Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hayırlı Bayamlar'

Herkesin Mübarek Kurban Bayramını Kutluyor, Sağlık ve Huzur İçinde Nice Bayramlar Görmesini Diliyorum.
Selamlar...
:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
%95 uyar. 14.000'inci mesaja gelmişsiniz hayırlı olsun :p
Tez zamanda temizlik gerekir ::winkwink

Temizlik olursa Topiğin Orjinalliği kalmaz..En baba topik bu topik..140.000.cii mesajı görmek dileğiyle..Hayırlı bayramlar.

Neden hava cok soğuk değil mi :p

Aman aman beyler bu havalarda motor binmeyin ; Bebeğiniz olmaz :)

Ehliyeti alcamda sonra soğuk havada motorla gezicemde sonra evlenicem de ohooo daha çok var bebeğimin olmasına

sahi soğuk :pale: ayağım gitmiyo cıbıra ::xcrying:

bu gün hava cok soguk olmasına ragmen motorun ısınmasını hiç beklemeden cıktım ve devirli kullandım normal düz yolda 20 km kadar ilerledikten sonra durdum ufak bi iş için,daha sonra calstrdıgmda tam kalkerken bariz bi şekilde bi kırılma sesi geldi bişey saglam kırıldı yani :S durdum her yere baktım inceledim hersey normaldi yolda motoruda denedim bütün vites dişlilerine sorunsuz geciyor hersey saglam gbi görünüyordu ama 2 dir oluyor bu huzursuz ediyor beni hep :S

soguk havalarda motorunuzu isitip oyle yola cikin kesinlikle..
cok farkeder isinmis ve isinmamis motor..(yani bence farkediyo )

jigleyi de unutmayın :D

Isıtmak gercekten cok yararlı motor için.. Soğuk havalarda 3 ila 5 dakika rolantide durması gerekiyor :)

normalde jikle kullanıyorum fakat biran önce hareket etmem gerkiyordu bi süre sonra durup ısıtabilrdm anca onada gerk duymadım,sonucta hareket ettik bi kere durmann luzmu yok diye,ilk 2,3 kmde motor ısınıp ısınmamasının farkı bariz anlasılıyor zaten,ama bu 2 dir gelen kaskın içinden bile bariz sekilde hissedilen kırılma sesini hayra yoramıyorum pek,sanki harekt halindeyken vitesi boşa atınca şanzumandan gelen ses varya aynı o şekilde bi sesti başta vitesin boşa düştügünü faln düşndüm baktım bi sorun yok anlamda veremedim motor henüz 8000 kmde

gençler honda cbr 125, 100kmde kaç litre yakıyor???

Birincisi bu forumda bu tarz GENÇLER diye hitap tarzı pek sevilmez burada herkes birbirinin kardeşidir.

CBR-125 100 Km de 10 ytl gibi çok fahiş bir harcama yapıyor bu yüzden Racelerin arasında en fedakarı...

jigleyi de unutmayın :D

Jigle neyse de ben yan sehpayı açık unutuyorum bazen o nolucak :p

Bi gün giderken yine açık unutucam sola hafif bi yatıcam sonra en yakın hava alanına alçak uçuş yapıcam döne döne :)

Son düzenleme:
Birincisi bu forumda bu tarz GENÇLER diye hitap tarzı pek sevilmez burada herkes birbirinin kardeşidir.

CBR-125 100 Km de 10 ytl gibi çok fahiş bir harcama yapıyor bu yüzden Racelerin arasında en fedakarı...

Jigle neyse de ben yan sehpayı açık unutuyorum bazen o nolucak :p

Bi gün giderken yine açık unutucam sola hafif bi yatıcam sonra en yakın hava alanına alçak uçuş yapıcam döne döne :)

Sen ayaklık açıkken gideiliyo musun

Bu arada ben jikleyi çekip motoru çalıştırmaya çalıştığım zaman çalışmıyo yani biraz gaz verirsem çalışıyo, jikleyi çekmeyip çalıştırdığım zaman motor soğuk olduğu için rolanti düşük oluyo ve motor stop ediyo, eğer jikleyi çekmeyip motoru çalıştırdıktan sonra jikleyi çekersem 10-15 saniye sonra yine stop ediyo ama benim anlamadığım jikleyi çekirsem motoru çalıştırmak için biraz da gaz vermem gerekiyo benim rolanti devri de motor sıcakken 1,5 filan(ben 1,8-1,9 yapmıştım, 4000 km bakımına gittiğimde usta 1,5 yapmış bende ellemedim) acaba rolanti düşük olduğu içim mi böyle yapıyo..

Sen ayaklık açıkken gideiliyo musun

Bu arada ben jikleyi çekip motoru çalıştırmaya çalıştığım zaman çalışmıyo yani biraz gaz verirsem çalışıyo, jikleyi çekmeyip çalıştırdığım zaman motor soğuk olduğu için rolanti düşük oluyo ve motor stop ediyo, eğer jikleyi çekmeyip motoru çalıştırdıktan sonra jikleyi çekersem 10-15 saniye sonra yine stop ediyo ama benim anlamadığım jikleyi çekirsem motoru çalıştırmak için biraz da gaz vermem gerekiyo benim rolanti devri de motor sıcakken 1,5 filan(ben 1,8-1,9 yapmıştım, 4000 km bakımına gittiğimde usta 1,5 yapmış bende ellemedim) acaba rolanti düşük olduğu içim mi böyle yapıyo..

Benim ayaklık müşürü çıkarıldığı için ayaklık açıkken gidebiliyorum....

Jigleyi çekmeden önce direksiyonu kilitlermiş gibi sola döndür tamamen sonra Jigleyi çek böylece Çektiğin Jigleyi inmesin diye havada tutmana gerek kalmaz ! Jigleyi çektikten sonra çalışıtrmak için marşa bastıktan 1 saniye sonra hafif gaz ver 3-4 saniye gazı tut sonra bırak kendi kendine çalışır stop edecekmiş gibi olur rölanti düşer ama biraz sonra toparlayıp 1.8 - 1,9 devir e geldiğini görürsün

Benzinin Bol Olsun :)

Teşekkür ederim evet jigleyi sonuna kadar çektiğimde biraz aşşağı iniyodu birazdan deniycem..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar