Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar ; zaman HONDA yı HAKLI çıkarır .....
Takmayın kafanıza ıvır zıvır motosikletleri....

Herkeze merhaba uzun zamandır forumu özellikle sizleri takip ediyorum. Sonunda CBF150 mi de aldım. Motoru tanıdıkça karşılaştıklarımı ve edindiğim tecrübeleri buradan paylaşmak ve sizlerden biri olmak istiyorum.

hayırlı olsun...

dün sağ kapağı açtım baktım bi ne va ne yok diye tanımak lazım :) arka stopun hassasiyetini ayarladım gerçi kapağı çıkarmadanda parmağı sokup ayarlanabiliyor...kapağıda sırf çıkarmış olmak için çıkardım zaten,sağda jikle teli falan var bi daha çıkarmamı gerektiricek bişey yok...motor 217 kmye geldi :) dün 70 yaptım 500 km ye kadar bu hızı geçmeyi düşünmüyorum sonra her 100 km yapınca 10 km hızımı arttırıp yawaş yawaş zorlucam motoru :)

bu arada bi tecrübemi paylaşayım...şu amortisör ayarı için olan C şeklindeki anahtarla bi kaç defa zorlamıştım fakat döndürmeyi başaramamıştım tam bi sorun var herhalde diye düşünürken takım çantasında bir türlü ne işe yaramadığını anlamadığım ezilmiş silindir şeklindeki anahtarı aldım C şeklindeki sapa takıp anahtarın boyunu uzattım ve kolayca döndü amortisör :)2. kademeye(orta) getirip orda bıraktım...sanırım en ideali o...
görüşürüz

ArkadaŞlar Burasi Cbf 150 Cİlerİn Yerİ BİldİĞİm Kadariyla.bu KapiŞma Sİdİk YariŞi Nedİr Anlamadim Gİttİ.topu Topu 150 Cc Hepsİ.etİmİz Butumuz Nedİr Kİ TartiŞiyoruz.hayatiniz Bu Kadar Mi Ucuz?birakin Bu ÇocukÇa İŞlerİ.

Bırakın böyle çocukça tartışmaları...
Cbf torka yönlendirilmiş bir makinedir , bu yüzden de son hızı düşüktür... 5 vitestir ve dişlilerle oynanmış , makinanın atak ama son hızı düşük olması sağlanmıştır... Cbf tam bir gezi aracıdır... Öyle kapışmalarda bilmemnelerde gözü yoktur... Onun için yaratılmamıştır...

Eğer illa hız, kapışmak falan diyorsanız cbr bu iş için idealdir... Isterseniz cbr topic'ine bekleriz....

Bırakın böyle çocukça tartışmaları...
Cbf torka yönlendirilmiş bir makinedir , bu yüzden de son hızı düşüktür... 5 vitestir ve dişlilerle oynanmış , makinanın atak ama son hızı düşük olması sağlanmıştır... Cbf tam bir gezi aracıdır... Öyle kapışmalarda bilmemnelerde gözü yoktur... Onun için yaratılmamıştır...

Eğer illa hız, kapışmak falan diyorsanız cbr bu iş için idealdir... Isterseniz cbr topic'ine bekleriz....

Sonuna kadar haklısın..ama şu eleman 88 midir nedir arada girer laf sokar insanlara gider.adamında demek ki işi bu.Başka marifeti yok demekki.olsun bunlarda lazım renk katıyor.Merak ettiğim gerçekten iyi mi kullanıyor motoru??bana uzak,zaten ben çok yeniyim bu işte..

CBF 150'lerin yakıt durumu nedir?
Maksimum saatte kaç km'ye basabildiniz?

bi zahmet yaniiiiiii........................bakıver,geçmiş sayfalara

Son düzenleme:
bu arada bi tecrübemi paylaşayım...şu amortisör ayarı için olan C şeklindeki anahtarla bi kaç defa zorlamıştım fakat döndürmeyi başaramamıştım tam bi sorun var herhalde diye düşünürken takım çantasında bir türlü ne işe yaramadığını anlamadığım ezilmiş silindir şeklindeki anahtarı aldım C şeklindeki sapa takıp anahtarın boyunu uzattım ve kolayca döndü amortisör :)2. kademeye(orta) getirip orda bıraktım...sanırım en ideali o...
görüşürüz

Evet aynen o yassı demir o işe yarıyor eski sayfalarda ben anlatmıştım. benim motor neredeyse aldığımdan beridir 2. kademede duruyor, böylece eşimle bindiğimde amortisör ayarı falan uğraşmıyorum, yol tutuşu da oldukça iyi.
Bence de en ideali.:cat:

