Arkadaşlar herkese selam cbf 150 yi 200 cc yapma işinde bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var yazarlarsa sevinirim 200 cc yapmak gibi bir düşüncem var ne dersiniz
muhtemelen senin dişliler ve zincir ömrünü tamamlamıştır ön dişli arka dişliden ufak olduğu için daha çabuk aşınıyor dişlilerin bir yüzü oyularak kanca şeklini alıyor ve ara sıra zincire takılarak tık diye bir ses çıkarıyor tekerleği elinle yavaşça çevir zincir bir ara gerilip bir ara gevşiyorsa dediğim gibi bir problem olabilir tabi zincir yağsız kuruysa da ses yapabilir..
Arkadaşklar benim vites geçişleri çok ses yapıyor zor vitese geçiyor ıphone yag aldım ama yine aynı sizce bu normalmi
tahminen kaçıncı sayfalardadır malum 1800 sayfa hepsini tarasak birsene sürergeçmiş sayfalarda çok detaylı isim adres ve bilgiler mevcut ....
tahminen kaçıncı sayfalardadır malum 1800 sayfa hepsini tarasak birsene sürer
seko kardeş saol o sayfayı takip ediyorum ama sayfayı açan faruk abi sonuç yorumlarını henüz yazmadı birde ondan farklı kimler denedi nasıl oldu eski yazıları bulup okumak istiyorumhttp://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/132578-cbf150-oldu-200cc-artik-yag-da-eksiltmeyecek.html
sen bir bakımda kocaelinden kaç istanbul ümraniye D&B ye getir bakım için. Arada ki fark ı Ethem abi iyi bilir![]()
benim düşüncem sizin motorunuz da sorun var..CBF 150 izlenimlerime devam etmek istiyorum.
Aşağıda yazdığım konuyu okuyanlar sakın aman bu motor alınmazmış gibisinden düşünmesin, zira kararı etkileyecek bir unsur değil.
Gelelim meseleye. Bu meret Temmuz sıcağında bile jikle kullanmadan çalışmıyor. Daha önce jikleli bir motor kullanmadığım için bu durum bazen can sıkıcı olabiliyor. Nasıl oluyor onu da yazayım, yanlış yapıyorsam düzeltin. Jikleyi çekiyorum, motoru çalıştırıyorum, sonra jikle ile yola koyuluyorum ve doğal olarak unutuyorum. Giderken sorun yok ancak jikle çekili trafikte duracak olursam motor pat stop ediyor. Bir de trafiğin içinde panik olunca epey bir can sıkıcı olabiliyor haliyle.
Bugün yola yeni koyulmuştum, haliyle jikle çekiliydi. Yakın bir kavşakta durmak zorunda kaldım ve hooop stop. Çalıştır çalışmaz, dört bir tarafım araba doldu. Sakin olmaya çalışarak uğraşmak yerine motordan inip elle kenara almayı daha emniyetli buldum açıkçası. Sonra jikleyi kapatınca daha rahat çalıştı ve tekrar sürüşe devam ettim.
Sonuç;
Sürüş esnasında jikleyi kontrol etmek lazım yoksa zora sokabiliyor insanı trafikte. Ama bununda zor yanı motor ısınmadan kapatırsan gene stop ediyor, yani kilit motor sıcaklığında.
İyi sürüşler.
CBF 150 izlenimlerime devam etmek istiyorum.
Aşağıda yazdığım konuyu okuyanlar sakın aman bu motor alınmazmış gibisinden düşünmesin, zira kararı etkileyecek bir unsur değil.
Gelelim meseleye. Bu meret Temmuz sıcağında bile jikle kullanmadan çalışmıyor. Daha önce jikleli bir motor kullanmadığım için bu durum bazen can sıkıcı olabiliyor. Nasıl oluyor onu da yazayım, yanlış yapıyorsam düzeltin. Jikleyi çekiyorum, motoru çalıştırıyorum, sonra jikle ile yola koyuluyorum ve doğal olarak unutuyorum. Giderken sorun yok ancak jikle çekili trafikte duracak olursam motor pat stop ediyor. Bir de trafiğin içinde panik olunca epey bir can sıkıcı olabiliyor haliyle.
Bugün yola yeni koyulmuştum, haliyle jikle çekiliydi. Yakın bir kavşakta durmak zorunda kaldım ve hooop stop. Çalıştır çalışmaz, dört bir tarafım araba doldu. Sakin olmaya çalışarak uğraşmak yerine motordan inip elle kenara almayı daha emniyetli buldum açıkçası. Sonra jikleyi kapatınca daha rahat çalıştı ve tekrar sürüşe devam ettim.
Sonuç;
Sürüş esnasında jikleyi kontrol etmek lazım yoksa zora sokabiliyor insanı trafikte. Ama bununda zor yanı motor ısınmadan kapatırsan gene stop ediyor, yani kilit motor sıcaklığında.
İyi sürüşler.