Motoru rodaja uygun kullanmayıp hafif zorlayıpta , rodaj bitince hız denemesi yapan oldumu ? yani yanlış rodaj hıza etkilermi bunu sormak istedim . Veya rodajda zorladım diyipte şimdi 160-170 görüyorum diyen varmı ?
Eski bi CBR 250 sahibiyim, motorumu 0 km almıştım, o dönemler sürmeyi bilmediğimden bi abimiz çok insaflı şekilde bi 15 km kadar eve getirmişti, az buçuk dolanıp sürmeyi öğrenip, motor belki 150 km iken falan çevreyolunda sıkıp 182 km/h görmüştüm9 bin km bindim sonra ufak gelmeye başlar başlamaz sattım, hemen hemen her bindiğim gün şehre uzak oturduğumdan 170 falan görürdüm otoban kullanıyorum güzergah olarak, o şekilde hiç bir sıkıntısı olmadan kullandım, ama 1-4-8k bakımlarını aksatmadım. Motul 300V kullanıyordum.

o zaman hafiften içim rahatladı teşekkürler:rendeer: Bende geçen 8.000 devire çıktım 1 kere onun haricinde 3-4 kere 7000 devir yaptım ama kısa süreli tabi 1-2 saniyelik yani rodajı bozmuş gibi oldum . Onun haricinde 6.000 devirde kullanıyorum vited değişimleri falan 6.000 devirde yapıyorum yani. Rodajı düzgün yapmassan motorun son hızı diğerlerine göre 20 km az olur gibi yorumlar okudum pişman oldum yaptığıma . O yüzden sordum siz böyle diyince biraz rahatladım açıkçası
![]()
oh çok iyi o zaman ben size gere az bile sıkıştırmışım yani150 görse yeter bana ya zaten
![]()
İnsan bir dünya para bayılınca ve özellikle Honda kalitesini görmek isteyip, 100 lük çin malı çelik motordan çıkmayan gıcık sesi duyduğunda daha fazla kafaya takıyor. Bu cbr 250 sayfasında o kadar yorum okumama rağmen bu sorundan bahsedilmemesi, kronik sorun olduğunun söylenmemiş olması ayrı ilginç. Keza bu yorumlara bağlı olarak aldığım bir motor. Umarım dediğin gibi kronik değildir ve sesten kurtulurum. Bazı arkadaşlarda ise hiç ses yok. Honda egzantrik meselesini halledemediyse diğer arkadaşlar neden problem yaşamıyor acaba?Hondalarda gergi zaten kronik sorundur cbr600f te de böyle yaptırıyosun tekrar aynı hale geliyor ama kullanımda sıkıntı olmuyor. Hondanın beceremediği bir konu zaten bu egzantirik sesi ama sadece ses işte kafaya takmıyosan problem yok. 600f te yaptırsanda bir kaç aya aynı haline dönüyordu inş cbr250de öyle değildir. Bence motoru açtırmaya gerek yok egzantrik için.
şimdilik yetsede ilerde yetmeyecek. scoterim varken 80 km hız yeter diyordum cbr aldım otobanda 150 160 yetmiyor. sende yakın zamanda 150 yetmiyor diyeceksinoh çok iyi o zaman ben size gere az bile sıkıştırmışım yani150 görse yeter bana ya zaten
![]()
sessiz motorsiklet ancak elektrikli bisiklette oluyor bu motorlar güçlü motorlar illaki ses olur rüzgar sesinden motosikletin sesini z aten hiç duymuyorum bile. oyüzden sıkıntı etmiyorum o sesi . bende sadece ön camın titreme sesi var zangır zangır titriyor yüksek hızlarda.İnsan bir dünya para bayılınca ve özellikle Honda kalitesini görmek isteyip, 100 lük çin malı çelik motordan çıkmayan gıcık sesi duyduğunda daha fazla kafaya takıyor. Bu cbr 250 sayfasında o kadar yorum okumama rağmen bu sorundan bahsedilmemesi, kronik sorun olduğunun söylenmemiş olması ayrı ilginç. Keza bu yorumlara bağlı olarak aldığım bir motor. Umarım dediğin gibi kronik değildir ve sesten kurtulurum. Bazı arkadaşlarda ise hiç ses yok. Honda egzantrik meselesini halledemediyse diğer arkadaşlar neden problem yaşamıyor acaba?
şimdilik yetsede ilerde yetmeyecek. scoterim varken 80 km hız yeter diyordum cbr aldım otobanda 150 160 yetmiyor. sende yakın zamanda 150 yetmiyor diyeceksinbu işler böyle insanoğlu nankör gözü doymaz ancak toprak doyurur gözümüzü
diversion f arıyorum bende seneye kadar abs li gelirse direk absli diversion f alıcam aksi halde ikinci el bakıyorum sahibinden de 1 veya 2 adet f modeli var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------
tek silindirli makinalarmı daha çok titreşim yayar vücuda yoksa 4 silindirli lermi?