dostum hidroliklere kesinlikle karışma onlar bi hava aldı mı motorcular bile zor alıyo havasını bnden sölemesi soğutma suyuna ilave edebilirsin sıkıntı olmaz
kolay mı ki hocam hiç yaptın mı?
direk norma su koysak olur mu başka özel bir su mu koymak lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------
Oğlumla hafta başında vedalaştım, 5 yılın ardından ayrılmak ne kadar da zormuş arkadaş

ale:.
Yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun dileklerimi iletirim.Sıkıntı sorun durumunda elimden geldiğince tecrümelerimi aktarmaya hazırım
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd...._=1465040818_38b3e20f3b440252a809a7dd87b282d8
hocam 5 yıldır kendi bakımınızı onarımınızı kendiniz mi yapıyordunuz kolay mı yoksa hiç uğraşma git servise götür mü diyorsunuz
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
Soğutma Suyu Tavsiyeleri
Araç sahibi donmayı harareti ve korozyonu önlemek
için soğutma suyunu titizlikle muhafaza etmelidir.
iyi kaliteli ve içinde korozyona karşı koruyucu
madde bulunduran ve özellikle alüminyum motorlar
için tavsiye edilen glikoz antifriz kullanılmalıdır.
(ANTİFRİZ KUTUSUNDAKİ ETİKETE BAKINIZ)
Sadece antifriz karışımı ile saf su veya düşük mineralli
içilebilir su kullanınız. Yüksek mineralli su
içinde tuz ihtiva edebilir ve bu da alüminyum motora
zarar verebilir.
Soğutma suyunu
silikat inhibitörler ile beraber kullanmak
devridaim pompası contalarının erken aşınmasına veya radyatör kanallarının tıkanmasuna yol
açar.
Musluk suyu kullanmak motora zarar verebilir.
Fabrika çıkışında motosikletiniz 50/50 karışım oranında saf su ve antifriz ihtiva eder. Bu karışım çeşitili
çalışma sıcaklıklarında tavsiye edilir ve korozyona
karşı çok etkilidir. Yüksek antifriz oranı soğutma sisteminin performansını azaltır ve sadece
donmaya karşı ilave koruma gerektiğinde tavsiye
edilir. 40/60 (%40 antifriz) oranından daha düşük
bir karışım korozyona karşı iyi koruma sağlamayacaktır
Donmanın meydana gelebileceği soğuk dönemlerde
soğutma sistemini sık sık kontrol edin ve
gerektiğinde antifiriz miktarını (maksimum %60’a
kadar) arttırınız.
Arkadaşlar soğutma suyuna ilave yapmak istiyorum en alt seviyede şuan tavsiyeleriniz varsa beklerim daha önce yapmadım bu işi nasıl yapılır biraz araştırdım da anlatan olursa çok memnun olurum her türlü tecrübeniz benim için önemli bir sorum olacak kullanıcı kitabında yazan yukarıdaki mavi ile yazdığım yer ne anlama geliyor acaba? silikat inhibitör nedir?