selam ben bir çok motor kullandım 15 senedır kullanyorum naked, chopper, race vb. en son 2008 yanı yenı kasa 1000 rr ım vardı sattım. satmamın nedenı alım satımda yapyorum, su an bır adet 2005 model yamaha r6 46 rossi ozel tasarım motorum ve 2010 cbr 125 var bu ıkısınıde satmayı dusunmuyorum rossı tasarım dunyada sayılı ozel uretımdır kı bendeki cok farklı uzerınde 12 bın lıralık modıfıye parca ve aksesuar var. motorsıklet tamırındende cok ıyı anlarım benım kılom 102 cbr 125 ı yenı sıfır aldım onuda şehrin içinde kullanyorum bu katagoride 6000 tllık fıyatı tek hakkeden motordur tabı turkıye sartlarında.bundan sonra yazacaklarımı iyi okursan senin adına sevinirim çunku bir çok arkadaşımı buyuk motor kazasında kaybettim ve bu forma üye olmamın nedeni sadece insanları bilgilendirmek.2 aydır cbr 125 kulandıgını soylüyorsun ve buyutmek istedigini ama 600 cc almaktansa bır kerede işi bitirip 1000 rr alayım diyorsun bu çok yanlış bir karardır ki kesinlikle al diyenlere uyma.cbr 125 13 hp dir cbr 600 117 hp dir cbr 1000 ise 177 hp dir (yeni modellerden bahsedyorum).cbr 1000 177 hp dir dedım ya uzerınde komple ıyı bır eksoz performans fıltresı de varsa 200 hp ye yakın olur.cbr 125 bisiklet gibidir hım belkide bana oyle gelyordur.dunyada japon olarak uretılen en buyuk race makınalar 1000 cc dir ve tam bir yer ucagıdır. 1000 rr hatayı kabul etmez.600 rr da kabul etmez ama 1000 cc yenı model bır raci kullanmak çok büyük tecrübe ister.(yenı model dıyorum cunku yenı modeller de cok buyuk orantısız guc vardır)arka frenın kesınlıkle fonksıyonu yok gıbı bıseydır.makınayı on fren ve motor frenı durdurur kı on frenı yanlış kullanırsan ölürsün.bu 600 cc dede gecerlıdır tabı race olarak konusyorum ama bır cok buyuk motorda oyledır. virajları cbr 125 gıbı degıldır motoru harbı yatırman gerekır kı viraja yanlış acıdan yatarsan.ya kaldırıma patlarsın yada tepe taklak gıdersın yada etrafında arac varsa onlara carparsın.600 rr birinci viteste 110 km de kesıcıye gırer.1000 rr ise 1.viteste 165 km de kesıcıye gırer 5. vıteste 299 u gorursun 6. viteste gıtmeye devam eder ama 299 dan sonrasını ekran yazmaz.şımdi 600 rr yada 1000 rr senın yaşının kaç oldugunu bilmiyorum ama bu iki motordan da bir çok bilinçsiz kullanıcı öldü.duz yolda basmak sorun degıl basarsın ayaklarınlada depoyu ıyıce kavrarsın bırazda deponun ustune dogru yatarsın olay bıter.ama asıl olay bu degıl asıl olay o motoru durdura bılmek carpmadan durdurabılmek motora ve kendıne zarar vermeden durdurabılmek.virajları dogru done bılmek.cunku cbr 125 ıle 600 rr ın kazası bır olmaz hele 1000 rr ın kı hıc olmaz cunku 1000 rr oyle bır alettır kı 200 km ıle gıdyorsun ve gaza bırden yuklenyorsun o hızla gıderken bıle patanaj cekyor.buda aşırı gucten kaynaklanyor.şehrin içinde 1000 rr ıle fazla gezemen, gezersen yorulursun ve dur kalk cok olacagı ıcın ayrıca devamlı dusuk devırde kullanacagın ıcın makınaya zarar vrırsın.600 cc super sport bır makınayıda sehrın ıcınde trafıkte surmek hem senın ıcın hemde makına ıcın saglıklı degıldır.( dusun ben bıle sehir içinde kullanmak ıcın cbr 125 i aldım ve bilinçli olarak buyuk motor kullanan arkadaşlarımın cogu sehır trafıgınde kucuk cc de rahat bır makına kullanyor)şimdi merdiveni en fazla 4 basamak atlarsın 20 basamak atlıyamazsın 1000 rr alırsan yada baska 1000 cc lık race merdıvenı 20 basamak atlamaya kalkmıs olursun kı dusersın.motordada dustunmu bitrsin.600 cc bır race alırsan merdıvenı 10 basamak atlamaya kalkarsın kı bundada dusersın.hondanın 600 f ı var ıraden saglamsa bu makınadan al bu race den daha rahat bır makına ve 260 ı gorur ama sen o suratı tam usta olmadan gorme.yavas yavas alısa alısa vırajlara ılk etapta yavas yavs hatalarını gorrek gır hızlı gırersen acemı oldugun ıcın oleceksın.yada kawasakı er 6n yada er 6 f al bunlarda cok kıvrak makınalardır buyuk makınaya gecıste sana bır cok tecrubeler kazandırır tabı adam gıbı kulllanman lazımm kask takacaksın, hava atmıcaksın, gaza gelmiceksin.bu ucunden bırını yapmazsan sonun kötü olur.ıstersen kawasakı zx 250 al ondada cok tecrube kazanırsın kı cunku hem cbr 125 den daja etlı hemde 3 kat daha fazla guçlu bir alet.motor sıklette gaza gelmşceksın gazı sen acacaksın gazı baskasının yuzunden acarsan kontroldan cıkmıssın demektırkı kotu bır sonuca neden olursun.buyuk makınada önunu gormeden ve makınayı durdurabılmenın hesabını yapmadan basmıcan.bır yre carpmakla dusmek cok farklı bır seydır.konuyu baglıyalım dedım ya devamlı acmuyorum bu siteyi.belkıde cevap yazamam sana.honda cbf 600 yada kawasakı er 6 n dedım ya bunlarda hızlı ve atık makınalardır bunlarda hata kabul etmez hele 125 rr dan ınıp bunlara bınene ılk etapta motordan aldıgı reaksıyonlar sonunda salaklasır ya bu neymıs be der.bunlardan her hangı bırını alırsan bunlardan sonra buyuk race makınaları daha ıyı kullanın kı tum motorları mantıgınla kullanman lazım.şeytana uymican.buyuk motoru bisiklet gibi yaa kucuk motor gıbı her yerde kullanmıcan.tam alışanakadar5 basmıcan.en onemlısını tekrar yazyorum gaza gelmicen.kucukten buyuge dogru ogrenerek motor degıstıreceksın kı her aldıgın makına sana farklı tecrubeler kazandırır.