13 yıldır motosikletini kullanıyorsun; cbr değildir heralde
Bu arada Arkadaslar; Hız konusunda en cok itiraz gösterenlerden birisi benim biliyosunuz. Fakat Karamürselde bir arkadasımız da CBR'ı ile 155-160 km/h ye Cıkabiliyor...
Bunu bizzat gördüm kendim! Artık 150 km/h olabilir gözü ile bakıyorum ben !
Ama görmeden de kimse inanmaz doğrusu budur!
13 yıldır farklı motorsikeltler kullanıyorum CBR değil tabiki

araya Virgül "," koymayı unutmuşum
ama burda aynnı motora sahip olupta bu sürate çıkamayanlar itiraz ediyor
her motor aynıdır diye hepsi aynı hızımı yapar..
bu hızı yapanın tecrubesine + kullanıma + hava şartına + yol durumuna + düz yada yokuş oluşuna + rüzgarın yönü ve şiddetine + hava sıcaklığı ve sogukluğuna göre aynı marka ve model / yıl motorsikeltlerle farklı sonuçları elde etmek mümkün ortalama 30 km / saat kadar ...
bunları göz önüne almak lazım sen yokuş aşağı kış şartında 15 dakika önce çalıştırdıgım motorla basmışsındır 120 yi geçmemiştir e bu nomarla motorsikeltin ısınması demek elinizi motora sürdüğünüzdeki sıcaklık değildir..
motorun temizliği kullanılan yag parçaların yeniliği vb. malzemeler de buna etki eder...
ama ya bilgileri eksik oldugundna yada bendede var aynısı ben endne bu kadar basamıyorum sen yalan söylüyorsun dha motorun devri kaç binde bitiyor onu bile bilmiyorsun diyor bazı arkadaşlar

ben devire bakmıyorum motorun sesini dinliyorum .. zaten o konuda uzmanlaşınca sizde sadece bişey olacakmı korkusuyla değil merakta bu hızda devir ne alemde diye bakarsınız.. yoksaki kaç devirde gittiğinizi tahminin olarak biliyorsunuzdur..
(örnekle açıklayayyım : istanbula dogru gelirken ankara yolundan tunneleri geçince oldukça güzle yokuşlar var orda basıyorum bir araba ile kapışıyoruz ama motorsikle beklediğimin üstünde ses çıkarıyor devir daha hızlı dönüyor hızım 135 - 140 km arası sonra bir terslik olduguun fark edip devire bakmak istedi gözüm çünkü basmama ragmen motoriskelt gaz yemiyor dur . 12,500 du .. o an nedenide kısa vadede vites değiştirmiştim hızlanmaya başlamadan önce motor 6 yerine 5 viteste kalmış şaşırmışım arkamdaki artçı ile konuşmaya çalışırken rüzgara ragmen .. ) yani devir göstergesine çok nadir olarak bakmalısınız motorun sesini dinleyip anormallik oldugunda aman ben şu kırmızı çizgiye girmiyim aman bunun mootra zararı var vs.. gibi.. düşüncelerle bu iş olmaz