dreamdark bir gün granajı actığında veya sıkabiliosan su hortumlarını kalın olanını bir sık bırak tık sesini duyacaksın bana o ses yapıyor gibi geliyor aynı o sese benziyor 2000 den 4000 km ye cıkmak cok güzel bir duygu oldu benim için masraf yarı yarıya azaldı

))
ama şöyle bir problem varki ben k&n kava filtresini takınca sanki ekzoz un sesi azaldı gibi geldi yada ben iyice alıştım motorun sesine sessizleşti gibi geliyor bana
İlk fırsatta deneyeceğim.:cat:
Aman hocam yaa, para mı dayanır 2000 km'de bir yağ değişimine, yazık vallahi
Bu arada, ben de K&N' yi ilk taktığımda aynısını hissettim. Demekki doğru farketmişim. Yani artık sanki egsozun değil de, motorun ciğerinin sesini biraz daha öne çıkardı gibi geliyor bana. Ama normal bence, hava girişi rahatladığından motorun sesi ön plana çıkıyor, hatta o emiş sesini bile duyar gibiyim sanki.
Eğer bendeki ile aynı ses ise kesinlikle egzantrk değil, çünkü yaklaşık 2000km kadar dinledim o sesi
Muyinin dediği olabilir çünkü egzantrikten gelen ses rutin oluyor, motorun ritmine uygun
Buarada benim vites sorunu debriyaj manetini kurcalaya kurcalaya düzeldi... ama ne kadar gider bilmiyorum. Yalnız sehpadayken vitese taktığımda debriyaja basılıyken yaptığı 10km hız hala sabit... Gerçi teker üstündeyken motoru hareketlendirecek kadar bir güç vermiyor ama yine de kafa kurcalıyor.
Gerçi bendeki ses sürekli var ve çok düzenli-seri bir "tıkı tıkı" sesi, her devirde aynı düzende, hiçbir değişiklik yok. Ama dikkatli dinlemedikçe farkedilmiyor ve derinden geliyor. Servisteki eleman egzantriktendir, sorun olmaz demişti ama, bir gün bir araya gelince dinleriz bakalım.
Debriyajla ilgili telefonda da belirttiğim gibi, ayırmıyor sanki ama bu km'de de debriyaj balatasının bitmesi normal değil. Debriyaj telini ve debriyaj kolunu dibinden yağlayıp, sonrasında aynı şekilde manetten ayar yaparak dene bir de. Ama en sağlamı, yolun düştüğünde bir ustaya sor en iyisi.