herkeze iyi akşamlar, özellikle de Görkem kardeş'e, yalnış anlaşılmasın ayrıcılık yaptığım için, bu pozitif ayrıcılıktır.... Kendilerinden özelden yardım istemiştim, çokta ilgilendi sağolsun, ancak benzer sorunla karşılaşan üyelerimize açıklayıcı olur diye burdan paylaşmayı yeğledim. (burdan mesajlaşmayı da öğrenmiş oldum galiba bu arada) Motorumu geçen yıl bu zamanlar 1.000 Km. de almış ve sonbaharda 3.100 Km. de sezonu kapatmıştım. Oldukça az sayılır ama bizim buralarda sezon kısıtlı ve guruplaşma olayı da asgari seviyede, tevellüt de eski olunca teker fazla dönmüyor vesselam... bu sene de sezonu bayağı geç açtım, 1 hafta önce motorum ilk çalıştırdığımda sol taraftaki benzin tahliye hortumundan benzin akıtarak çalışmadı. bu hortum şamandra deposunun üzerinden emme manifolduna yakın bir yerden çıkıyor ve gene hava filitre kabının sol tarafından aşağıya sarkıyor. sorunu görkemle paylaştım ve onunda öneri ve desteğiyle karbüratörü dağıttım. birazcık meraklıyımdır, arabadan da aşinayımdır. Şamandranın takılı kaldığından şüphelenerek şamandra havuzunu da açtım. açık iken hortumdan ağzımla hava verip, vakum yaparak şamandra mekanizmasının kabında rahat çalıştığını gördüm ve motoru topladım, ancak aynı arıza devam etti ve olay beni aştı. önce hakkında iyi referans aldığım ve daha sonra da birşey sorma bahanesiyle gidip keşif yaptığım v e olumlu kanaat edindiğim (yanılmamışım) Samsunda Efsane Motor atölyesinde tekrar karbüratör söküldü ve usta da şamandra plastiğinin deforme olduğunu tespit etti. İşin enterasan tarafı gözle görülen bir arıza değil hatta benim metodla da yani hava üfleme ve vakumlada anlaşılamıyor, görünür hiç bir sorun yok gibiydi. Fakat tecrübe konuştu; aklınızda bulunsun, karbüratörü şöyle elle aşağı yukarı sallayınca şamandranın içerde açıp-kapandığını algılamak gerekiyormuş. Bizim olayda bu işlem gerçekleşmiyor ve şamandra içerde takılıyordu. Teşhis okey, çözüm: bu da ilginç; bilginize arzolunur, titanın şamandrası aynen uydu. Motoru topladık ve tek marşta saat gibi çalıştı no problem, şükürler olsun. Parça ve işçilik SADECE 15.- YTL. bilmiyorum ama Hondanın yetkili servisine gitsem 70-100 YTL. gibi bir faturaya maruz kalırdım sanıyorum. Biliyorum çok uzattım ama çok mutluyum paylaşayım istedim, sevgi ve saygılarımla....