Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ultraukala Motorun hayirli olsun, sendende zamannda pek cok astrma yaptm bilgilerin icin saol dostum su an saglik probelmlerm olsda artik benmde repsolum var :)

Alla hic sanmam sarj olmasi gerekir sen genede kutuplari sok zor bisey deil arka seleyi ac ordan orta seleye bi vida var anahtarla ac tak aku karsinda plastgni cikatlr ve ilk - sonrada + kutubu sok ve kapat toz dolmustur tozunuda al :)

onların ne şuçu var sen kendin hatalısın madem trafiye cıkacaksın yaptır sigortanı bağlamasınlar motorunu :wiinkk:

git hakkını ara hukuki yollardan ama burada görevlerini bizim için canlarını orataya koyarak yapan insanlara laf söyleme ve söyleyemezsin zaten buna hakkın yok:farao:

arkadaşım aynamı kırmışlar hasar vermişler diyorum buna hangi polisin hakkı var sen nasıl hak verebiliyorsun lafım sübyan polislere zaten yunusda çevirmişti adamla ne güzel anlaştık anlayış gösterdi durumu anlatınca bide nasihat verdi bende kaza yaptım geçende diye anlattı polislik budur çömez polis memuru direk saldırı modunda adam öldürdük sanki :farao:

Alla hic sanmam sarj olmasi gerekir sen genede kutuplari sok zor bisey deil arka seleyi ac ordan orta seleye bi vida var anahtarla ac tak aku karsinda plastgni cikatlr ve ilk - sonrada + kutubu sok ve kapat toz dolmustur tozunuda al :)

öyle kolaysa çıkariyim bari ik + olanı söksek ne olur peki ?

takarkende + - farkedermi acaba

yok farketmez kısa devre olmaması için ilk - yi sök derim ama cok min ihtimal ondan pek farketmez aslnda arabalrda farketmıodu sen genede dediimi yap :)

Aküyü sökerken - kutup başını çıkar sonrada + kutup başını...Takarkende önce + yı tak sonra - yi... Karıştırma ihtimaline karşıda aklında bulunsun her zaman - de olay biter..Çıkartırken - yi çıkarırsam bel kemiği olduğu için akım kesilir die düşün...Takarkende önce + yı takayım nasıl olsa - yi takmadığım için akım yolu tamamlayamaz die düşünebilirsin...

yok farketmez kısa devre olmaması için ilk - yi sök derim ama cok min ihtimal ondan pek farketmez aslnda arabalrda farketmıodu sen genede dediimi yap :)

çok teşekür ederim hocam ama koltuğu çıkardım aküye ulaştım aküde kutup başlarını çıkaramadım pek zamanım yoktu uğraşamadımda öyle bıraktım bişe olmaz herhalde
Aküyü sökerken - kutup başını çıkar sonrada + kutup başını...Takarkende önce + yı tak sonra - yi... Karıştırma ihtimaline karşıda aklında bulunsun her zaman - de olay biter..Çıkartırken - yi çıkarırsam bel kemiği olduğu için akım kesilir die düşün...Takarkende önce + yı takayım nasıl olsa - yi takmadığım için akım yolu tamamlayamaz die düşünebilirsin...

teşekürler arkadaşım sayende bi kaç bişe öğrenmiş hemde akılda kalıcı :D :rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:04 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:03 AM ----------

arkadaşlar bu arada aranızda bi 30 35 gün olamıyacağım esen kalın :queen:

yaa demek sen de RR cılara katıldın hadi hayırlısı kazasız belasız kullan :rendeer:

Bi süre ikisi birden vardı ihtiyaçtan dolayı satmak zorunda kaldım cıbır'ı...Bu arada bilen bilmeyen vardır...Üniversite dolayısıyla İstanbul'dayım 1senedir...Son 4aydırda Cafe Pi'de çalışıyorum...Son bir ayım Küçük Beyoğlu'nda çalışarak geçirdim...Şimdi bi süre tatile girdim Bursa'dayım..Motorumla gezmelere başladım...

