Arkadaşlar merhaba,
Üç hafta geçti ve 800 km yol yaptım motorumla. Motora yeni başlayan bir acemi olarak cbf 250 ile ilgili yorumlarımı burada kısaca yazmak istiyorum. Böylelikle benim gibi bu modeli ilk motoru olarak seçmeyi düşünenlere de biraz yardımcı olurum.
Üç hafta içinde, Tuzla, Anadolu Kavağı, Şile ve bugün de Rumeli kavağı, garipçe ve Rumeli Hisarı güzergahında gezintiler yaptım. Geri kalan km ler de hep İstanbul şehir içinde, Anadolu yakasında çoğunlukla kadıköy bostancı arası.
İzlenimlerim kısaca:
* Yeni başlayan bir kullanıcı için motora hakim olmak çok kolay. Biraz da temkinli davranmaya çalıştığım için şimdiye kadar hiç beklemediğim bir tepki vermedi.
* Şehir içinde hızlanma, ara hızlanmalar ve son hız yeterli seviyede. TEM e çıkınca tabi sağ şeride mahkum kalmak kaçınılmaz ama gerektiğinde dolmuş şöförlerinden rahatlıkla kaçabiliyor ve otobüslerin arasından sıvışabiliyorsun.
* Bu modelle 130 hatta 140 km son hıza ulaştığını söyleyenler olsa da, konforlu ve güvenli yolculuk yapmak için 90-100 km civarında seyretmek gerekli. 100 km yi geçer geçmez rüzgar etkisini çok ciddi arttırıyor ve 120 ye ulaşınca rüzgarla mücadele etmek çok tatsız hale geliyor.
* Motor 100 km hıza kadar yokuş yukarı, rüzgar dinlemeden çok rahat hızlanıyor. Eğimi yüksek rampalarda bile hız kesmiyor, hatta uygun vites seçimiyle tatlı tatlı hızlanmaya devam edebiliyor.
* 4000 devirin altında özellikle yüksek viteslerde motorun hızlanması çok zayıf. Keyifli bir sürüş için 5000 devirin altına düşmemekte fayda var. Özellikle 6000 devirere geldikçe motor gücünü göstermeye başlıyor ve 6000-8000 devir arasında çok keyifli, atak oluyor.
* Vites oranları çok güzel ayarlanmış. 3-4 ve özellikle 4-5 vitesler arası birbirine çok yakın. Özellikle hızlanırken 8000 devirde vites atıyorum, yine devir 6000 in üzerinde kalıyor ki bu aralık en kolay hızlandığı aralık. 6. Vites ise tam konfor vitesi. Otoyolda giderken 5. viteste yeteri kadar hızlandıktan sonra 6 ya atıyorsun ve dik bir rampa olmadıkça rahat rahat 100 km civarı hızla seyahat yapabiliyorsun.
Sonuç olarak bu model benim gibi
* ağırlıklı olarak istanbul içi kullanacak,
* haftasonları da 100-200 km arası yakın mesafelere gezinti yapacak
* başlangıç motoru almak isteyen fakat performansı da yeterli seviyede olsun isteyen
* çok fazla para harcamak istemeyen
kişiler için güzel bir seçim olabilir. Test edildi, onaylandı.
Bu resim de bugün sabah Rumeli hisarında çektiğim fotografı..