Acun0 bi süre buralara uğramaz sanırım...
- Neee beşş kat daha uzun süre hijyenmiii !!! Buda yenimi çıktı ??? :queen::queen::queen:
http://www.youtube.com/watch?v=SUswgo_2sRM
gp 500 bu senin verilerin deki motor. kalbüratörlü modelidir. arlarında 2 hp fark var bu bir.
cbr 250 r modeline yada ninja 250 modeline hatta haysung gtr 250 ye bindinmi de bu yorumları yaptın. bence binmediğin tamamen ortada
şehir içi kullanımında torktan bahsetmişsin kullandığım ninjadan söz edeyim. kalkışta 2 vites te unutup birinci viteste kalktığımı bilirim ki 85 kg bir insan için oldukça iyi bir durum. hatta 3 vites ninjayı yerinden istenilirse kaldırabilirsin. bunu cbr 250 de denersen sevinirim ki ben denedim. 2 viteste bile kalkarken öyle sırsılıyorki motor stop edecek duruma geliyor. hatta bazen 1 vitesi 2 vitestemiyim diye yokladığım oldu.
ha bu arada ninjayı 6 vites 60 km hıza alıp artık scooter gibi kullanma imkanında var. yeterki hızın 60 dan aşağı düşmesin o torku az dediğin motor her türlü hızlanmayı başarabiliyor.
çoğu uzun yolda bir çok kez denedim. vitesleri 9 bin 12 bin devir aralığında atarak hızlandım. birde 80 km hızdan sonra 6 vites hızlandım. aralarında çok az bir fark oldu. daha sonraları vitesi düşürmek yerine sadece gaza bastım.
bu yazılarımı önemsemeyen arkadaşlarım. size tavsiyem istanbuldakiler özellikle bir ninja ile cbr 250 motorunuzu değişerek kullanın
hem sürüş hem sessizlik hem titreşimlerdeki farkı hatta torku görün.
burda yazan overli linkli arkadaş ile buluşup denemek çok zor değil.
eğer ben istanbulda olsam zaten bir buluşma ayarlardım. bu konular burda yazmakla olmaz. bire bir deneyeceksin. ben denedim. bir kere ninja ile cbr arasında seçim yapacak olsam. hiç tereddüt etmezdim. sırf şu titreşim farkına yine ninja alırdım.
gp 500 şu şimdiki kullandığın motorda cbr 125 de işte tork olayında senin motor ile cbf 150 yi kıyaslanman daha doğru olur. şehir içinde her türlü senin motoru cbf 150 yer. cbr 125 de senin bir acın var. motor malesef ağır daban motoru devirlendirmez yüksek devirde tutamazsan yığılma yapıyor. cbf 150 de öyle değil. senin birinci vites çıktığın yere cbf 150 2 ile çıkar.
şimdi demekki cbf 150 torklu olduğu için cbr 125 den oldukça avantajlıdır. piste çıkmadığımız sürece.
ama senin cbr125 gibi ninja yavan bir motor değildir.
siz bu yollara giderken ben geri dönüyordum.
motor konusunda yazmakla tartışmak çok uzun sürüyor. sözün bittiği yer vardır. ben işte oralarda olmayı çok severim.