Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Daha yeni servise girdi sayılır ama kontrol edeyim karter borusunu da temizleyeyim onun dışında birşey aklıma gelmiyor. yakıt ışığı yanmaya başladığında doldurdum yeniden yanana kadar 220 km yaptım. Kitapçıkta ışık yanınca 3.1 lt benzin kalır diyor. Yani 10 lt ile 220 diyebiliriz. 100 kmde 4.5 lt eder. Biraz sakin kullanıp deneyeceğim bakalım.

1. ve 2. vites arasında kemikli geçiş durumu bende de var. Diğerleri rahat. Boşa geçmesin diye sert çektiğimde hafif bir tok sesi geliyor. Motoru satan arkadaş motul yağ koyduğunu söylemişti. Henüz değiştirmedim. Bununla alakalı olabilir mi acaba?

Zeki reis süpersin :) Seni master of oils olan ediyorum, teşekkürler.

İnazuma da yarı sentetik istiyor, kitapçık öyle demiş. Torku 9bin altı veren her makineye gider bence ipone.

İnşallah sen bi r6 alırsın da, 12500 devir/dakika RS serisi ile takılırsınız :)

İnşallah, ne denir ki başka.. :cat: :flower:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

Beyler full depo ile 220 km yaptım/yapabildim :silent: imdat :pr:

Hava filtresi yerine tam oturmazsada fazla yakıt yakar bilgin olsun hocam..

Selam arkadaşlar... 1000 km de kırmızı rodajı yeni bitömiş bakımı yapılmış cbr 2015 aldım. 500 km fln kullandım bi kaç sorum olacak vakit ayıran olursa sevinirim.
1. si vites geçişleri gerçekten sert ama alıştım. Bu normal bi durum değil mi?
2. si günde 50 km yapmaya başladım, Ankaradayım Eskişehir yolunda dümdüz yapracık-cepa arası gidip geliyorum. 25 km nin ardından durduğumda vitesi 1. vetesten boşa alamıyorum 2. vitesten boşa alıp öyle park ediyorum. hatta bazen pes edip boşa almadan stop ediyorum. Bu tecrübesizlikten mi yoksa sıkıntı mı var.
3. sü temizlikte zincir motor grenajlar toz vs vs ne yapmam gerekiyor?
4. sü 1000 bakımı yapılmış ne zaman servise gideceğim 4000 mi?
5. si Ankarada haftasonu - içi çıkıp takılan bi ekip var mı?

1ve 2 normal degil, yaginizi degistirmenizi oneririm, normalde şıkır şıkır gecmesi lazim. Eger durdugunuzda bosa alamiyosaniz debriyaj yenileyip motoru bi 5 cm ileri geri hareket ettirip deneyin... olmali

Temizlik konusu her 400kmde bir duruma gore yaglayin tozlu yollardan geciyosaniz 250 bile olur, yaglamadan oncetemizleyin mazot, gaz yagi ya da zincir temizleme spreyleri ile. Sonra yaglayin birgece bekleyip oyle surun

Yeni kasalaricin 4kda bakima gitmeniz gerek...

Haydiin kazasiz surusler, hosgeldin

1ve 2 normal degil, yaginizi degistirmenizi oneririm, normalde şıkır şıkır gecmesi lazim. Eger durdugunuzda bosa alamiyosaniz debriyaj yenileyip motoru bi 5 cm ileri geri hareket ettirip deneyin... olmali

Temizlik konusu her 400kmde bir duruma gore yaglayin tozlu yollardan geciyosaniz 250 bile olur, yaglamadan oncetemizleyin mazot, gaz yagi ya da zincir temizleme spreyleri ile. Sonra yaglayin birgece bekleyip oyle surun

Yeni kasalaricin 4kda bakima gitmeniz gerek...

Haydiin kazasiz surusler, hosgeldin

eyvallah hocam ben bi efeye gideyim en iyisi...

Boşa geçmemesi debriyaj manetini tam olarak sıkmamanızdan kaynaklanıyor debriyajı tekrar salıp sonuna kadar sıkın kolayca gecer. Hayırlı uğurlu olsun.

yeni kasa cbrın top speed videosunu çektim. merak edenler için :)
181de kesiciye girdi..
https://www.youtube.com/watch?v=DrCliKd3rk4

Efe nasıl iyimidir fiyat politikası ilgisi falan biliyor musunuz?

yok hocam ankarada ya efe ya bora pek bi bilgim yok açıkcası

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:33 ----------

Boşa geçmemesi debriyaj manetini tam olarak sıkmamanızdan kaynaklanıyor debriyajı tekrar salıp sonuna kadar sıkın kolayca gecer. Hayırlı uğurlu olsun.

eyvallah hocam
sonuna kadar sıktığımı düşünüyorum. biraz daha sıkıp deneyeyim.

Daha yeni servise girdi sayılır ama kontrol edeyim karter borusunu da temizleyeyim onun dışında birşey aklıma gelmiyor. yakıt ışığı yanmaya başladığında doldurdum yeniden yanana kadar 220 km yaptım. Kitapçıkta ışık yanınca 3.1 lt benzin kalır diyor. Yani 10 lt ile 220 diyebiliriz. 100 kmde 4.5 lt eder. Biraz sakin kullanıp deneyeceğim bakalım.
Şehir İçi Kullanımda Son depomda : 288 km yaptım ve teke düştü. . Genelde Artcılı 70-120(en fazla 120) ÇEVRE Yolunda filan basıyorum. Ortalama 3,8 litre yakıyor. 1 depo 300 gidiyorsa sıkıntı yok demektir :)

Şehir İçi Kullanımda Son depomda : 288 km yaptım ve teke düştü. . Genelde Artcılı 70-120(en fazla 120) ÇEVRE Yolunda filan basıyorum. Ortalama 3,8 litre yakıyor. 1 depo 300 gidiyorsa sıkıntı yok demektir :)

senin motorda sorun var kardeşim bir ustaya göster, motordan da vuruntu geliyor muhtemelen yatak piston sarmış. :D

Arkadaşlar yardımınız lazım
Geçen gün kontagı çevirdiğimde ışıklar ve gösterge falan normal yandı fakat marşa bastıgım an (kontagı kapatmışçasına) herşey söndü geri geldi aç kapa yaptım tekrar aynını yaptı 3. Seferde kontak açıkken sellektör, korna, sinyal falan yaptım herşey normal, ardından tekrar marşa bastım çalıştı
Fakat yolda giderken bianda yine tüm elektrik kesildi yani kapandı açıldı peşinden marşa bastım çalıştı, sonraki günlerdede yolda giderken kendi kendine stopedip tüm sistemin kapanıp açılması olayını 4 defa daha yaptı acaba ne yapmalıyım,
Sigortaları kontrol ettim ama sağlam
Acaba başına böyle bir olay gelen varmı yada ne yapmalıyım?
yardım edebilirseniz çok makbule geçer

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar