Honda Honda CBF 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar merhaba,ben motorculuğa yeni başlıyorum.Honda'da ilk sürüş eğitimimi aldım.Önce cbf 150'de karar kıldım.Akşam son anda karar değiştirip CBF 250'ye döndüm.Sabah noterden vekaletnameyi aldım.Anes'e gittim.Sonuç hayal kırıklığı.Tabi siz biliyorsunuzdur,Honda CBF 250 üretimini durdurmuş.Eldeki son kalanlarda 2006 modelmiş.Sebep olarakta satılmamasını gösterdi.Şaşırdım.Ben tutulan bir model olarak biliyordum.Bende şimdi mecburen YBR 250'ye döndüm.Pek anlamam ama Yamaha'da iyidir diye düşünüyorum.Bu konuda söyleyecek birşeyleriniz vardır diye düşünüyorum.

Şu anda fiyatlar yakın zaten YBR250 almak daha mantıklı gözüküyor. Ben olsam ben de enjeksiyonlu tercih ederim fiyatlar yakın olduğu için.

arkadaşlar motorumun hız göstergesi çalışmıyo neden acaba ben telden diye düşünmüştüm ama teli yeniledim yine çalışmadı tık yok kontak ı açınca git gel yapıyo ama giderken hızı iletmiyo bi formülü varmı bunun yoksa servislikmi ?

yaşar, eline saglık hemso, harika olmus...

Bu arada 100 oktan benzin tavsiye etmem, bizim motorlara 95 oktan ideal.

arkadaşlar motorumun hız göstergesi çalışmıyo neden acaba ben telden diye düşünmüştüm ama teli yeniledim yine çalışmadı tık yok kontak ı açınca git gel yapıyo ama giderken hızı iletmiyo bi formülü varmı bunun yoksa servislikmi ?

Hızı iletmemesinin nedeni büyük ihtimalle Gösterge panelinin içindeki dişlilerden. Gösterge panelini göstermek lazım. Umarım yapılacak birşeydir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

ßişeyLer ßiLip yardımcı oLmayı isterdim. ( buarada km sayacını da kontroL et ßence ) servis teşşhis koymak için herhangi ßir ücret aLmıyor. geÇerken sor :p

para war huzur war bizde 175 cc coba ile sürtelim :D

zor vites geçişleri ön takımdan gelen garip sürtünme sesi motorun egzostundan cıkan hayalet görüntüsü ayak tahrikli ve bastınmı ayağını kafana geciren sistem yokuşlarda yolda kalma sabah ve aksamları motoru vurdudarark çalıştırma :D süperim !

para war huzur war bizde 175 cc coba ile sürtelim :D

zor vites geçişleri ön takımdan gelen garip sürtünme sesi motorun egzostundan cıkan hayalet görüntüsü ayak tahrikli ve bastınmı ayağını kafana geciren sistem yokuşlarda yolda kalma sabah ve aksamları motoru vurdudarark çalıştırma :D süperim !

CBF250 ile alakası ne konunun anlamadım :silent:

bi arkadaş yakıttan şikayetci galiba başka yere konu açmış cbf 250 yakıt diye ben uzun yolda 400 km geçiyorum iki kişi ile belki daha ekonomik kullansam 400 km çıkar tam bilemiçem şehir içi 370 falan bence gayet iyi 150 den biraz fazla sonuçta daha güçlü ve rahat bence değer 400km gitmesi iyi

Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Benim cbf 250 sehir içi ve dışı yani karışık 100 km de 5 litre yakıyor ortalama 100 -120 kilometre ile gidiyorum sizce nasıl çokmu yakıyor? Kaç bin devirde gidersem 100 km de 4 litre yakar?bujiyi kaç km de değiştirmek gerekiyo? Ve bende motosikletimin resimlerini paylaşmak isterim nasıl topic e koyabilirim teşekkürler:)

Ben iki ay önce değiştirdim debriyaj balatasını gayet iyi .Sirkeciden 40 ytl para verip aldım orjinali 200 ytl civarı.......

evet geldi çattı bizim twister için de debriyaj değişimi....

herkez sirkecideki motor parçası satanlardan bahsediyor... ama biz ankara'da bu kadar şanslı değiliz.. bu parçacıların telefonunu verirseniz ankaralı arkadaşlarınıza büyük yardım yapmış olacaksınız....

bi arkadaş yakıttan şikayetci galiba başka yere konu açmış cbf 250 yakıt diye ben uzun yolda 400 km geçiyorum iki kişi ile belki daha ekonomik kullansam 400 km çıkar tam bilemiçem şehir içi 370 falan bence gayet iyi 150 den biraz fazla sonuçta daha güçlü ve rahat bence değer 400km gitmesi iyi

Normalde ,şehir dışı sakin kullanımda, dolu depo ile 400'ü geçmesi gerekir. En son geçen hafta Alanya -Dalaman + Dalyan falan, dolu depo ile tam 460 km yol yaptım yedeğe ondan sonra düştü.:cat: O kadar ekonomik yani.

Kilo metre telin sağlam tekerlek üstündeki dişliler oturmuş ve sağlam ise elektironik bir sorun motor ilk kontak açarken gösterge testinide başarılı geçiyo sanırım kilometre saatinin altında bir parça var o sorunlu olabilir hondada fiyatı 360 YTL fiyatı geçen bi arkadaşımızın başındada aynı sorun vardı motor hiç düştümü kaza yaptımı panel üstüne diğer fikir vericek arkadaşlarda olucaktır benden bu kadar... :))

Normalde ,şehir dışı sakin kullanımda, dolu depo ile 400'ü geçmesi gerekir. En son geçen hafta Alanya -Dalaman + Dalyan falan, dolu depo ile tam 460 km yol yaptım yedeğe ondan sonra düştü.:cat: O kadar ekonomik yani.

Kaç km hızla gittin acaba? Ben hiç o yakıtları yakalayamadım. Gerçi yüksek devir kullanmayı seviyorum uzun yolda.

baro dostum 460 mı dedin hemde yedek hariç süper abi hemde çok süper öyleyse bende bideneyim bakalım 400 geçeceyini biliyordumda 460 vaybe:cat:

460 km...:cyclopsan

Gercekten bravo, ben bu degerden oldukca uzagım, devirli kullanımdan kaynaklanıyor demekki.

evet geldi çattı bizim twister için de debriyaj değişimi....

herkez sirkecideki motor parçası satanlardan bahsediyor... ama biz ankara'da bu kadar şanslı değiliz.. bu parçacıların telefonunu verirseniz ankaralı arkadaşlarınıza büyük yardım yapmış olacaksınız....

Belki buradan sirkecideki parçacıların numarasını vermem yanlış olur sen bana msn görüşelim orada sana gerekli bilgileri veririm:) hatta ben burdan alıp sana bile gönderbilirim

Beyler biraz gerçekçi olalım 400 460 km ne demek bence gerçekten yanlış sonuçlar 350 380km yi anlarımda 400 460 km ler bence abartılmış sonuç birde yedek hariç hadi canım :)Bazıları yokuş aşağı inerken motosikleti stop ederler herhalde motosikletin çalışmazken yaptığı km yide sayıyorsunuz :cyclopsan

Son düzenleme:
selam arkadaşlar...bilmiyorum haberiniz var mı..?honda cbf 250 nin bazı parçalarında indirim yapmış...hayrete düştüm vallahi...85 ytl lik hava filtresini bugün 34 ytl ye aldım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar