Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

s.a arkdaşlar aranıza kocaeliden katılyıorum bende yarın cıbırama kavuşuyorum :) 2.el 2006 model kırmısı:)
Kırmızıcılara bir kişi daha kazandık.Kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun.
Allah kaza bela göstermeden zevkli sürüşler dilerim.:rendeer:
kuzenimin 2006 model repsolu 1 hafta kullandım üstünede xt660 kullandım 4 5 sn de 120 yapıyo süperdi valla :p
2qajo5z.jpg
Harbi Kaşlar çok harika Burak abi gel bizde yaptıralım ya.
+ Kasksız binince çok toz kaçar öyle ovalar durursun :p:p:p

yeni motor alan arkadaşlar motorunuz hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

motogt aynı dizliği kullanıyoruz nasıl memnunmusun sen kaça aldn

@novalcin

bu kaşları nasıl yaptınız.bizde yaptırmak istiyoruz yardımcı olursanız seviniriz :)

Bugün tüm evrakları sürücü kursuna teslim ettim. Şimdi tek ve en kötüsü olan 21 Ağustos'u beklemek kaldı.

Arkadaşlar beni çok iyi tanımıosunuzdur arada bir girip yorum yapıorum çünkü bir cbr sahibi deildim! Ama yaklaşık bir hafta sonra cbr alıorum 2010 model sıfır inşallah alıorum almasınada ilk başta dikkat edilmesi gerekenler nelerdir hiç bir fikrim yok biraz bilgi verirmisiniz motorun sağlığı bakımından teşekkürler !

3 temmuzdu sınav sen diğer dönememi kaldın yoksa

Evet 1 gün ile 3 Temmuz sınavını kaçırdım. Bu yaz yine ehliyetsizim.:salut:

@kazukki sıfır motosiklet alırken fazla dikkat edilecek bişey yok aslında. Yeni kasanın hangi rengini alıyosun?

Bakım konusunda 1-4-8-12 bin diye gider. Eğer rodaj dönemini soruyosan; motor ısısını yükseltme, uzun süre aynı vitesle gitme viteslerle oyna biraz, ilk 1000 km de artçı pek alma, motoru sert kullanma, ani kalkış-yüksek devir bunlar sana yasak şu anda, en azından ilk 1000 km.

Son düzenleme:
@novalcin

bu kaşları nasıl yaptınız.bizde yaptırmak istiyoruz yardımcı olursanız seviniriz :)

kaşları sende kolaylıkla yapabilirsin. bi ozalitçiden motorun rengine uygun parlak siyah sticker al. çeşitli kalınlıklarda ve uzunluklarda gerekenden fazla al ki yapıştırma sırasında hasar görürse yetersiz malzeme ile ortada kalmayasın.

kafa grenajını, göstergeleri ve farı sök, bu şekilde çok rahat çalışırsın.

stickerları yapıştırmadan önce ne tür bir şekil istediğinde farın üzerinde deneyerek bulmalısın. stickerları istediğin şekilde kestikten sonra bi fön makinesi ile farı ve stickerları iyice ısıtman gerekiyor. ısı sayesinde stickerlara istediin şekli ve bombeyi rahatça verebilirsin. ısıtılan stickerlar soğuduktan sonra çok zor sökülüyor, uzun vadede sağlam olmasını istiyorsan ısıtmalısın ayrıca anlık hatalarda malzeme hala sıcak iken söküp geri yapıştırmak daha rahat oluyor. soğuk iken geri sökmeye çalışırsan cört diye yırtılıyo (gerçektende cörrt diye ses çıkıyor :queen: )

unutmadan yüzeyin yağsız ve temiz olması şart. bu çalışmayı kapalı bi alanda yapmanda fayda var.

stickerlarda öyle fazla pahalı değil, 10 liraya gereğinden fazla alabilirsin.

kafa grenajını sökmek için 1 yıldız tornavida, göstergeleri sökmek içinde 10 - 12 anahtar gerekiyor. stickerlar kesmek için geniş, tercihen tahta (ekmek kesme tahtalarından olabilir) maket bıçağı ve cetvel gerekli

belki kafa grenajını ve farları sökmeden yapabilirsin ama o zaman aralardan ışık sızıyor ve geceler uzaktan kötü görünüyor.

Son düzenleme:
kaşları sende kolaylıkla yapabilirsin. bi ozalitçiden motorun rengine uygun parlak siyah sticker al. çeşitli kalınlıklarda ve uzunluklarda gerekenden fazla al ki yapıştırma sırasında hasar görürse yetersiz malzeme ile ortada kalmayasın.

kafa grenajını, göstergeleri ve farı sök, bu şekilde çok rahat çalışırsın.

stickerları yapıştırmadan önce ne tür bir şekil istediğinde farın üzerinde deneyerek bulmalısın. stickerları istediğin şekilde kestikten sonra bi fön makinesi ile farı ve stickerları iyice ısıtman gerekiyor. ısı sayesinde stickerlara istediin şekli ve bombeyi rahatça verebilirsin. ısıtılan stickerlar soğuduktan sonra çok zor sökülüyor, uzun vadede sağlam olmasını istiyorsan ısıtmalısın ayrıca anlık hatalarda malzeme hala sıcak iken söküp geri yapıştırmak daha rahat oluyor. soğuk iken geri sökmeye çalışırsan cört diye yırtılıyo (gerçektende cörrt diye ses çıkıyor :queen: )

unutmadan yüzeyin yağsız ve temiz olması şart. bu çalışmayı kapalı bi alanda yapmanda fayda var.

stickerlarda öyle fazla pahalı değil, 10 liraya gereğinden fazla alabilirsin.

kafa grenajını sökmek için 1 yıldız tornavida, göstergeleri sökmek içinde 10 - 12 anahtar gerekiyor. stickerlar kesmek için geniş, tercihen tahta (ekmek kesme tahtalarından olabilir) maket bıçağı ve cetvel gerekli

belki kafa grenajını ve farları sökmeden yapabilirsin ama o zaman aralardan ışık sızıyor ve geceler uzaktan kötü görünüyor.
Anlatım için tşkler.
Burak abi birgün buluşup yapmak gerekir aslında ama ben pek beceremem böyle işleri ya :mrgreen:

Anlatım için tşkler.
Burak abi birgün buluşup yapmak gerekir aslında ama ben pek beceremem böyle işleri ya :mrgreen:

Aynen bende çok beceriksizim bu konularda. Bombe: far camının değişik açıyla kıvrılması, yani düz cam değil sticker yapıştırırken kıvrımlar oluşuyo. Onu halletmek içinde fön makinesi kullanılıyomuş bende yeni öğrendim.

Aynen bende çok beceriksizim bu konularda. Bombe: far camının değişik açıyla kıvrılması, yani düz cam değil sticker yapıştırırken kıvrımlar oluşuyo. Onu halletmek içinde fön makinesi kullanılıyomuş bende yeni öğrendim.
Uğraşmak lazım.Birde ben cila alcam ama hangi marka iyidir yoksa bütün cilalar aynı işi mi görür ?

Uğraşmak lazım.Birde ben cila alcam ama hangi marka iyidir yoksa bütün cilalar aynı işi mi görür ?

Vallahi ben 2.5 yıldır cbr 125 kullanıyorum henüz hiç cila almadım. O yüzden biey diyemiycem cila konusunda. Beykurt 13 tl'ye almış cila motoru da bayağı parlıyodu.

Evet 1 gün ile 3 Temmuz sınavını kaçırdım. Bu yaz yine ehliyetsizim.:salut:

@kazukki sıfır motosiklet alırken fazla dikkat edilecek bişey yok aslında. Yeni kasanın hangi rengini alıyosun?

Bakım konusunda 1-4-8-12 bin diye gider. Eğer rodaj dönemini soruyosan; motor ısısını yükseltme, uzun süre aynı vitesle gitme viteslerle oyna biraz, ilk 1000 km de artçı pek alma, motoru sert kullanma, ani kalkış-yüksek devir bunlar sana yasak şu anda, en azından ilk 1000 km.

gerçi bizim ki yazılı direksiyon felan ehliyetin elimize geçmesi agustosun ilk haftasını bulcak fark eden bişi yok yani :)

Ben Şubat sınavına girdim hala ehliyetimi alamadım.
25 gün yazılı sınav sonuçlarını bekle.
2 hafta direksiyon sınavından sonra dosyayı bekle.
Tam bitti derken Emliyete dosyayı teslim ettim.
Adamlar 22 gün sonraya gün verdiler.
22.06.2o1o Az kalmış 6 gün sonra alırım sanırım :pr:
Herkez en fazla 1 haftada verirler dedi ama Kağıthane Emliyet sağolsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar