kask gzlmiş çift camlı dimi??
Evet , daha doğrusu kendi vizörü dışında güneş vizörüı ve buğu camı var. Yazın da 35€'ya siyah cam takılabiliyor.
Gevşeyen ayna nasıl sıkılır?
Evet beceremediğim için dün beni aynasız bırakan sorunun çözümünü sizlerle paylaşmak istedim. Bilenler bilmeyenlere anlatsın.
29Ekim kutlamalarında yüksek devirde fırlamalarda ve süper hızlı duruşlarda (vay bee anlatıma bak :bounce: ) gevşeyen aynam , dün itibariyle arabalı vapur girişinde iyice gevşedi. Ben de çıkarmak zorunda kaldım. Arabalıvapurda mondial'ci yardımsever bir arkadaşla üzerinde bayağı uğraştık aynayı ama bir türlü takamadık. Sonra eve gidince nasıl taktığımı anlatim:
1- Gevşeyen aynayı döndürerek çıkartıyorsunuz.
2- Çıkardığınız yerdeki 2 somunu çözüp alttakini çıkartıyorsunuz. Işte bizim yapamadığımız buydu arkadaşla çünkü somun ters somunmuş :mrgreen: Biz saat yönünün tersine zorlarken meğer sıkıyormuşuz , nerden aklıma gelsin ters somun olduğu

ale: Eve gittim o an aklıma geldi , bi hamlede açıldı , neyse...
3- Çıkardığınız vidalı somunu motora takıp sıkıyorsunuz. Sonra aynayı takıp sıkıyorsunuz sıkabildiğiniz kadar. Doğru konuma geldiğinde (hafif gevşek de olabilir) üstteki somunu da sıkıyorsunuz (somunlar ters aman dikkat) , ve iş halloluyorrr...
Çok büyük bir sorun değil ama yazmamdaki amaç şu lanet ters somunu açıcam die az daha aynayı kırıyor olmam. Bendeki de akılsızlık işte :farao: