Yahu bu arada motor artık ısınmak bilmiyorÖnceden 1 değil 5 dk çalıştırsan bir diş bile dolmuyor.30 km lik yolumun ancak 5. km sine doğru 1. diş geliyor kısa bir süre sonra 2. diş ama 3 yok.15. km den sonra artık iyice sıkmaya, agresif sürmeye başladım ancak 5-10 km kala 3. dişi gördüm
![]()
iyi gene buralardasınUzun zamandır çok yoğunum ve hala da öyle.Bir göz atayım dedim; bu ne arkadaş! Kışlık eldivenler pantolonlar tartışılacağına motoru nereye bağlasam, ayaklarından tavana mı assamAyıp oluyor yahu.Hergün kurtköye gidiyorum, hafta sonu yataktan çıkamadım ama 2 gündür grip halime full ekipman araba da gibi 60 km yapıyorum
Ayrı bir zevk, tatlısuculara eziyet tabi
@Wolrath Abi motorda japon bence(tabi renkler zevkler meselesi var ama mantık ta var).Biraz önceki sayfaları okudum motoru satman hakkındaki; bence doğrusunu şimdi yapıyorsun parça parça sat,hem senin için karlı hem de full alacak o parayı verecek müşteri zor çıkar.Yanlış anlama şahsen bnde istediği kadar dolu olsun, sök öyle ver diyorum
Hayırlı satışlar sana, inş gönlündeki motoru alırsın...
soralım o vakit. Hangi pantolonu kullanıyosun? performansı nasıl...
Burada linkleride verdim,görüşlerimi de yazdım.Bir bak fikir olur... http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/106753-kisa-hazirlik-2.html#post2859191
@petra neopren dizlik kemiğin kırılacak bir darbe alırsa korumaz fakat sürtünmeye filan dayanacaktır.Tahminim sadece hiç yoktan iyidir.İçlik için de en kötü termal içlik olmalı,normal pantolon içlik istediği kadar kalın olsun,gözenekleri olduktan sonra hiç bir faydası yok.Termal içlikler 15 tl gibi fiyatlara bulunabiliyor ama o da tam çözüm değil![]()
Bakırköy de 48 sk... plakalı siyah cbr 250 gördüm bugün...
Neyse , konuya geleyim,
Arkadaşlar motoru kış uykusuna yatırmak için neler yapmak gerekiyor,motor brandayla bi balkon çıkmasının altında bağlı duruyor, (güvenlik kamerası mevcut)
Kanada da yaşayan motorcu bi arkadaşıma sordum bunları yazdı:
Ustu kapaliysa birsey olmaz ancak benzin deposunu agzina kadar doldurup fuel stabilizer ekle ki benzin hava alip bozulmasin. Aku yu de cikarip eve koy yoksa bosalir ayrica battery charger alip akuyu sarjda tutsan daha da iyi olur. (Honda otomatik sarj satiyor surekli olarak sarj ediyor)
Motoru durdugu yerde sogukken calistirmak motorun omrunu kisaltiyor. Ayrica tekerleklerin havasini 50 psi a cikarki tekerler ucgen olmasin agirliktan yada lifte kaldir. Ben jack aldim motoru askiya aliyorum ki yuk teker ve amortisorden kalksin
Bu arada motoru iyice temizle ve cila at . Birde tum vida ve ek yerlerine wd-40(ince yag) spray le
fuel stabilizer i (su giderici) 2-3 benzinciye sordum, bulamadım, o bi şekilde bulunur da , hangi oranda karıştırmalıyız, bilen kullanan var mı?
ayrıca, aküyü çıkarmak zor mu, grenaj sökmemiz gerekir mi? , bahsi geçen şarj aletinden veya benzerinden kullanan var mı?
benim superlight 150 yi askere giderken bir arkadasın otoparkına kilitlemiştim. ama hiç bir hazırlık yapmadan. 6 ay o otoparkta kaldı. döndüğüm de tabiki aküsü bitmişti. kickstartladım. 15- 20 dk denemeden sonra çalıştı. sonra yaklaşık 1 yıl daha kullandım. herhangi bir sorun çıkarmadı. (keeway bu kadar dayandıysa honda 2 ay rahat dayanır diye tahmin ediyorum.)
yani istanbulda kapalı otoparkta bırakacaksanız çok fazla önleme gerek yok bence. arada bir çalıştırırız, hava güzelken ayda bir turlarız en fazla, sorun olmaz diye tahmin ediyorum. ayrıca motoru çalıştırırsak nem yapar olayını da anlamadım
benim tercihim sogukdu yağurdu demeden @pain gibi axis alıp yola devam etmek..
soralım o vakit. Hangi pantolonu kullanıyosun? performansı nasıl...