Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Baya uzaktan bir tahmin oldu sıcaklık ile kazayı olasılığını ilişkilendirmek. Şahsen ben motoru çıkartmadan önce garajda çalıştırıyorum, 50-60 Dereceye geldikten sonra yola çıkıyorum, ama o sırada telefonum çalıyor, veya yukarı çıkıp bi çay kahve içiorm, vb türlü sebeplerden bazen motor garajda çalışmaya devam ediyor, yanına geldiğimide, ısı normalden yükesek oluyor haliyle.

Uzaktan tahmin olayına bende pozitif bir yaklaşımda bulunayım madem. Bilenler bilir uzun süre yatan motoru tekrar çalıştırmadan yağını değiştirmek gereklidir. Ve birçok yerde okuduğum yazılarda gördüğüm üzere, bu uzun süre yatmanın ardından yeni değişmiş yağ ile motor 2 kere fan açıcak süre kadar rölantide çalıştırılmalıdır. Buda olabilir, bu pek uzak bi ihtimal oldu ama :p Yada saati yanlıştır en basitinden :))

Bakma takılıyorumda demem o ki, şahsen bilmediğimiz motorlara bu şekilde yorum yapmaya gerek yok hele ki çok net bir sebep/gösterge olmadan. Adam kazasız yazar, grenajda çatlak- kırık vardır o zaman bu şekilde fikir yürütürüz belki ama sadece sıcaklıktan yola çıkarak motora "kazalı olabilir" demek bence olmaz :)

dostum sıcaklıktan dolayı motora kazalı demedik ki zaten... beni kıllandıran "ağır kazası yoktur" bölümü.. bende diyorum ki. ağır kazası yoksa ufak kazası vardır.

cakalazın kulaklarını çınlatıyorum burdan, çako der ki "temiz bir 600 f bulmak bu devirde çok zor" (ilan verilmiş ve 2006 model)

mesele bu :)

artı olarak , ilan açıklamaları pek tatmin edici değil...

mantıklı ama, gezip geldiğini zannetmiyorum. saate baktıysan sabah 8:12 yi gösteriyor. racing ci bi adam sabahın köründe motoru gezintiye çıkaracağını zannetmiyorum. özellikle o saatlerde istanbul trafiğine gireceğini pek zannetmiyorum :)

lastik izlerine dikkat edersen toz toprak göremiyorsun, bu da demek oluyor ki motor otoparktayken çalıştırılmış :)

yukarıda söylediklerimin hepsi %75 ihtimal dahilindedir.. bu bu motorun alınmaması için geçerli bir orandır :) dersimiz bitmiştir hepinize iyi günler diliyorum. :)

yagmursuz bi havada sen biraz gezdiginde lastiklerin yüzeyi temizlenmiş olmuyor mu :)

Ayrıca bendede 600f var ve hergün ataşehirden levente işe gidiyorum. Yani köprü ve levent trafiğine giriyorum. Sıcaklıgı kazaya bağlamak cok enteresan bir bakış :)

Bu kasklardan kullanan veya cevresınde kullanmış kimseler olan varsa,
ses açısından ve sürat esnasındaki olumlu veya olumsuz etkileri nelerdir???

BİRİSİ,
SHOEI xr 1000, 950 TL
Dieri
SHOEI X-SPIRIT 1200,,,1500 LİRA CIVARI

SHOEI XR 1000

Uploaded with ImageShack.us

SHOEI X-SPIRIT

@serkanADH13 sadece xr1000 i 10 15 dk kadar kullandım test amaclı ve acıkcası pek memnun olmadım. Cene altından aşırı rüzgar giriyordu buda uğultuya sebep olmuştu. Ama x-sprit hakkında bir fikrim yok.

Ama eğerki başka tavsiyelere açığım dersen sana kendi kaskımı şiddetle tavsiye edebilirim. Sharp testlerinden 5 yıldız almış bir kask Suomy vandal

Fiyatı da 958,72 TL

dostum sıcaklıktan dolayı motora kazalı demedik ki zaten... beni kıllandıran "ağır kazası yoktur" bölümü.. bende diyorum ki. ağır kazası yoksa ufak kazası vardır.

cakalazın kulaklarını çınlatıyorum burdan, çako der ki "temiz bir 600 f bulmak bu devirde çok zor" (ilan verilmiş ve 2006 model)

mesele bu :)

artı olarak , ilan açıklamaları pek tatmin edici değil...

bence fazla kafaya takabiliyoruz bazı şeyleri.
motosiklet yapısı gereği 2 tekerlekli ve kendi başına düz duramayacak bir taşıt. dolayısı ile ufak tefek çizik kırıkları olabilir ki bahsettiğiniz parçalar plastik polikarbon abs materyalli maddeler.dışarıdan bakıldığında herhangi bir problemi yoksa görünüş olarak güzel bir işçilik ile toplanmış bir grenaj gayet makuldur

bunun haricinde yapılmış olan kazalarda ayna gidon topuzları egsoz ve grenaj gibi aksamlar haricinde motorun şasesi ciğeri veya yürürü ile bir sıkıntısı problemi yok ise gerisinde oluşan kazalar normal şeyler. insanlar piste çıkıp yatırdıklarında motorlarını takla vs atmadıysa aynen grenaj giydirip kullanmaya devam ediyor.

bizdeki durum sadece ölücülük yaratmak. yok kazası çiziği lokali olmasın km'si düşük olsun
zaten şu km düşük olsun lafı kafadan bitiriyor piyasayı. Doğan geçen bir makina gösteriyor acaba diye 2006 20000km'de
5 senede 20000km senede 4bin km yapar.böyle bir motora senede en az 2 defa yağ değişimi yapmak gerekir (katologta yağın değeri 1 yıl yazsada sonuçta hafa ile temas ettikten sonra bu ömür düşer sağlıklısı bana göre 6aydır.) bu yağ değişimlerinde senede 1 kez yağ filtresi girer uzun süre yağlanmayan zincirinde durumu muhtemelen pek iyi olmayacaktır. uzamamış olsa bile krozyon nedeni ile yıpranmış olur.

böyle bir motorun 20000km yapması için sahibinin genel olarak yurt dışında yaşıyor olabileceğini göz önüne alırsak doğaldır. veya garajında varsa 3 4 makina birden yine doğal gelir ama insanın tek motoru buysa 1 senede kaçınız 10000km'den az yol yapabilirsiniz ?

hepimiz yazıyoruz km'si fazla olupta düzgün bakılmış motoru tercih ederim e hani nerede :p

BİRİSİ,
SHOEI xr 1000, 950 TL
Dieri

SHOEI XR 1000

[url]http://img17.imageshack.us/img17/1673/xr1000.png[/URL]

SHOEI X-SPIRIT
[url]http://img62.imageshack.us/img62/4249/xspirit.png[/URL]

@serkanADH13 sadece xr1000 i 10 15 dk kadar kullandım test amaclı ve acıkcası pek memnun olmadım. Cene altından aşırı rüzgar giriyordu buda uğultuya sebep olmuştu. Ama x-sprit hakkında bir fikrim yok.

Ama eğerki başka tavsiyelere açığım dersen sana kendi kaskımı şiddetle tavsiye edebilirim. Sharp testlerinden 5 yıldız almış bir kask Suomy vandal

Fiyatı da 958,72 TL

kask konusuna gelince. xr1000 için 1000tl para verilmez bence artık. eski bir model çıkalı 3 sene oldu belkide fazla. zamanında kampanyalarda 300 400 tl gibi rakamlara satıldılar fuarda vs. sadece çene padi yok buradan rüzgar ve ses sıkıntısı yapabilir ama bu kullanıcının boy ve kafa yapısı ilede alakalı bir durum.
kısaca hangi kaskı alırsanız alın orjinalinde olmasa bile bir çene padi alıp takmanızı tavsiye ederim. gerçekten inanılmaz bir rahatlık özellikle kışın soğuk havalarda.
x-sprit ile suomy dersen aynı kalitelerde kask ama suomy daha ucuz ve bence şekil olarak kask tasarımları ve boyaları daha başarılı diyebilirim.

x-spırıt kaskı bı arkadaştan alacağım alınca detaylı test edip iyice ayrıntılı yorum yapabılırım,
arkadaştan 370 liraya alıyorum,
resımdeki kaskın aynısı siyah vızorlü,

arkadaşlar
ben bugun ılk defa motorumla 210 km hıza cıktım bir şey fark ettim sol ayaklıkta fazla titreşim oluyor ayagım azer bülbül gibi titriyordu:queen:ama artcımda vardı bu normalmı acaba bızım motorlarda 210'dan sonra titreşim olması.motor komple titremıyor sadece sol ayaklık acaba yeterınce baskımı uygulamıyorum

dostum yakışmış manetler bende yaza doğru düşünüyorum aldığın ilanın linkini müsait zamanında yazarsan sevinirim.Malzeme kalitesi hakkında bilgi verebilirmisin acaba? kaliteli bişeymidir.

bu arada fiyatlarda düşüş olmamış iyi bir fiyata almışım ben motorumu 2006 model 19binde kazasız boyasız sıfır michelin lastik yoshi egzoz 13bin e aldım çok memnunum yakıtı çok iyi bence abartı bir yakıtı yok.

bir sorum olacak 130 ve üstü süratlerde rüzgarı faZlaca yiyorum boy 1.84 daha uzun cam takanınız varmı resim vs abes dururmu?

arkadaşlar
ben bugun ılk defa motorumla 210 km hıza cıktım bir şey fark ettim sol ayaklıkta fazla titreşim oluyor ayagım azer bülbül gibi titriyordu:queen:ama artcımda vardı bu normalmı acaba bızım motorlarda 210'dan sonra titreşim olması.motor komple titremıyor sadece sol ayaklık acaba yeterınce baskımı uygulamıyorum

vallahi ben daha yüksek süratlere de çıktım ama ayaklıklarımda hiç titreşim olmadı. Gevşemiş olabilir mi dicem ama nasıl bir bağlantıyle monte edildiğini bilmiyorum ki

TDX

arkadaşlar

Dostum ben motorumla 255 km ye kadar çıktım ayaklıkta titreme olmadı ancak şunu söyleyebilirim, trafiket birgün araba sol taraftan ufaktan beni sıkıştırmıştı ve sol ayağımı bastığım ayaklığın bağlı olduğu üçgen demir çok az aşağı doğru eğilmişti o ayaklığın arkası da ufaktan zincire değer vaziyete gelmişti ki baya bi titreşim ve ufaktan sürtünme olmuştu. Daha sonra levye ile hafiften düzelttirdim sorun geçti. Motorun sola düştüyse üçgen eğilmiş olabilir.

Rüzgar olayına gelince, benim boyum 1.80, motoru ilk aldığımda bende çok rüzgar yiyordum fakat anladım ki doğru yatış pozisyonu almıyormuşum. 200 km nin üstüne çıktığında muhakkak, poponu selenin ortasındaki eğime kadar arkaya koyup göğsünü depo üstündeki tankpad e yaslaman ve yolu camdan görmen gerekiyor. Tüm bunları yaparkende dizlerinle depoyu hafiften sıkarak destek alman gerekiyor. Söylediklerimi denersen faydasını görürsün. Saygılar...

Bende aranıza katıldım..:cat:

311950_2437353860452_1449907474_32665260_2091590627_n.jpg

dostum yakışmış manetler bende yaza doğru düşünüyorum aldığın ilanın linkini müsait zamanında yazarsan sevinirim.Malzeme kalitesi hakkında bilgi verebilirmisin acaba? kaliteli bişeymidir.

bu arada fiyatlarda düşüş olmamış iyi bir fiyata almışım ben motorumu 2006 model 19binde kazasız boyasız sıfır michelin lastik yoshi egzoz 13bin e aldım çok memnunum yakıtı çok iyi bence abartı bir yakıtı yok.

bir sorum olacak 130 ve üstü süratlerde rüzgarı faZlaca yiyorum boy 1.84 daha uzun cam takanınız varmı resim vs abes dururmu?

Ben manetlerimden çok memnunum, eski manetlerimde oksitlenme vardı ve ön fren çok sertti. Usta bunu fren hortumu ve diğer etkenlere bağladıysada ben manetleri değiştirmede ısrar ettim ve iyi ki değiştirmişim diyorum. Link http://www.ebay.com/itm/Clutch-Brak...6348&pt=Motorcycles_Parts_Accessories&vxp=mtr , tavsiye ederim...

MERHABALAR saygı deger motorsiklet kullanıcı abilerim arkadaşlarım adım kamil bursa dan geçtiğimiz cuma günü 2006 model 6 f aldım aranıza katılmak istiyorum
ön far ımda çatlak var bilgisi olan varmı nereden bulurum ne kadar dır yardımcı olursanız sevinirim.

Ben manetlerimden çok memnunum, eski manetlerimde oksitlenme vardı ve ön fren çok sertti. Usta bunu fren hortumu ve diğer etkenlere bağladıysada ben manetleri değiştirmede ısrar ettim ve iyi ki değiştirmişim diyorum. Link http://www.ebay.com/itm/Clutch-Brak...6348&pt=Motorcycles_Parts_Accessories&vxp=mtr , tavsiye ederim...
377844_264907786891242_100001160670561_714167_1038150006_n.jpg

Aynı manetten bende getirmiştim 2 ay önce falan aynı ilan hatta, uzun olması iyi, spor gözüksün diye kısa alıyolar kullanışlı olmuyo.
Bu arada daha önce 600 cc ve üstü racinglerde bu manetlerden siyah gördüm ve anlamadım, yani madem siyah olcak niye o kadar para veresinki :S, yanlış anlamayın ama 10 tane motor getirsek yarısınınki normal gri-krom diğer yarısınınki siyah olur ?

MERHABALAR saygı deger motorsiklet kullanıcı abilerim arkadaşlarım adım kamil bursa dan geçtiğimiz cuma günü 2006 model 6 f aldım aranıza katılmak istiyorum
ön far ımda çatlak var bilgisi olan varmı nereden bulurum ne kadar dır yardımcı olursanız sevinirim.

Sende hoşgeldin aramıza :) http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...r-cbr-600-01-09-33120-mbw-d21-62303154/detay/ şöyle bişey buldum ben ama tam catlagını anlayamadım fotosunu ceksen bi paylaşsan fikir yürütsek

BİRİSİ,
SHOEI xr 1000, 950 TL
Dieri

SHOEI XR 1000

[url]http://img17.imageshack.us/img17/1673/xr1000.png[/URL]

SHOEI X-SPIRIT
[url]http://img62.imageshack.us/img62/4249/xspirit.png[/URL]

Xr 1000'ler aneste 500 TL

http://www.anesmotor.com/?urun-3-Shoei-XR-1000-Diabolic2.html

http://www.anesmotor.com/?kategori-...&mrk=1&cid=2&typ=&brw=&src=&stock=&kactane=12

Tabiki istedigin desen ve beden kalmışmıdır bakmak lazım...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar