Arkadaşlar lastik konusunda bi türlü karar veremiyorum. Pirelli Sport Demon ile Michelin Pilot Active arasında tercih yapıcam. Her ikisinin de takımı 580TL'ya geliyor. Fiyatları aynı olunca karar vermek daha da zorlaşıyor. İnternetteki yorumları okudum. Her iki lastik ile de pişman olmazsınız yazıyor. Pirelli hakkındaki internetteki yorumların hepsi iyi. Bizim forumdan pirelli alıp kullanan arkadaş da iyi yorumlar yapmış. Michelin hakkında sadece birkaç olumsuz yorum var. Ön lastik virajlarda kayıyor yazmış biri. Onun haricinde ıslak performansı süper diyorlar. Onun hakkında da yorumlar iyi ama pirelli kadar fazla yorum yapılmamış Michelin pilot active hakkında. Teknolojilerini inceledim. Michelin pilot active dual bias denilen daha yeni bi teknoloji kullanmış sanırım. Pirelli sport demon ise bilinen en eski teknolojiyi "x-ply" kullanıyor. Dolayısıyla teknik olarak bakıldığında Michelin Pilot Active bi gömlek üstün gibi. Sizden sormak istediğim şu. İyi yorumların sayısına bakarak daha eski teknoloji olan Pirelli Sport Demon mı alayım yoksa daha az iyi yorum yapılan ama daha yeni teknoloji olan Michelin Pilot Active mi alayım ? İkisi de radyal değil lastiklerin. michelin dual bias ve pirelli eski tip x-ply. Bu teknoloji farkı önemli birşey mi ? Forum şu sıralar mevsim değişiminden mi bilinmez hareketini kaybetti gibi ama deneyimli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Pilot aktiv oldukça başarılı. ıslak zeminde güven veriyor. ön lastik virajda kayıyor yorumuna katılmıyorum. 12bin km'dir pilot aktiv kullanıyorum. son zamanlarda arka lastik viraz daha kolay kitler oldu, tek farkettiğim şey bu. freni biraz gevşettiğinizde kendini hemen topluyor. Ancak bu benim sürüş tarzımlada ilgili olabilir, arka freni her zaman daha çok kullanıyorum, ön balata hala sağlamken arka bitmek üzere.
Lastikler çabuk ısınıyor ve iyi yol tutuyor.
Pirelliyle ilgili olarak sport demon değil ama MT75 kullanmıştım 5bin km kadar. Onlarında kuru zeminde fren ve viraj performansı harikaydı. Islak zeminde kayma gibi sorunlar hiç yyaşamamıştım. Sport demonlar yanlış bilmiyorsam MT75'in yerini aldı.
Bahsettiğin her iki modelde yumuşak hamurlu lastiklerdir. Bence gönül rahatlığıyla ikisinide tercih edebilirsin.
Hangisini alırsan al, fabrikadan gelen bktan IRC'lerden kat kat daha iyi olacaktır. (bnmde eski lastiklerim irc'di, kazaya davetiye.)