arkadaşlar ben aranızda yeniyim ve motor hakkında daha bilgili arkadaşlardan bazı konularda yardım bekliyorum,bazı sorularım var cevap verebilecek olan olursa çok sevinirim çünkü bu motoru kullanandan daha iyi kimse bilemez...öncelikle forum baya bi uzun olduğundan dolayı her sayfayı okumam uzun zaman alacaktır belkı o zamana kadar cbr 1100lere biniyor olacağımdan kestirmeden ufak tefek bilgi vermenizi isterim...motorumda leovince performans egzoz var etkisini başka bi cbr li arkadaşımın motora binerek az çok anladım fakat bu motora ek bişeyler daha ne yapabiliriz...net ortamında performans hava filtreleri filan bahsediliyor etkisi olur mu kullanan var mı?farları zenon vb yapmak istiyorum önerileriniz nedir?yaşadığım yerde cbr pek yok ve görenler de ibretle motora bakıyorlar:cat:özelden bilgi verebilecek olursa acayip sevinirim motora aşık oldum abartmadan süslemek istiyorum saygılarımla...

f32frontfairingvq5.jpg

arkadaslar F-1 seklinde gosterilmiş siperliği tutan vidayı sökemedim ne yapabilirim

arkadaşlar benm bi sorum var ben cbr alalı 1 ay oldu daha önce deneyimim yoktu ve motoru aldığım gün virajda hafiften yatarak dönmeye çalışmam sonucunda kaza yapmıştım... o günden beridir virajlarda çok dikkatli oluyorum yatarak dönmeyi denemiyorum gibi bişey , ve viraj döneceğim zaman aşırı yavaşlıyorum. virajları dönmek konusunda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim

arkadaşlar benm bi sorum var ben cbr alalı 1 ay oldu daha önce deneyimim yoktu ve motoru aldığım gün virajda hafiften yatarak dönmeye çalışmam sonucunda kaza yapmıştım... o günden beridir virajlarda çok dikkatli oluyorum yatarak dönmeyi denemiyorum gibi bişey , ve viraj döneceğim zaman aşırı yavaşlıyorum. virajları dönmek konusunda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim

bisiklet sürmeyide bilmiyorsun galiba:cherry:
bisiklet sürmeyi biliyor olsaydın aynı gun cözerdin motor işini:cat:

bisiklet sürmeyide bilmiyorsun galiba:cherry:
bisiklet sürmeyi biliyor olsaydın aynı gun cözerdin motor işini:cat:

5 yaşından beri sürekli bisiklet sürüyorum....

ama hiçbir zaman bisikletle 80 km hız yaparak bisikleti yatırmaya çalışıp viraj almayı denememiştim....

ve ben eleştiri değil de yardım önerisi bekliyorum arkadaşlardan virajları yatarak dönmek için...

5 yaşından beri sürekli bisiklet sürüyorum....

ama hiçbir zaman bisikletle 80 km hız yaparak bisikleti yatırmaya çalışıp viraj almayı denememiştim....

ve ben eleştiri değil de yardım önerisi bekliyorum arkadaşlardan virajları yatarak dönmek için...

arkadasım motor bisiklet degildir oyuncakta degildir egitim alman sart yoksa öle düşersin yerlere..30 km üstü hızlarda motor yatırılarak yon degiştirir bu yatırma işinide kontra denilen teknikle ve vücüt agırlıgı kullanılarak ikisi bir arada yapılır kontra demek sağa gitmek istedigin zaman sağ elciğe sola gitmek için sol elciğe baskı uygulicaksın ittirceksin ne kadar donmek istiyorsan o kadar ittirceksin ayrıyeten vucudunuda donmek istedigin tarafa yonlendirirsen cok rahat dönersin virajda kesınlıkle fren kullanmicaksın vites dusurmiceksin tum bunları vıraja girmeden ayarlaman gerekiyor...boş bir alanda gerrekli çalışmaları apman gerekiyor slalom yurume hızında gıtme ani fren sadece arka fren sadece on fren vede ıkısı bir frenleri kitlemeden durman lazım ayrıca ani frende her zaman freni ezerek basman lazım...yeterli tecrubeye ulasmadan virajlarada yatmaya calısma sakin kullan biraz

aslında hyo gt 250 alcaktm ama 0 cbr 125 almaya karar verdim ama 0 alırsam 5400 motor fiyatının haricinde ne kadar para vercem plaka ruhsat falan ve ne yapmam lazım neler gerek son olarak kredi ile veriyomu bayiler biliyomusunuz acaba (kask ehliyet falan hariç)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar