Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Honda Cbr 125'leri topladı galiba :) Kimseden ses soluk çıkmıyor :thumright

Laflayacak adam yok ki,gitti tatlısucular geriye yazın yaptıklarını anlatmak kaldı:D Non-stop devam ediyorum ben ama muhabette değişiklik yok:D Biri de gelsin yağmurda şöyle sürdüm buram ıslandı, şu su kaçırdı ne yapmalıyım filan gibi şeyler bekliyorum:D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim motor bu gün geldi yarın okuldan sonra biraz gazlıyım birde fotoğraf çekicem akşam pek belli olmuyor :)

Laflayacak adam yok ki,gitti tatlısucular geriye yazın yaptıklarını anlatmak kaldı:D Non-stop devam ediyorum ben ama muhabette değişiklik yok:D Biri de gelsin yağmurda şöyle sürdüm buram ıslandı, şu su kaçırdı ne yapmalıyım filan gibi şeyler bekliyorum:D

Canavarla 120 kmlik yol yaptım. Deli gibi yağmur yağıyordu. :D sonra kontak dönmemeye basladı. :D meğersem su almıs. kontak sprey sıktım. 2 qün sonra kendıne qeldi :d

Yağmurda motor sürmek bi başka olmalı :queen:

Yağmur da cbr 125'e güvendiğim kadar hiç bir makineye güvenmem :) Kar yağmur çamur dinlemez. Büyük makine yağmur da dert :)

Yağmur da cbr 125'e güvendiğim kadar hiç bir makineye güvenmem :) Kar yağmur çamur dinlemez. Büyük makine yağmur da dert :)

Otobüstense,yağmurda t-shirtle motora binerim daha iyi:D:D Güven filan verdiği yok ama yağmurda ayrı bir zevk fakat motorun ve kendimin çamur içinde kalması pahabiçilemez:D Binerken ve inerken 10 ar dk giyinip soyunmayıda unutmamak lazım:D

Bu gün motorla 4 km yol yaptım :D oldukça keyifliydi fakat motoru pek atak bulmadım 35-40 km azami hıza çıktım 3000-4000 devirde vites attım :)

rodajını tamamlayasıya kadar çok yüklenmeni tavsiye etmem zaten motora sonralarında üst devirlerde dene şansını o zmn daha iyi sonuçlar alacağına eminim.ama sonuç olarak 125 lik motor yani uçurup götürmicek tabikide ama yinede tadı zevki bi başkadır bence :) bu arada 250 likle 125 lik yedek parça fiyatları aynı mıdır yoksa fark var mı acaba bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim kasa aynı olduğu için aynıdır gibi düşünüyorum ama?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:23 ----------

Bu gün motorla 4 km yol yaptım :D oldukça keyifliydi fakat motoru pek atak bulmadım 35-40 km azami hıza çıktım 3000-4000 devirde vites attım :)
bu arada hayırlı olsun motorun kavuşmuşsun sonunda :)

Çok özletti kendini benim eski tırtıl...

29wlcfd.jpg

1200-1400 cc bi arabayı 0-90 arası perişan edebilirsin ama aynı şeyi 90'la yan yana giderken yaparsan sen perişan olursun:p Rodaj olduğu içi basamıyorsun sanırım ama max tork 8000/dd diyo zaten:wiinkk:

Çok özletti kendini benim eski tırtıl...

http://i45.tinypic.com/29wlcfd.jpg

Aslında satmaya pek değmiyor cbr125.

Güzel foto

Basit bir soru olucak ama Cbr 125 r da direksiyon kilidi varmı varsa nasıl kilitliyoruz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:43 ----------

Motorum rodaj döneminde en sağlıklı vitesi kaç devirde atmalıyım ben şuan 3000-4000-5000 arası atıyorum bi kaç kez elimi gazda unutmuşum 7000 devire yükselmişti bu motora zarar verirmi.3 vitesteyken gaz kolunu sonuna kadar çekmiştim motor kendini zor toplamıştı bu normalmi (3000 devirde vites değiştiriyordum)

Basit bir soru olucak ama Cbr 125 r da direksiyon kilidi varmı varsa nasıl kilitliyoruz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:43 ----------

Motorum rodaj döneminde en sağlıklı vitesi kaç devirde atmalıyım ben şuan 3000-4000-5000 arası atıyorum bi kaç kez elimi gazda unutmuşum 7000 devire yükselmişti bu motora zarar verirmi.3 vitesteyken gaz kolunu sonuna kadar çekmiştim motor kendini zor toplamıştı bu normalmi (3000 devirde vites değiştiriyordum)

Anahtarı tak en sola alta çevir,direksyonuda aynı şekilde sola çevir ve anahtarı çıkar.Kitlenmiş olur

Ayrıca rodaj döneminde zaten sürekli aynı devirde gidilmez,sürekli 7 binde de gidilmez 3 binde de gidilmez.Sürekli yol alınmaz.Dura kalka rodaj yapılır.Sahibinden de rodajı uzun yolda yapıldı diye övünen motor sahipleri var.Yanlış..Rodaj döneminde sürekli aynı devirde gitme,7 bin deviri geçme.Sık Sık vites değiştir,sürekli sabit gitme.

Anahtarı tak en sola alta çevir,direksyonuda aynı şekilde sola çevir ve anahtarı çıkar.Kitlenmiş olur

Ayrıca rodaj döneminde zaten sürekli aynı devirde gidilmez,sürekli 7 binde de gidilmez 3 binde de gidilmez.Sürekli yol alınmaz.Dura kalka rodaj yapılır.Sahibinden de rodajı uzun yolda yapıldı diye övünen motor sahipleri var.Yanlış..Rodaj döneminde sürekli aynı devirde gitme,7 bin deviri geçme.Sık Sık vites değiştir,sürekli sabit gitme.

3-4 KM yol yapıp motoru tekrar kapalı garaja koyuyorum sabit hızda veya sabit devirde ve viteste gitmiyorum iykide yapmamışım bilgi için teşekkürler :)

Yakıt benim için önemli değil,yedek parça benim için önemli değil,vergisi benim için önemli değil diyorsan al büyüklük ve ölçü bakamından sace cm oynuyor onun dışında cbr 125r 150 km hız yaparken 250 ise 160 yapıyor :)

Furkan abi bildiğim kadarıyla 125cc 135km - 250cc ise 180km'yi görüyor.. bir tane abimiz siteye yazmıştı 181'i görmüş.

Cbr 125 in düzde sabit tek kişi ile gideceği hız 120 dir bence max.Şahsen ben üstünde zevk almıyodum,güven vermiyodu.Cbr 125 ile bende 150 gördüm ama hafif yokuş aşağı,ve saniyelik bi hız bu.Cbr 250 düzde bence 150 rahat yol alır.Bunlara takılmayın,cbr 250 cbr 125 in 2 katı güç üretiyo.Bunların pek önemi yok

Bu gün bayabi motorula gezdim az daha düşüyordum çamurda motor kaydı hemen tutdum motoru :) birde bu gün çamurlu yerlere su tutayım derken motora yanlışlıkla hafif su tutum alt sakala su tutayım derken eksoz çıkışına yanlışlıkla soğuksu gitdi sonra tekrar 2 km falan yol gitdim herhangi bir sorun yoktu ne sesinde nede başka bir yerinde sizce birşey olmuşmudur veya bir sorunla karşılaşırmıyım :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:01 ----------

Aşırı derece buhar çıktı beyler :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar