Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

az önce şehir içinde polisler çevirdiler ne ehliyet vardı üstümde ne kimlik allahtan motosikletin ruhsatı vardı baya sorguya çektiler plaka sorgulama vs ucuz yırttık konuştuk baya cezayı yicektik bu seferlik affettiler.

az önce şehir içinde polisler çevirdiler ne ehliyet vardı üstümde ne kimlik allahtan motosikletin ruhsatı vardı baya sorguya çektiler plaka sorgulama vs ucuz yırttık konuştuk baya cezayı yicektik bu seferlik affettiler.

Geçmiş olsun.. harbi ucuz yırtmışsın :) Benim motorun zincir yağlama vakti geldi ses yapıor, bugün motorcuya gittim castrol zincir yağı aldım zinciri temizlemek içinde mts marka fren balata temizleyici spreyi verdi buda temizler dedi? Sizcede iyi temizlermi ?

j6vk.jpg

53hx.jpg

mg00.jpg

8pfa.jpg

937e.jpg

C&T

sağol dostum dediğin gibi güzel ses v motor gibi bağrıyor tam bi racing sesi motorun tipine yakışıyor yani :D artı olarak birde zenon far ve 3 lü renkteki jant şeridi çektim yalnız bir sorun yapıyor mesela 3 te giderken birden gazı veriyorum teklemeye girdi 3 4 kere ileri geri attırdı sonra düzeliyor hiç yapmıyor 1 2 gün sonra tekrar yapıyor 4 te sabit hızlı giderkende yaptı 4 000 bakıma baktırırım artık

valla teknik bilgim fazla olmadığı için işkembeden sallamak istemiyorum en iyisi bakıma girince öğrenip bizimlede paylaşırsın öğrenmiş oluruz :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:52 ----------

merhaba herkeze kazasız sürüşler dilerim öncelikle siteyi bi süredir takip ediyorum yavaştan üye olayım dedim . yeni yılda ehliyet almayı düşünüyorum ondan sonrada motor alıcam inş. fakat aklımda cbr 125 veya cbr 250 (scoterle biraz trafik ögrendikten sonra) var iyi kötü herşeyini araştırdım ikisininde fakat tek bişeyi ögrenemedim yolcu için yolculuk rahatlıgı nedir bilgi paylaşırmısınz özellikle uzun yollarda şimdiden teşekkürler

dostum eğer elinin altında scooter varsa pratik yap ama bence sırf pratik yapıcam diye alma ben joyride aldım 1000 km yapmadan sattım, ve alakası yok ikisinin scooter ile viraj görünce kaçardım bu motor ise viraj istiyor sanki :cat: he bide şyle bir dez avantajı var scooterla başlamanın inanılmaz rahat oluyorlar nerdeyse bağdaş kurup gidesi geliyor insanın uzun yolda bagj desen var özgür bi şekilde takılıyorsun gince kaskı montu koyup bagaja işine bakıyorsun, ama maalesef bizimkilerde o yok ilkokul çocukları gibi sırtımızdan çanta eksik olmuyor ....

artçı ile en çok gezenlerden biri benim sanırım eşim kollarım ağrıyor diyor ama oturuş pozisyonu rahtsız edici değil..

Sonuç : al hacıı... alda aramaza katıl :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:00 ----------

üstad geçmiş olsun harbiden iyi yırtmışsın ben artik bu sıkıntıyı atlattım. dün itibari ile artık ehliyetim var :flower:

darısı almak isteyenlerin başına

bir gün girmedik maşallah çok güzel paylaşımlar olmuş herkesin eline sağlık

vites mevzusu benim motorda da var evet bende vites küçültürken duyuyorum böyleee lannnnnk diye bağırıyor işte diyorum artık 1. vitesdeyim:p

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:07 ----------

Valla gezmeye çok zaman ollmuyor fırsatı bulunca affetmiyorumm :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------

Ufak tefek modifi yapıcam pek vakit bulamıyorum. Motor şuan 321 km de rodajını düzgün yapmak istiyorum 5-6 bin deviri geçmiyorum sürekli aynı vitestede gitmiyorum zinciri yağlatıcam hangi marka önerirsiniz? hertürlü tavsiyeye açığım.. Hayırlı Cumalar.

hayırlı cumalar herkese

bu arada ben bu yorumunu geçen hafta atlamışım kusura bakma kardeşim ..

:thumright

vakti geldiği zaman araştıracaktım sen ne yaptın yağlama işini hallettinmi

No_MerCy

Zinciri İpone veya Motul Yağ Spreyi İle Yağla. Bana sorarsan Ben İpone Kulanıyorum. Ama arkadasımında Motul İLE yağladık. İkiside gayet güzel. Zincir Pis ise Gaz ile temizledikten sonra Kurumasını bekle. ve sonra zinciri yağla. Zincir canıdır motorun iyi bakmak lazım.

Herkese hayırlı Cumalar.. Camiye gitmeden biraz resim atayım dedim :):)
Oymapınar barajı..

Manavgat.

Side... :)

Titreyengöl

Bugün zinciri bi güzel temizleyip castrol ile yağladım ama arkadan gelen ses kesilmedi.. Zincir gevşemiş olabilirmi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:32 ----------

No_MerCy

Zinciri İpone veya Motul Yağ Spreyi İle Yağla. Bana sorarsan Ben İpone Kulanıyorum. Ama arkadasımında Motul İLE yağladık. İkiside gayet güzel. Zincir Pis ise Gaz ile temizledikten sonra Kurumasını bekle. ve sonra zinciri yağla. Zincir canıdır motorun iyi bakmak lazım.

Castrol kutusu bitsin ipone denicem:cat:

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :D ehliyeti alır almaz bnde alıcam bi tane inş. scoterım yok ama ikinci el düşünüyodum ögrenmek için almayı almam olmassa ya direk bunu alırım artıkD:
valla teknik bilgim fazla olmadığı için işkembeden sallamak istemiyorum en iyisi bakıma girince öğrenip bizimlede paylaşırsın öğrenmiş oluruz :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:52 ----------

dostum eğer elinin altında scooter varsa pratik yap ama bence sırf pratik yapıcam diye alma ben joyride aldım 1000 km yapmadan sattım, ve alakası yok ikisinin scooter ile viraj görünce kaçardım bu motor ise viraj istiyor sanki :cat: he bide şyle bir dez avantajı var scooterla başlamanın inanılmaz rahat oluyorlar nerdeyse bağdaş kurup gidesi geliyor insanın uzun yolda bagj desen var özgür bi şekilde takılıyorsun gince kaskı montu koyup bagaja işine bakıyorsun, ama maalesef bizimkilerde o yok ilkokul çocukları gibi sırtımızdan çanta eksik olmuyor ....

artçı ile en çok gezenlerden biri benim sanırım eşim kollarım ağrıyor diyor ama oturuş pozisyonu rahtsız edici değil..

Sonuç : al hacıı... alda aramaza katıl :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:00 ----------

üstad geçmiş olsun harbiden iyi yırtmışsın ben artik bu sıkıntıyı atlattım. dün itibari ile artık ehliyetim var :flower:

darısı almak isteyenlerin başına

bir gün girmedik maşallah çok güzel paylaşımlar olmuş herkesin eline sağlık

vites mevzusu benim motorda da var evet bende vites küçültürken duyuyorum böyleee lannnnnk diye bağırıyor işte diyorum artık 1. vitesdeyim:p

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:07 ----------

hayırlı cumalar herkese

bu arada ben bu yorumunu geçen hafta atlamışım kusura bakma kardeşim ..

:thumright

vakti geldiği zaman araştıracaktım sen ne yaptın yağlama işini hallettinmi

beyler fikrinizi almak isterim

zincir temizleme motul
http://www.feyizoglu.com/Zincir-Temizleme-Spreyi-400-ml_46839.html#0

zincir yağlama motul
http://www.feyizoglu.com/Zincir-Yagi-400-ml_46840.html#0

motor yağı içinde 10 40 motul
http://www.feyizoglu.com/10W40-Motosiklet-Yagi_46838.html#1

bunlar tercih etmek istedim sizce iyi midir

2suo.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:52 ----------

yzf1.jpg

89uu.jpg

yzf1.jpg

şu rialli dayımın.. akü ve filitre bakımı için motoru açtığımda hava filitre kutusunda suzuki yazdığını gördüm...
yh6v.jpg

kqp6.jpg

beyler herkeze merhaba siteye yeni girdim ve scooter kullanıcısıym artık vitesliye geçiş zamanım geldi diye üdşünüyorum :) bi sorum olcak cbr 125 ler uzun yolda nası boğuluyomu merak ettim uzun yol motoru almayı düşünüyorum vitesli tavsiyeleriniz nelerdir 6.000 tl ye kadar saygılar.

Bende 4 bin bakıma sokucam bi hafta sonra yangını degiştircem bide bu zaman kadar 2 kere yağ degişimi yapdim ikiside castrol du smdi motul koydururursam bişey olmaz dimi barrowun koydurdugu yağ secimi gayet iyi guzel

Bende 4 bin bakıma sokucam bi hafta sonra yangını degiştircem bide bu zaman kadar 2 kere yağ degişimi yapdim ikiside castrol du smdi motul koydururursam bişey olmaz dimi barrowun koydurdugu yağ secimi gayet iyi guzel

benimde 4 bin bakımı olucak 1 hafta içinde ilk koydukları yağ hondanın kendi yağı idi iyi birşey değil pek ipone ile anlaşmışlar oda 2 3 aya kadar gelicekmiş bende 4 000 bakımı için yağı alıp gidicem 100 tl imiş bakım ücreti birde
bu arada o motul un 5100 olanıda var yarı sentetik 30 tl litresi bu yağ tam sentetik 40 tl litresi alıp git istersen olmayabilir ellerinde bana göre ben iyisi motul kişiden kişiye değişir.

Son düzenleme:
5100 ile arasinda ki fark ne olabilirki sizce sizin aldiginiz yagin yorumunu okudum gayet iyi güzel. ?

5100 ile arasinda ki fark ne olabilirki sizce sizin aldiginiz yagin yorumunu okudum gayet iyi güzel. ?

fark olarak 5100 yarı sentetik oluyor 7100 tam sentetik bende 125cc bir motora tam sentetik mi yarı sentetik mi koyulur tam bilmiyorum ama 7100 ü denemek istemiştim.
5100 de burada
http://www.motul.com/tr/tr/products/31?f%5Bengine_type%5D=26&f%5Brange%5D=21&f%5Bviscosity%5D=28

bu arada
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/25266-honda-cbr-125r-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-1694.html
bu sayfada 5100 ve 7100 hakkında birşeyler söylenmiş bir oku istersen

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
hava filitresine bakamadim hala nerdeki bu grenajlar i sokmek gerekirmi acep

Ben bu zaman a kadar yari sentetik kullaniyorum hiç denk gelmedi diye biliyorum tam sentetik yag onun icin motul U yari sentetik almaya dusunuyorum evet okudum yorum ilk 3 e motul ıphone shell i koymus :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar