Bugün "Harris Racing Red" elcikte karar kılıp MotoBakkal'dan aldım. (Harris'in neredeyse bütün çeşitleri burada mevcut. Bu arada Karbon görünümlü olan çok ucuz duruyor. Beyaza yakın kareler çok sırıtıyor) Neyse ürünü dükkanın önünde bizzat taktım. Mağazadaki arkadaş montajda çok yardımcı oldu. Montaj adımlarını bilgi arşivi olması için yazacağım. Kolay sayılır. Servise gitmeye değmez;
1) Orijinal gidon topuzlarını yıldız tornavida ile sökün. Bu sırada topuzu bir elinizle sıkıca kavrayın. Fabrika vidaya mavi bir yapıştırıcı sürmüş. Gerçekten sıkı. Tornavidayı kaçırmayın elinize girer valla

Bende vukuat olmadı.
2) Orijinal elciği de fabrika bir miktar yapıştırıcı kullanarak ve büyük kuvvetle oturtmuş. Çekerek çıkarmakla uğraşmayın. Maket bıçağı ile ince kesikler atarak kolayca sökülüyor. Elinize dikkat edin. Kumandalara da çok yanaşmayın bıçakla.
3) Söküm bitince elciklerin rahat takılması için iç kısmını kullanma kılavuzuna göre bir miktar su ile ıslatıyorsunuz. Sabun kullanmayın diyor. Mağazacı eleman uçucu özelliği olan bir temizleyici likit sıktı. Sıvı gres filan uygulamayın. Yağ arınmayacağı için sittinsene kayar durur elcik.
4) İçleri kayganlaşan elcikleri üzerindeki "up" yazısı yukarıya gelecek şekilde hizalayıp gidona itiyorsunuz. Bu sırada diğer elinizin avuç içiyle elciğin dışarıda kalan kısmına darbeler vurarak oturmasını sağlıyorsunuz. Eleman fazla vurdu, elcik fazla içeri gidip kumandalara dayandı. bunu anlayınca güç bela birazda geri çektik. Siz abanmayın, usul usul vurun, geri çekmesi daha zahmetli.
5) Sağ elcikte gaz kolu olduğu için onu dibe tam dayamıyoruz. 1 milim filan boşluk olduğunu görüp final yapıyoruz.
6) Benim gidon topuzlarında çizik olduğu için Punto marka gidon topuzlarını takalım dedim ama o da nesi!? PUNTO marka "tüm Honda'lara uyan" şeklinde pazarlanan gidon topuzu bizim makinalara uymuyor arkadaş! Tam oturmuyor, elcikle arasında ciddi çirkin bir boşluk kalıyor. Bir arkadaşımız daha yazmıştı bu sorunu. Bu ürünün markası PUNTO'dur. Uzak durun. Ürünün bir diğer kötü özelliği alüminyum olması. Yani orijinal topuzdan daha hafif. Bu da titreşim açısından olumlu değil.
Mağazacı ürünü açmış olmamıza rağmen hemen iade aldı, sıkıntı olmadı. Ben de orijinal topuzlarımı geri taktım mecbur.
Sürüş izlenimi: Gerçekten parasını hakediyor. Titreşim azalıyor, konfor duygusu veriyor. Benim aldığım grafik motoru biraz faça gösterdi ama yakıştı bence

Satarken yeni orijinal elcik de takabilirsiniz. Motobakkalda birebir orijinal elciğimizin de satıldığını görmek şaşırttı beni.
Foto alabilirsem canavarın son halini paylaşırım. Kaçtım.
.