beyler aranızda yamaha xt125x kullanan oldu mu?titreşim vs konusunda cbrla arasında bi karşılaştırma kursak,sonuçta ikiside tek silindirli aynı hacimli makinalar sınıfları farklı sadece...
cevap verebilecek birisi yok mu???
günaydın herkese
xt125 son zamanlarda benimde aklıma yatan bi motor. uzun buyuk şase iki kişi için yeterince geniş bir sele ve çanta takılabilir olması motoru pratik yapıyor. Daha önce hiç kullanmadım ama ybr 125 ile kısa bir tur atmıştım. ikiside aynı motoru kullandiği için sanırım yorumlarım sana az da olsa fikir verebilir ama xt125 kullanıcı başlığı varsa orda sorsan daha iyi olabilir, neyse..
ybr'nin vites geçişleri çok rahat, nerdeyse kemiksiz. egzos seside oldukça az fakat benim bindiğim ybr motor ısınana kadar jikle çekili kalmaz ise stop ediyordu, hepsi böyle midir bilmiyorum. Birde jikle cbr'daki gibi göstergelerin ordan değil, motorun üzerinde (bizim rolanti ayarı yaptığımız sarı vida gibi) bir kol ile ayarlanıyor. yani 5 dakka kullandıktan sonra haraket halindeyken jikleyi kapatman mumkun değil. motor ısınana kadar jikle çekili beklemek lazım. jikle çekili iken cbr sadece daha seri çalışırken, ybr ise çok bağırıyor. (bana motoru bizimkinden daha gürültülü gibi gelmişti)
titreşim konusuna gelince ybr'de bununla ilgili bir şey dikkatimi çekmemişti cbr'dan fazla titreşimi olmadığı kesin, xt125'de de aynı motor olduğuna göre seni rahatsız edecek bir şey olmaz diye düşünüyorum.
diğer yandan ön arka disk fren olması bir avantaj ama internette araştırdığım kadarıyla son süratı cbr'dan düşük.