Teşekkürler Efe. İş yoğunluğumdan geç yazıyorum, kusura bakmayın.
Lastik konusunda araştırmalarım sonucu şunu gördüm:
CBF 250 lastikleri karakter olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı. Aralarında büyük bir hamur farklı, yol tutuş farkı bulunmuyor. Tümü temelde komüter lastiği. Kimisi daha sportif soslu (Michelin), kimisi daha desenli, biraz daha sert hamurlu (Orijinal Pirelli MT 75). Reklam olmasın fakat başka bir forumda Metzeller da dahil olmak üzere tümünü denemiş biri yol tutuşta farkedilir bir büyük fark olmadığını söylemişti. O an stokta hangisi varsa onu alıyorum demişti. Hakikaten bu motosikletin lastikleri bazen stoklarda olmayabiliyor. Ben Sirkeci Aydın Motor, Beşiktaş Buz Motor ve Kızıltoprak Esengül'e Pirelli ve Michelin sordum. Yalnızca Esengül'de Michelin çıktı. Diğerleri sevkiyat için bir kaç hafta rica etti. Bana acil gerektiği için Esengül'den Michelin Pilot Activ aldım. Gönlümden geçen de buydu çünkü görünümü hafif daha agresif, cadde sosluydu. Fiyatı 490-500 TL ayarında sanırım ama Esengül pahalı satıyor bana 590'e geldi. Fatura almayınca tüm bakım bedeli üzerinden 200 küsür lira indirim aldım. lastik yine 500'e gelmiş olabilir. Dediğim gibi o an stokta olan ve uygun fiyatlı olanı alın derim. Buji markasını bilemiyorum. Servis fişimde bir ürün kodu var ama fikrimce manuel üzerinde görülen teknik tipte almak yeterlidir.
Bu arada hala benim sorduğum sorulara yanıt gelmedi

Tekrar edeyim: motorun yağına soğuk mu bakıyorsunuz? Yoksa manueldeki gibi 3-4 dk çalıştırıp kapatıp mı?