Son düzenleme:
Moderatör (forrap)
 MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:  Konu dışına çıkan mesajlar silinmiştir.EROLL88 daha fazla konu dışına çıkan mesajlaşmalar yaparsan cezai işlem uygulayacağım.Burası cbf 150 topiği,burası bilgi paylaşımı için var,geyik ve laf yarışı için değil.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce mayısın son haftası alıcam demiştim cbf 150'imi bugün kısmet oldu :flower:::haapppy:::haapppy:::xblink:: gerçi daha plaka ve ruhsat işleri için haftasonuna kadar kavuşamıycam ama olsun

bu arada yeni alan arkadaşların motorlarıda hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin inşallah.......honda hayat onda...........pis apachi hehehee

arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce mayısın son haftası alıcam demiştim cbf 150'imi bugün kısmet oldu :flower:::haapppy:::haapppy:::xblink:: gerçi daha plaka ve ruhsat işleri için haftasonuna kadar kavuşamıycam ama olsun

bu arada yeni alan arkadaşların motorlarıda hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin inşallah.......honda hayat onda...........pis apachi hehehee

hayırlı olsun...kaça aldın ...plaka mlaka ne kadar...koruma demiri taktırmayı unutma...

hayırlı olsun...
benimde 15 gün oldu alalı...izmirde tek yer var sanırım sende yükselişten aldın...koruma demiri iste mutlaka çok zevkli oluyor duvara yere her yere imza bırakıyorum ben koruma demiriyle :) şaka bi yana 250 km oldu baya alıştım motora ona rahmen bugün dalgınlığa geldi kalkışta duvara çok yakındım duvara sürterek kalktım bi güzel hiç umrumda olmadı koruma demiri olmasa dizim falan denk gelirdi kesin dengem bozulurdu düşerdim yere bir sürü can sıkkınlığı...usta bile olsan koruma demiri çok etkili bir silah bence

herkese çoook teşekkürler arkadaşlar

mete han abi plaka ruhsat 3750 ytl oldu hiç bi şekilde indirim yapmıyolarda dediğine göre 175 ytl'ydi plaka ruhsat masrafları onu 100 ytl. yaptım dedi ya da beni yiyo bilmiyom artık yan sehpa hediye bi de kilit sormuştum 45 ytl. dedi sora baktı gitmiyom hediye etti hehehehe

chatkut senin kaça gelmişti aynı yerden aldık merak ettim şimdi

arkadaşlar koruma demiriyle ilgili size danışayım dedim çünkü daha önce bazı ark.lar yazmıştı ani frenlerde ön çamurluğa değiyo diye bi sorayım dedim bi çaresi varmı ya da başka bi markaya takılan ama bizim motorlarada uyan bişey varsa çamurluğa zarar vermeyen onu taktırayım :rendeer:

Allah isteyipte alamayanlarada versin çok güzel bi duygu yaa nasıl beklicem cumartesiyi bilmiyorum utanmasam gidicem motorun yanında takılıcam

ömercan ok...tekrardan hayırlı uğurlu olsun...artık yengeyi alıp paso gezersin...İzmirde cennet zaten...tam motorcu aşıklar kenti...

koruma demiri husunda yarın bazı önemli şeyler yazıcam...yani o demirler hayatımızı kurtarıcak...yada ayağımızın kırılmasın önleyecek...ama arasında boşluk olanmı yoksa boşluk olmayıp ön çamurluğa çarpanımı seçelim servisten öğrendiğimi size aktarıcam...şu an müsait değilim...iyigeceler...

hayırlı olsun inşallah ben de önümüzdeki ay alacağım. bu arada profilindeki 'motosikleti:' bölümünü düzeltmeyi de unutma:wiinkk:

YTN

arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce mayısın son haftası alıcam demiştim cbf 150'imi bugün kısmet oldu

Hayırlı olsun kazasız belasız kullan tadını çıkar

***Bir soru sormak istiyorum!..

Amortisör ayarı kullanma klavuzunda standart(1), (2) ve (3) olmak üzere 3 farklı mod olarak giderek sertleştiren bir şekilde anlatılıyor. Benzer şekilde 3 mod olarakta yumşatabiliyormuyuz??

Son düzenleme:
CBF150 (2.el) Noter+ruhsat masrafları ne kadar ?

Arkdaşlar CBF150 nin 2.el için noter ve ruhsat işlemleri ne kadar tutuyor son zamanlarda satan-alan varsa yazarsa sevinirim.

Buarada arkadaşlar sonunda terfi ediyorum.Ve öncesinde motorumu satıyorum tabi.İstanbul-Konya-Muğladan ilgilenen arkadaşlara duyurulur.Zaten CBF150 ile ilgili başlıklarda ve gezi yazılarımda motorun durumu ve mazisi ortada,tertemiz.CBF150 alacaklara duyurulur.2100KM deyim kazamda yok aşşağıda detaylı bilgi var.:cat:

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4121048

Birde arkadaşlar moderatörlerimiz yeterince ilgililer,siz ağız ağıza vermeyin kimseyle,yanlış gördüğünüz şeyleri moderatöre bildirin.Hem sinirlenmezsiniz,keyif için girdiğiniz forumlarda. :cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar