Ferdinand ; lastiklern havasni kontrol etmeni onerrim lastigin basinci az olursa yolda gzinme yapar ve dusuk suratte gidonu saga sola ceker bi lastk basnclrni kontrol edermisn? 29 29 olmali
Bende ilk bundan şüphelendim, baktığımda 18psi çıktı

ale: Bikaçgün öyle gezmişim malesef :silent:
Sonra 29 -29 yapıp bir deneme turuna çıktım, ultra sessiz Kilyos yoluna, biraz aleti tanıyayım diye

11psi eksik hava etkisi çok büyükmüş, çok daha büyük keyif aldım...
Ama malesef kaymak gibi zeminde de denedim, o ilk 2-3-5...10km/h' a kadar bu durum değişmedi :silent: Acaba düşük hava ile, kaldırıma falan parkederken ön lastiğin metal strüktürünü zedelemiş olabilirmiyim :silent:
Haftasonu GKN' a gidip bir sorabilirim ne olabilir diye. Normal kullanımda unutuyorum hep, bütün etkisi kayboluyor çünkü, ama trafik biraz sıkışınca 3/5, 3/5 ilerliyoruz ya, fena kafama takıyorum böyle durumlarda
__Birde yeri gelmişken şunuda sorayım. Vitesi 1. e aldım, gaz elciğine dokunmuyorum bile, düz yolda yavaş yavaş debriyajı bıraktığımda 1500 rolanti devrinde motosiklet yol almaya başlıyor, yol tümseği falan demeden ilerliyor, bu normal mi?
Otomobil düşük devir aletiyken bile stop eder mesela, Honda CB' mde stop ediyordu. CBR' ın düşük devir torkumu bunu yapan, yoksa debriyaj ayarındamı bi yamukluk var ???

Bilgisizlik zor iş arkadaşlar
aslında bu çizimi bi ustaya götürüp yaptırmak lazım toplanarak...
Hakikaten toplanıpta yaptirirsak cok guzel olur. Bende istiyorum bundan...
Abi ben şimdi CBR' ın teknik resmini aldım, çizdim altına aleti :mrgreen:, önce bir yaptırayım, çalışmaz falan... yok yere heves baltalayan olmak istemem

Çalışırsa zaten direk bildiririm
(çalışmaz dediğim, hani amortisör lastiği salınca bu yükseklik yetmeyebilir (gerçi düşündüm o payı ama:silent

, sonra salıncağın altına sokunca tekerlekten önce sehpanın metalinin kıvrımı zemine değer falan veya
120' lik sehpa kıvrımının açısı motosikleti dengede sağlıklı tutamayabilir... bunun gibi şeyler yani

Tecrube etmeden anlayamayız sonuçta, bi sorun varsa çizimi düzeltip tekrar yaptırırım, çiziminide tekrar paylaşırım

)
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------
Ferdinand ; lastiklern havasni kontrol etmeni onerrim lastigin basinci az olursa yolda gzinme yapar ve dusuk suratte gidonu saga sola ceker bi lastk basnclrni kontrol edermisn? 29 29 olmali
He birde unutmadan, hem uyarı niteliğinde olur. Bir üstadımızın yazısını okudum bu duruma benzer ve yaklaşık 2 hafta kadar ( CBR oturma pozisyonuna alışana kadar) bu hatayı bende yaptım :/
Dediği şudur : Motosikletinizin sınıfı modeli her ne olursa olsun, gidona kesinlikle ama kesinlikle aşırı yük bindirmeyiniz. Bu durum, kısa sürede gidonunuzun düşük süratlerde sağa sola dönme eğiliminde titremesine sebep olur... ... gibi gibi gidiyordu yazı.
Sebebini ve yol açtığı sonucu yazmış ama "nasıl düzeltilir / düzeltilebilirmi " bunu yazmamış. Dolayısıyla, hangi parçaların ayarının kaymasına veya bozulmasına sebep olduğunun cevabı falan da yok :silent: