Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Herkezde Aynı Sanırım.. Birde birinci vitese atarken bazen zor geçiyor az ileri alınca atıyor normal ozamn bunlar bi bende aynı problem yk sanırım :)

motor dururken hemen hemen bütün motorlarda vitese geçmekte zorlanır...benim sıkıntım bazen ikiye atarken boşta kalıyo...

motor dururken hemen hemen bütün motorlarda vitese geçmekte zorlanır...benim sıkıntım bazen ikiye atarken boşta kalıyo...

Aynen Banada Oluyor Biraz Hızlı Atmak Lazım Ozamn Olmuyor.. :)

Birde Benım Aldıgım Motor Siyah Jantları Sarıya Boyatcam Nasıl Olur Bi fikri olan Varmı Cırtlak Sarı Degil Altın sarısı Gibi felan...

Debriyajı tam sıkmayıp hafif bırakırsan geçiyor birinci vitese. Veya tamamen bırakıp tekrar sıkarakta geçirebilirsin yine. Birde senin dediğin motoru hafif ilerletme var tabi.

Ben motorsikleti alalı 10 gün gibi oldu. Çok sık kullanmadım henüz 100-150 km de ama şimdilik en büyük iki sıkıntım şunlar: Motorsikletin ebatlarından dolayı ayak bileklerim çok ağrıyor ve özellikle sol ayağımı devamlı vites üzerinde tutamıyorum (Boyum 1.90 cm ). Bu konuda yapılabilecek bişey yok muhtemelen maalesef :) İkinci büyük sıkıntım ise arka görüşün çok yetersiz olması, bu tüm motorlarda böylemidir bilmiyorum fazla bi tecrübem yok ama acaba daha uzun ayna kolları gibi bi çözüm olabilirmi önerisi olan varmıdır?

P.S. Sarı jant çirkin olur bence hiç bulaşma be abi :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vites üzerinde ayağının durmaması lazım zaten. Geride ayaklığa ayağının öndeki kemikli kısmıyla basman gerekiyor, parmak ucuyla da değil.

Aynayla ilgili olarak da bence durup 5-10 dk'nı verip ideal ayarını bulmaya çalış. Arkayı gösterecek şekilde ayarlanabiliyor, bende o şekilde. Kollarını görebileceğin şekilde ayarla mesela. Kör nokta büyüyor gerçi ama şerit değiştirmeden önce kafayı çevirip kontrol etmek lazım zaten.

Debriyajı tam sıkmayıp hafif bırakırsan geçiyor birinci vitese. Veya tamamen bırakıp tekrar sıkarakta geçirebilirsin yine. Birde senin dediğin motoru hafif ilerletme var tabi.

Ben motorsikleti alalı 10 gün gibi oldu. Çok sık kullanmadım henüz 100-150 km de ama şimdilik en büyük iki sıkıntım şunlar: Motorsikletin ebatlarından dolayı ayak bileklerim çok ağrıyor ve özellikle sol ayağımı devamlı vites üzerinde tutamıyorum (Boyum 1.90 cm ). Bu konuda yapılabilecek bişey yok muhtemelen maalesef :) İkinci büyük sıkıntım ise arka görüşün çok yetersiz olması, bu tüm motorlarda böylemidir bilmiyorum fazla bi tecrübem yok ama acaba daha uzun ayna kolları gibi bi çözüm olabilirmi önerisi olan varmıdır?

P.S. Sarı jant çirkin olur bence hiç bulaşma be abi :)

hocam zaten ayağının sürekli vites kolunun üzerinde durmaması gerekiyo...seyir halinde ayak peglerine ayak topuzu ile basman gerekiyo...

fotoğrafta kokan yazan yyer...böylece dizlerinle depoyu sıkmak için extra güç harcamamış oluyosun..bir de malafatı depoya dayamadan biraz geriye oturursan oldu bu iş...

ayak7jrft4.png

Honda nın güvenli sürüş kitabında ayak vites üzerinde diye belirtiyodu sanki. Benmi yanlış hatırlıyorum acaba, hatta ayağın yan yatmada veya kaza durumunda vitesin altında sıkışma riski nedeniyle vitesin altında değil üzerinde durmalı gibi bişiler diyodu sanki. Sallmıyomuyum acaba bende bilemedim tam şimdi??? :)

(Malafatı dayamıyorum ya yinede ağrıyo ayak :) )

Bence Aynaların Açısını iyi ayarlarsan sıkıntı olmaz ilk bi kaç gün bende çok zorluk çektim sürekli kafayı çevirip bakıyodum şimdi Sorun yok :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Honda nın güvenli sürüş kitabında ayak vites üzerinde diye belirtiyodu sanki. Benmi yanlış hatırlıyorum acaba, hatta ayağın yan yatmada veya kaza durumunda vitesin altında sıkışma riski nedeniyle vitesin altında değil üzerinde durmalı gibi bişiler diyodu sanki. Sallmıyomuyum acaba bende bilemedim tam şimdi??? :)

(Malafatı dayamıyorum ya yinede ağrıyo ayak :) )
Honda'nın verdiği kitapta debriyaj ve fren kolunun hemen üzerinde yazıyormuş. Yorulma olması halinde geriye alınabilir demiş. Son gittiğim eğitimde geride durması gerektiğini söylemişlerdi. Açıkçası ben debriyaj ayağımı hep geride tutuyorum, fren ayağımsa düz yol harici hep ileride. Bu sayede virajda hız kontrolü kolay oluyor (Viraj içerisinde beklenmedik durumlarda hızımı arka frenle azaltıyorum, örneğin önümdeki aracın frenlemesi) ve frenleme tepki süresi azalıyor. 15-16 sı GS3'e gideceğim, bu sefer sorarım :).

Honda'nın verdiği kitapta debriyaj ve fren kolunun hemen üzerinde yazıyormuş. Yorulma olması halinde geriye alınabilir demiş. Son gittiğim eğitimde geride durması gerektiğini söylemişlerdi. Açıkçası ben debriyaj ayağımı hep geride tutuyorum, fren ayağımsa düz yol harici hep ileride. Bu sayede virajda hız kontrolü kolay oluyor (Viraj içerisinde beklenmedik durumlarda hızımı arka frenle azaltıyorum, örneğin önümdeki aracın frenlemesi) ve frenleme tepki süresi azalıyor. 15-16 sı GS3'e gideceğim, bu sefer sorarım :).

Bende GS2 ye gitmeyi düşünüyorum şu ramazanı bi atlatırsam. :)

cuma günü izmir yükseliş'ten cbr 250R aldım, işlemler vs nedeniyle bu akşam teslim alarak aranıza katılıyorum. herkese selamlar :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar