Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

iridyum bujinin performansı etkilemesi için başka parçaların da değişmesi gerekiyomuş. Tek başına buji çok bişey etkilemez demişlerdi bana bence normal al.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:49 ----------

İridyum bujiler yüksek ateşleme sağladıkları için yanma odalarındaki benzin-hava karışımının daha yüksek güçle patlamasını sağlayıp performans artışına yardımcı olurlar. Ancak iridyum bujinin normal bujiye yani içinde bakır yada bakır özlü nikel - krom çubuk elektrot olan bujiye göre daha yüksek ateşleme yapabilmesi için yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Çünkü bujiler tek başlarına elektrik üretmezler onlara bu elektrik akımını motorlarımızda bulunan ateşleme bobinleri sağlar. İşte burada küçük bir sorun baş gösteriyor iridyum buji kullanımında bakıra göre daha yüksek bir özgül kütleye sahip olan iridyumun ( civaya yakın ) ateşlemeyi sağlıklı yapabilmesi için daha yüksek amperli voltaja ihtiyacı vardır. Yani eğer iridyum buji kullanacaksak ateşleme bobinlerimizide ona göre değiştirmemiz lazımdır. Aksi takdirde normal ateşleme bobini iridyum bujiye gerçek randımanla ateşleme yaptıramayacağından performans kaybına sebep olabilir.

Zaten performan yükseltmek için yüksek ateşlemeye sahip bobin sistemleri çoğu motor markası için kit olarak satılmaktadır. İridyum bujiler bu kitler takıldıktan sonra kullanılırsa motora modeline ve gücüne göre 5 ile 20 beygir arasında güç kazandırabilir. Normal ateşleme bobini ile iridiyum buji ise çok büyük olmasa bile 2-3 beygir güç kaybına sebep olabilir..........

alıntı

Yani normal buji tavsiye :)

orjinal takayım o zamn bozulunca atar yeniden takarız =)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:22 ----------

Uploaded with ImageShack.us
buda benim CBR =):)

Moderatör tarafında düzenlendi:
buji arastırdım CR8EIX ngk iridyum 28 lira

CR8E NGK buji 15 lira.

hangisini alayım iridyum tekleme sorunu yapabilir diyorlar. kullanan varmı lutfen yardım?

İridium alma. NGK platinum alcaksın..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:18 ----------

S.a arkadaşlar 600 F e geçiceğim için bebeğimi satıyorum ilgilenenlere duyrulur http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...daha-temizi-0-i-full-full-racing-system/detay

Hayırlısı olsun. 600F lere bakınca arada bana da haber ver. ben de bakıyorum. Kredi kartına 2. el mümkün mü ? Yarısı peşin kalanı 12 ay taksit.. vb. gibi.

Bizim cbrların aynası sizce yeterli mi? ben ne kadar ayarlasam da çok dar gibi. ayna ss ler gibi biraz önde olsa olmaz mı?Kafa grenajına takılan aynalardan uydurabilir miyiz delip biçip :p

Bizim cbrların aynası sizce yeterli mi? ben ne kadar ayarlasam da çok dar gibi. ayna ss ler gibi biraz önde olsa olmaz mı?Kafa grenajına takılan aynalardan uydurabilir miyiz delip biçip :p

aynı dert bende de var ya hiç birşey görünmüyo adam gibi sürekli ayna ayarlamak zorunda kalıyorum gömecem bigün bi yere ayna ayarlayayım derken illaki dönüp bakmam gerekiyo emin olmak için arkama :farao:

camın kenarlarından delik açarak cbr 600 aynası falan takabilrsek süper olur aslında.Çıkma bi ayna bulursam deneyim bakalım.

camın kenarlarından delik açarak cbr 600 aynası falan takabilrsek süper olur aslında.Çıkma bi ayna bulursam deneyim bakalım.

ya onu ben de düşündüm ama camı delmek pek içime sinmedi açıkcası bi de yakışmazsa boşuna delmiş oluruz zaten kafa grenajı ince bizim motorların bi de aynayı öyle takmak yakışır mı pek emin olamadım:silent:

Bu gün servise uğrayabilirsem bi bakıyım takmadan üstünde nasıl duruyo diye fotoğraf çekebilirsem yüklerim.

İridium alma. NGK platinum alcaksın..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:18 ----------

Hayırlısı olsun. 600F lere bakınca arada bana da haber ver. ben de bakıyorum. Kredi kartına 2. el mümkün mü ? Yarısı peşin kalanı 12 ay taksit.. vb. gibi.
Mümkün benim arkadaşım yeni fazer aldı kendisinde cbf 250 vardı karşı yakada motorcudan takasa girerek almış 4500 onunkine saymışlar fiyatıda öldürmemişler buda üstüne k.kartına %1.5 faizle motoru almış bende bu akşam gidicem onun aldığı yere randevu aldım Bakalım kısmet ;)

ya beyler 1. sorum::servisdekiler dediki motorun üstünde herhangi bir değişiklik yaparsan (egzos.xenon far v.s) garantiden çıkar hiçbi değişiklik yapma. doğrumudur yada bi savunmam olabilirmi?
2.sorum:::cantlara beyaz şerit çektircem de nerde çektirilio bu?:)

kazukki;
1- Bence de yapmana gerek yok ama yaparsan da eski haline çevirip servise götüreceksin :p
2- Motosiklet aksesuarları satılan yerlerde olabilir burdaki motorcuda var mesela.

ya beyler 1. sorum::servisdekiler dediki motorun üstünde herhangi bir değişiklik yaparsan (egzos.xenon far v.s) garantiden çıkar hiçbi değişiklik yapma. doğrumudur yada bi savunmam olabilirmi?
2.sorum:::cantlara beyaz şerit çektircem de nerde çektirilio bu?:)

Öyle birşey yok ben herşeyimi serviste taktırıyorum ;)

aynı dert bende de var ya hiç birşey görünmüyo adam gibi sürekli ayna ayarlamak zorunda kalıyorum gömecem bigün bi yere ayna ayarlayayım derken illaki dönüp bakmam gerekiyo emin olmak için arkama :farao:

ben sizinkilerden de ufak kullanıyorum kibar dursun diye.ben görüyorum arkayı :queen:

Nerdesiniz cbr'cılar :p
Bnim motorun 12 bin bakımı geldi. Ngk cr8e(orjinali) buji aldım, bizim motorların hava filtresinin kodunu(ismini) bilen var mı? Ayrıca yağ için ne önerirsiniz castrol 10w 40 almayı düşünüyorum.

işte buda cbr 125im ve kız arkadaşım :rendeer:
bikepics1633149full.jpg

demek isterdim ama değil tabiki:cyclopsan
konunuzu biraz canlandırıyım dedim:p

bikepics1633149full.jpg

Bende kız arkadaşımın bu fotoğrafını arıyodum:queen:. Çok sağol ya yanlışlıkla silmişim bilgisayarımdan:queen::queen:

bikepics1633149full.jpg

abi diyecektim ne is yahu :) hadı çektin fotoyu orman guzel motosiklet zaten guzel kıza laf yok burada ne isi var diyecektm ki aşağıyı okudum =) tebrk ederm guzel duşunce =):queen::cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:14 ----------

Bnim motorun 12 bin bakımı geldi. Ngk cr8e(orjinali) buji aldım, bizim motorların hava filtresinin kodunu(ismini) bilen var mı? Ayrıca yağ için ne önerirsiniz castrol 10w 40 almayı düşünüyorum.

bende bugun NGK cr8e buji aldım =)

forum bi sakinledi ya , casillas sen egsozun vıdeosunu koycaktın , ahmet93 galba sende fosforlu farın fotolarını koycaktın , hani nerdeler ? :D

yağda castrol iyi marka tavsiye ederim.ama 10-40 mı daha uygun 10-50 mi bi sormak lazım ustalara

---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:41 ----------

bikepics1633149full.jpg

ah ahhh artçısı olmak için neler vermezdim:queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar