklı ayarları yapmak mümkün olacak ve performans olarak da verim alınacaktır.
Kısaca taktığın ekstraların hakkı verilecektir. Ayrıca motorun daha sağlıklı çalışması ve uzun ömürlü olması da diğer bir artı.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:23 ----------
Arkadaslar;
Sağ grenajımda bozuk paradan daha küçük bir cizik vardı. tam CBR yazısının üstünde.Oraya "F" yaptırdım;öndeki 46 yazısını da söktüm; A+ yaptırdım;
kötü mü durdu acep

:silent:
Fotoları otoparkta cekmek aklıma geldi

görüntü pek iyi değil o yüzden
Kötü olmamış Doğan, ama bende şahsen biraz orjinal takıntısı olduğu için, bahsettiğin 2 noktayı da kırmızı renk ile kamufle etmeye çalışırdım heralde.