arkadaşlar merhaba bizim motorun stop etme gibi kronik bi sorunu varmı acaba?
motorumu 4000 km bakımında çıkalı 1000 km oldu 1000kmde tam 3 kez stop ettin motor ve birinde hareket halindeyken oda bugun oldu.3 viteste agır hızda elim debriyajda donuyordum kı stop etti yanımda arkadaş vardı makine calısmadı sonra arkadaş deponun kapağını açdı kapadı ve tek marsta calıstı motor basınç yapmış dedi depon, ne alaka bilemedim. serviste bakımda hava filtresini falan sökmüştü elamanlar ondan ötürü bişey mi acaba bilgisi olan varsa sevinirim?
Valla servisler biraz değişik. Sözde yetkili servis ama debriyaj balatasının ne olduğunu bilmeyen yedek parça sorumluluarıyla karşılaşıyorum.
Benim motosiklet 20.000 KM'ye geldi. Adamlar benim söylemediğim hiçbir şeyi yapmıyorlar arkadaş :mrgreen:
Ben de şöyle bir istekte bulundum:
Ön Fren Balataları Yedek Parça + İşçilik Fiyatı
Debriyaj Balataları (5 Adet) Yedek Parça + İşçilik Fiyatı
Debriyaj Bilyeleri Yedek Parça + İşçilik Fiyatı
Supap Ayarı İşçilik Fiyatı
Zincir Dişli Takımı Değişimi İşçilik Fiyatı
(Zincir Dişli Takımı yedek parçalarını kendim temin edeceğim.)
Ben söylemesem subap ayarıymış, debriyaj balatasıymış, debriyaj bilyesiymiş adamların umrunda değil :mrgreen:
Ayrıca balata dahil hiçbir parça stoklarında da yok. Gidip parasını ödeyeceksin, sipariş vereceksin, gelmesini bekleyeceksin sonra yapılacak.
Yani arkadaşlar bence herkes kendi motosikletinin ustası olacak. Elinden gelmiyorsa da en azından dile getirip, fiyat alıp, fiyatı işine geliyorsa yaptıracak. Bazı yetkili servisler sırf işi yapmamak için şişirme fiyat verebiliyor. Dikkat edin derim.
Arkadaşlar birde şeye çok aklım takıldı top speedi boşverin bayır aşşağı falan değil debu motorun düz yolda hafif rüzgar diyelim rahat görebildiği hız gerçekte nedir ben tek kişi 185 gördüm diyen arkadaşım var 170 i rahat var düzlükte diyen arkadaşlarım var hakikati nedir bu işin rahat bastığımızda görebileceğimiz hız nedir
aydınlatırsanız sevinirim herkese iyi forumlar.
Selamlar 2013 temmuzda cbr 250 aldım 5 buçuk ay gibi bir süre geçti ilk bakımı anes te daha sonra 6000 bakımı geçenlerde pazarbaşında yaptırdım.. Şuan 6500 deyim km olarak... sizinde dediğiniz gibi ne subap ayarı nede başka birşey yaptılar... sadece yağ filtresi, yağ, conta vs.vs. işçiliklerini de aldılar tabi... 12.000 km bakımda neleri yaptırmam gerekiyor bu konuda bilgi verirseniz sevinirim motorumdan memnunum ve başına bir iş gelsin istemiyorum açıkçası.. şimdiden teşekkürler..
Arkadaşlar birde şeye çok aklım takıldı top speedi boşverin bayır aşşağı falan değil debu motorun düz yolda hafif rüzgar diyelim rahat görebildiği hız gerçekte nedir ben tek kişi 185 gördüm diyen arkadaşım var 170 i rahat var düzlükte diyen arkadaşlarım var hakikati nedir bu işin rahat bastığımızda görebileceğimiz hız nedir
aydınlatırsanız sevinirim herkese iyi forumlar.
meraba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. 2012 cbr 250r motorumun en son 6000km bakımını yaptırdım. şu an 9000km civarında sıradaki bakımını kaç binde yaptırmam gerekiyor. cevaplarsanız çok memnun olurum
paŞA hayırlı olsun gördüm facede yeni makineyi...Yok hocam ne performansıFıtıfıtı sevmiyorum ben kimse farketmiyor trafikte
Küçük bi hondada ben aldım5600km de
1000km bakımına girmiş bende alır almaz 6bine soktum erkenden.
Yağ yağ filtresi hava filtresi değişildi.Kısalar yanmıyordu ampulü kesmiş onuda değiştirttim.Bayada bi eğildim 180lira civarı.
Fakat garantimiz devam etsin mecbur
http://r1311.hizliresim.com/1h/l/unqun.jpg
Cem ingilizcen varsa googleda "cbr250r engine stall" diye bir arat, vites düşürürken debriyajda stop etme problemi 2011 modellerde bayağı görülmüş ve konuşulmuş, hatta youtube'da videoları var.
Bir karşılaştırırsın problem aynı mı diye. Bir kişininkini okumuştum servise 10 kere götürmüş ama çözememişlerdi Amerika'da.
arkadaşlar merhaba bizim motorun stop etme gibi kronik bi sorunu varmı acaba?
motorumu 4000 km bakımında çıkalı 1000 km oldu 1000kmde tam 3 kez stop ettin motor ve birinde hareket halindeyken oda bugun oldu.3 viteste agır hızda elim debriyajda donuyordum kı stop etti yanımda arkadaş vardı makine calısmadı sonra arkadaş deponun kapağını açdı kapadı ve tek marsta calıstı motor basınç yapmış dedi depon, ne alaka bilemedim. serviste bakımda hava filtresini falan sökmüştü elamanlar ondan ötürü bişey mi acaba bilgisi olan varsa sevinirim?
Selamlar 2013 temmuzda cbr 250 aldım 5 buçuk ay gibi bir süre geçti ilk bakımı anes te daha sonra 6000 bakımı geçenlerde pazarbaşında yaptırdım.. Şuan 6500 deyim km olarak... sizinde dediğiniz gibi ne subap ayarı nede başka birşey yaptılar... sadece yağ filtresi, yağ, conta vs.vs. işçiliklerini de aldılar tabi... 12.000 km bakımda neleri yaptırmam gerekiyor bu konuda bilgi verirseniz sevinirim motorumdan memnunum ve başına bir iş gelsin istemiyorum açıkçası.. şimdiden teşekkürler..
Cem ingilizcen varsa googleda "cbr250r engine stall" diye bir arat, vites düşürürken debriyajda stop etme problemi 2011 modellerde bayağı görülmüş ve konuşulmuş, hatta youtube'da videoları var.
Bir karşılaştırırsın problem aynı mı diye. Bir kişininkini okumuştum servise 10 kere götürmüş ama çözememişlerdi Amerika'da.
Merhaba Flash_9,
Forumdan CX571 nickli Mehmet de aynı sorunu yaşıyor.
O büyük bir kaza geçirmişti, ben kazadan sonra oluyor sanıyordum ama kazadan önce de motosikletin stop ettiğini söyledi.
Yetkili servise götürüp baktıracak o da. İstersen forumdan bi mesaj at, haberleş, birlikte halledin.
Merhaba xcom,
20.000'deyken bahsettiğim bakımları yaptırayım demiştim ancak bir kaç farklı ustadan bizim motosiklet hakkında öneri aldım.
Buna göre bir arkadaşın da benden önce bahsettiği gibi, bu Km'lerde debriyaj balatası ve subap ayarına gerek olmuyor.
Bizim ilk motosikletimiz değil zaten, o yüzden debriyaj balataları hor kullanılmadı. Biz pimpirikliliğimizden değiştirelim demiştik. Gerek olmadığını öğrenince yaptırmadık.
Motosikletim hala canavar gibi. Daha dün 225 Km'lik bir gezi yaptım. Süperdi.
Ben sadece ön balata ve zincir + dişli takımını değiştirdim. Standart periyodik bakımlarını yapmaya devam ediyorum.
Onun dışında debriyaj balataları, debriyaj bilyeleri ve subap ayarı gerek olmadığı için yapılmadı.
Sen de kendine ekstra masraf çıkarma. 50.000'e filan gelirse motosikletin, değiştirirsin debriyaj balatalarını.
Bu arada benim motosiklet şu an 25.225 Km'de.