Devir göstergesi Türkiye dışındaki modellerde mevcut:silent: .2007 modellerde bizdede olucağını tahmin ediyorum.Ve yukardada bahsedildiği gibi eksoz değişikliği hoş olabilir hem ses hem görüntü için.
Oğuzcum Allah kaza bela vermesi sanada hayırlı bayramlar hayırlı seneler...deli dana gibi geziyosundur valla...havada güzel şanslısın...
cuneyt hoca benim teorilerime göre devir olayının olmamasının nedeni şu...ani olayın teknik boyutunu boşverelim...bir strateji diyelim...şimdi ürün yeni piyasaya çıktı ve giriş modeli 2006 olarak tescillendi diyelim...ilk alanlar 2006 model olarak biniyorlar...son 1 ay içinde alanların ruhsatlarına 2007 olarak geçsede...sonuçta 2006 model ...
şimdi bunlar ilk çıkan kasa ve özellikler dersek...ellerindeki stoklar bittiğinde yeni partiler geldiğinde bakın görünyan ayaklıkda olacak devir saatide...yanlışım yoksa...bunlarda 2007 model diye yutturacaklar bize...nedeni çok basit...çünkü Hondanın acelesi bayilerin sıkıştırmasıyla ybrnn piyasaya hakim olmasıyla bu modelin getirilmesi icap oldu...Birazda strateji hatasıyla tabi...yani yanlış zamanda gelmesi nedeniyle böyle küçük detaylarla uğraşarak devirli ve yan ayaklı motora 2007 diyeceğiz ve şu anki 150 ciler gerçek anlamda mağdur olacak...
çünkü 2007 de motorda ciddi bir değişiklik yapılamayacak...bu nedenle yeni ürün bak 2007 bu şekilde geldi diye salakça bir pazarlama tekniği kullanıcaklar...
yanlış anlamayında usta sürücüye devir saati gerekmez...artık hisseder vitesi motordaki titremeyi...ne zaman nerede atacağını bilir ama madem bu motor başlangıc motoruysa yeni başlayanlar için devir saati olmalıydı...ama onun yerine yarıotomatiklerdeki gibi vites göstergesi tabi daha mükemmel olur yeni kullanıcıya kaçta olduğunu bilmesi daha kolay...
önceden öğretirken bile zorlanırdık ya...bilmem ne devirde şu vites diye...ulan adam kafayı yerdi...ama bu detayların çok çok önemi yok sonraları...zamanla alışıyorsun...ilk vitesli motorum 92 model yamaha dt 125 te ulan ne stres yaşadım be...aman devirindemi değilmi...motor sürmekten tad alamadım birkaç ay...:mrgreen: