- Motosikleti
- Yamaha Tracer 700
Ben de CRF250L almak için motorumu satılığa çıkartmış bulunmaktayım.
Servisin çalışanlarının verdiği hizmete diyeceğim yok. Ama şu yağ meselesi takıldı kafama. 1600km motorumu 400 km sonra yağını kendim değiştirmeyi düşünüyorum.
Bu arada 1000km bakımında, yağı 10w 30 koymuşlar. Forumda bahsi geçen ise; genelde 10-40. 15-50'de varmış gördüğüm kadarı ile.
Fazla yağdan dolayı çekişten düşen motor, yağ kaybı olmamasına rağmen eskisine nazaran daha iyi gibime geliyor. Alıştım belki de. :mrgreen:
2013 MODEL SIFIR KM HONDA CBF 150 ALMAYA NİYETİM VAR.FAKAT EN BÜYÜK ENDİŞEM YAĞ YAKMA PROBLEMİNİN OLMASI.BU MODEL KULLANICILARI MOTORUN ARTI VE EKSİ YÖNLERİNİ TAM OLARAK YAZARLARSA BENİM İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLUR.ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.
herkese merhaba gecen cumartesi 600 km şehir içi ve şehir dışı olmak üzere antalya turuna çıktım aslında daha çok iş amaçlı oradaydım gezme fırsatım da oldu ve motorda hep 160 kilo civarındaydık şimdi soruma gelmek istiyorum bu turumda şehir içinde gezerken motorun 5 mt de bir zırıltı yaptığını hissettim baktığımda zincirim bir geriliyor bir esniyordu ve çok fazla gerildiğinden motoru titretiyordu hemen bir lastikçiye gittim ve lastiği öne alıp zinciri esnettim ve 200 km uzun yol yaptım eve gelinde hemen zincir temizliği ve yağlama yaptım şu anda bir sorun yok soruma gelince zincir bunu durup dururken neden yapar neden gerilip esner ne yapmam gerekiyor???
selamlar herkeze.bende 2 gün önce 2013 model 1400 km deki ybr mi yine 2013 model 2400 km deki cbf ile takas yaptım.bugün eşim ile birlikte şöyle bir uzun yol yapayım dedim.ben 90 kg eşim 60 kg 10 kg de yükümüz vardı. depoyu fulledim.yaklaşık 80 90 km hızlarda bol rüzgarlı bir havada yol aldım.230 km sonra benzin ibresi kırmızı çizgiye geldi.sanki bana biraz fazla gibi geldi.yedeğe düşmedi henüz.kırmızı çizgiye geldikten ne zaman sonra yedeğe düşer bilmiyorum.dün servise götürüp yağını değiştirdim.sanki ısınınca sibop sesi var gibime geldi.1 depo benzinle kaç km gider bu meret.ybr ile 400 civarı görüyordum ...
2013 MODEL SIFIR KM HONDA CBF 150 ALMAYA NİYETİM VAR.FAKAT EN BÜYÜK ENDİŞEM YAĞ YAKMA PROBLEMİNİN OLMASI.BU MODEL KULLANICILARI MOTORUN ARTI VE EKSİ YÖNLERİNİ TAM OLARAK YAZARLARSA BENİM İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLUR.ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.
sayfalarca var bu sorunun cevabı.
yağ yakma konusunda çok çamur atan oluyor.. evet yakıyor.. ama başka hiçbir zararı yok..
sıfır alacaksın az para değil.. bence otur sayfalarca oku kim ne yazmış kimin ne derdi çıkmış. cbf150 iki satıra sığmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------
salim abicim motorun hayırlı olsun. çok güzel duruyor maşallah
trafik polisi salim amca geldi dağılın beylerr:queen:
hocam 1000bakım masrafı ne kadar öğrenebilir miyim? veya bilen söyleyebilir mi lütfen bugün yarın giderim honda artı ya?
Hocam, D&B motor da yaptırdım 1000 bakımını. 22.5TL ücret ödedim.
ıslak bırakmadıktan sonra pek sıkıntı olcağını sanmıyorum, motor temizliği hakkında ethem abinin yazdıklarını okursanız önceki sayfalarda çok yardımcı olucaktır. ethem abinin motor 30 bin civarındaydı galiba ama dışardan baktığında sıfır motor diyebilirsinArkadaşlar yaklaşık 500km oldu. Şu ana kadar inanılmaz memnunum CBF'imden. Özellikle 80-90 km konforu inanılmaz titreşim yok sarsıntı yok motor sesi carıldama zarıldama hiç bir şey yok
Sizlere bir sorum olacak. Kullandığım bazı motosikletlerde dikkat etmeme rağmen civatalarda çok paslanma oluyordu, boyada solma oluyordu. ben yıkadıktan sonra kuruluyorum, yıkarken bulaşık deterjanı ve mikrofiber bez kullanıyorum. akşamları mutlaka branda altında bırakıyorum. Bu şekilde gene civatalarda veya metal aksamlarda bir korozyon olur mu? Boyanın ve metal aksamların aşınmasını paslanmasını solmasını engellemek için sıfır motor için ne gibi önerileriniz olur? Hazır motor yeniyken dikkat edelim.
Herkese iyi forumlar.
Arkadaşlar CBF in orjinal aynaları ile arkanızı nasıl görüryorsunuz:silent:
Daha doğrusu şöyle söyliyeyim;Arkanızı gördüğünüzümü sanıyorsunuz:bounce:
Oysa bir motosikletin aynalarının her ikiside 5-10 metre arkanızda aynı noktayı gösterebilmeli.:thumright
Ancak CBF aynaları ile arkada aynı noktayı görmek mümkün olmuyor.:thumright
Ben bunun çözümünü YBR aynaları takarak buldum.Honda için ne kadar içler acısı bir durum![]()
1000 bakımında yağ değişiminden başka bişi yapılmıyorki zaten (yağ parası o kadar) 1000 bakımında işçilik alınmıyor.+ şikayetlerin varsa onu bilemem.
Abi, sadece yağ değişimi yapıp bırakmadılar beni. motorun yanındaydım zaten. Zinciri kontrolü, yağlama, debriyaja şöyle bi baktı. Vites biraz aşağıdaydı onu yükseltti. lastik basıncına baktılar. Ufak tefek şeylerini yaptılar işte komple.
Hayırlı olsun motorun gayet güzel.Benim gibi sende siyah tercih etmişsin.Siyah daha bir ağır duruyor.Koltuk döşemesini sizmi yaptırdınız.gayet uyumlu olmuş.