Bizim burda moturmuz 12 ay boyunca bineriz onun için kendimi şanslı sayarız :mrgreen:
Valla hocam, güneyde yaşamanın böyle kocaman bir artısı var gerçekten de; hani kıskanmıyorum desem yalan olur
Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim ki, hiç de tatlı su motorcusu değilimdir.:cherry: Yağış olmadığı sürece her türlü hava sıcaklığında kullanırım motoru. Hemen hemen 10 günden fazla hiç yatmışlığı yoktur benim makinanın.
Hatta bir arkadaşımızın motoruyla kar yağarken bile motor tepesindeydik bir zamanlar eşimle; şu anki 600F'imizin kredi başvurusunu yapmaya gidiyorduk büyük bir heyecanla:mrgreen: O zamanlar eşim değildi tabi ama, karda motor sürerken bile benimle olmasından; yani benimle aynı zevki ve kafa yapısını paylaşmasından belliydi zaten eşim olacağı.:rendeer:
arkadaslar 600f konulu topıc 65 sayfaya ulasmıs sayfaları tek tek okudum ( 2 haftada )

ama tam net bır cevap alamadım merak ettıgım bı kac soru var 600 f le ilgili kronık bı sorun varmı herhangı modelınde ozellıklede 05-06 kasalarında ? birde bakımları tam olarak kac km rede yapılıyo ?
Aynen Muzaffer'in dediği gibi.
tesekkur ederim kardesim sen bu konuda cok yardımcı oldun ALLAH razı olsun
Rica ederim ne demek, Allah senden de razı olsun.
bugün istanbul a yaz geri geldi ama; yine garajından çıkaramadım

(( akü ofsayt olmuş

)
ama birazdan dayanamayıp vurdurarak çalıştırırım gibi geliyor bana
aküyü sökmediğime çok pişmanım, gerçi daha önce hiç sökmediğim için kendimi affedebilirim sanırım
çok zahmetli midir ki :S nelere dikkat etmek gerekir ya da?..
(Hala da birlikte bir şeyler yapamamanın sıkıntısı şuramda
Biz bugün eşimle İstanbul'a yeniden gelen yaz ve C.tesi olması nedeniyle beraberinde getirdiği trafik çilesinin, en güzel şekilde tadını çıkardık.
Aküyü sökmek zahmetli bir iş değil;
Seleyi kaldırıyorsun, akünün içinde bulunduğu kutunun kapağını açıyorsun ve aküye bağlı kutup başlarını söküyorsun. Sonra da aküyü çıkartıp eve götürüyorsun. Bu kadar.
Bir de sana tavsiyem, aküyü şarja bağlaman yönünde olacak. Hem akün kendine gelir, hem de ömrü uzar. Linkdeki cihazı ben kullanıyorum ve çok memnunum; akü dolup şarj işlemi bittiğinde ışıkla uyarı veriyor ve akımı kesiyor. Fiyatı da oldukça uygun:
http://www.motomaxonlineshop.com/main/htronic_al300pro_aku_sarj_ve_koruma_cihazi-196-0-106.html
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:10 ----------
Bu arada, ben de bugün zinciri gazyağıyla tertemiz yaptım. Ama ömrünü tamamlıyor sanırım artık yavaş yavaş.. Sık aralıklarla germek zorunda kalıyorum. Dile kolay 26,000 km. oldu orjinal zincirle.
Yarın da esaslı bir motor temizliğine girişmeyi düşünüyorum kısmetse:
- Konsantre oto şampuanı,
- Sprey püskürtücü,
- Sünger,
- Mikrofiber bez,
- Cila,
- WD40
Hepsi hazır.