Dün sevgili ginger beni ziyarete geldi, aslında hiç beklemiyordum, sürpriz yaptı bana
son zamanlarda cbf 150ye ilgi duymam sonucu sağolsun ginger yanıma kadar gelip motoru iyice incelememe imkan sağladı, bir çok resim ve bir kaç video da çekmemize rağmen sd cardın hata vermesi yüzünden bir çok resmi kaybettim, sadece bir kaç resmi kurtarabildim ve kısmen 1 video dosyasını geri getirebildim.
neyse cbf 150 hakkındaki düşüncelerime gelince.ilk olarak şunu söylemek istiyorum, daha önce hiç bir cbf 150 yi bu kadar yakından inceleme fırsatım olmamıştı.beni ilk etkileyen şey motorun cidden çok heybetli oluşu.tahmin ettiğinizden çok daha yapılı duruyor.motordan anlamayan birisi kolaylıkla bu motoru abileriyle karıştırabilir.işçilik bana gayet iyi geldi.evet cbf de honda tarafından çinde üretiliyor olabilir ama kesinlikle işçiliği diğer çinlilerin 5 adım ötesinde.benim çok hoşuma gitti.
bir de egzost meselesi var.forumda insanlar genellikle egzostun çok uzun olmasından yakınıyorlar, ama hiç de öyle değil.motorun yanında durup baktığınızda egzost sizi hiç rahatsız etmiyor.bana gayet güzel geldi mesela.ses olarak da oldukça tatmin edici, devirlenince de diğer 150 likler gibi bir tizleşme mevcut değil.kulağa gayet hoş geliyor.kurtarabildiğim video dosyasında zaten sesi siz de duyacaksınız.ek olarak göstergeleri falan da çekmiştik ama o dosyaları kurtaramadım malesef.
zaten ginger geldiği sırada biraz meşguldum, aşağı inip motora bakmamız 10-15 dk sürdü.sonrasında motor hakkında konuşmaya başlayınca zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık ve videolar için karanlığa kaldık.bir dahaki sefere hava aydınlıkken videoları çekicez merak etmeyin

far olayına gelince.evet motor rolantide çalışırken biraz sönükler ama gaz verince hemen yeterli aydınlığa ulaşıyorlar.ayrıca görünüşleri çok hoş.ışığın azalıp çoğalması da hiç rahatsızlık vermiyor insana.bunu da videoya cektik, izleyebilirsiniz.eklemeden edemeyeceğim, arabayla giderken eğer arkanızdan bir cbf yaklaşırsa far görünüşü tıpkı büyük bir motosiklet gibi.arkanızdan gayet kaslı bir makinanın geldiğini sanabilirsiniz.
artçı konusuna gelince, ginder in söylediğine göre artçı olan arkadaşları gayet memnunmuş.gene büyük bir makinanın artçcı koltuğundan farkı olmadığını söylüyorlarmış.ben bu olayı kendimce şöyle test ettim.motoru eşime de göstermek için bir ara eşimin işyerine gittik.
eşim oldukça zor beğenen biridir.ama motoru ilk gördüğü anda oldukça beğendi.önceden ona kaç tane motor gösterdiysem beğenmemişti mesela.genelde race tipleri sever(cbr 125r a bayılmıştı ve sonrasında hangi motoru görse beğenmemişti mesela, buna cbf250-gs500-er5 de dahil) ama bu motorun görüntüsüne bayıldı.artçı olarak da gayet rahat seyahat etmeyi seven biridir eşim ve artçı olarak da oturma yerini çok rahat bulduğunu eklemek istiyorum.
bir ara ginger sürücü ben artçı yola çıktık.motor gayet dengeli ve ivmelenmesi çok güzel.dönüşlerde ginger 2 3 defa nerdeyse 20-25 derece yatırdı motoru ve motor gayet güzel tepki verdi.monoshock süapansiyon çok rahat.sırf süspansiyonu göstermek için nerdeyse bulduğu her çukura girdi.inanın hiç hissedilmiyor.darbeleri motor gayet güzel absorbe etti.rahatlık üst seviyede.
ilk vites oranı biraz kısa kalıyor ama bu size rahatsızlık vermiyor.ginger bana performansı göstermek için bir ara gayet sıkı gazladı ve vitesler hızlı hareketlere gayet güzel reaksiyon gösterdi, vites atması falan hiç yaşanmadı.benim denemem de de vitesler bir parça kemikli de olsa gayet rahatlardı.aslında bu kemik olayı benim hoşuma bile gitti.tam olarak vitese geçtiğini belli ediyor motor.bu sayede yanlışlıkla 1 yerine 2 vites falan atmamış oluyorsunuz.zaten vites göstergesi çok güzel.hangi viteste olduğunuzu şık gösterge tablosundan an ve an takip edebilirsiniz ki bu bence devir saatinin eksikliğini büyük ölçüde gidermiş.çünkü motor zaten devirlenmesini gayet güzel hem sesle hem ivmesi ile belli ediyor.devir saatinin eksikliğini nerdeyse hiç hissetmiyorsunuz.bana göre ileriki modellerde eğer devir saati eklenir ve bundan dolayı vites göstergesi kaldırılırsa daha kötü olur.tabii 2si birden gösterge tablosunda olsa yemede yanında yat.
şu an için söyleyeceklerim bu kadar.aklıma gelen şeyler olursa buradan sizlerle paylaşırım ilerde.
şimdi resimler ve video(kurtarabildiklerim sadece
bu dizlikler de ginger ın dün arkadaşı için aldığı dizlikler.
mototr dan almış.bence de çok hoşlar...
Bu da Video Dosyası...
http://www.youtube.com/watch?v=jOOB9CjiPsM
Bu arada ŞU AN itibariyle aldığım habere göre zam kesinleşti.500 civarı bir zam var.Honda bayilere motor bile vermiyormuş.Zam yürürlüğe girene kadar motor vermeyi kesmiş.bu durumda motor hayalleri başka bir bahara kaldı.daha çok şey derdim ama forum müsait değil, atılırım sonra ::angry2:: ::angry2:: ::angry2:: ::ranntign ::ranntign ::ranntign ::rantinp: ::rantinp: ::rantinp: