- Motosikleti
- Dominar D250
- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar,
Forumda aradım ancak benim yaşadığım sorunla birebir aynı bir konu bulamadım. Aslında kronik sayılabilecek bir problemse mutlaka yaşayan olmuştur diye düşünüyorum.
2 gün önce 2023 model, 21.700 km'de bir Dominar 250 aldım. Motorun genel performansı güzel, çekişinde belirgin bir sorun yok. Ancak aşağıdaki problem sürekli devam ediyor.
Sorunun sebebi ne çıkmıştı? (Gaz kelebeği, TPS, MAP sensörü, buji, enjektör vb.)
Çözüm olarak ne yapıldı ve yaklaşık maliyeti ne oldu?
Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.
Forumda aradım ancak benim yaşadığım sorunla birebir aynı bir konu bulamadım. Aslında kronik sayılabilecek bir problemse mutlaka yaşayan olmuştur diye düşünüyorum.
2 gün önce 2023 model, 21.700 km'de bir Dominar 250 aldım. Motorun genel performansı güzel, çekişinde belirgin bir sorun yok. Ancak aşağıdaki problem sürekli devam ediyor.
- İlk çalıştırmada hafif gaz vermeden motor çalışmıyor. Marşa basınca çalışacak gibi oluyor ama gaz verince hemen çalışıyor.
- İlk 20-30 saniye yaklaşık 2.000 devirde stabil çalışıyor.
- Daha sonra rölanti yaklaşık 1.000-1.500 devir seviyesine düşünce dalgalanmaya başlıyor.
- Bu durum sadece soğukken olmuyor. Motor tamamen ısındığında da, örneğin 20 km kullandıktan sonra ışıklarda durduğumda yine aynı şekilde rölanti düzensiz çalışıyor. Hatta bugün ilk kez ışıklarda stop etti.
- Bir de 30-40 km/s hızlarda sabit gazla giderken hafif tekleme gibi bir durum hissettim dikkat ederek bakınca.
- Gazı açınca ise motor gayet güzel hızlanıyor, belirgin performans kaybı yok.
- Arıza lambası da yanmıyor.
Sorunun sebebi ne çıkmıştı? (Gaz kelebeği, TPS, MAP sensörü, buji, enjektör vb.)
Çözüm olarak ne yapıldı ve yaklaşık maliyeti ne oldu?
Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.