Arkadaşlar 3-4 sayfa önce bir yazı yazmıştım.Çukura girdim.Jant ortadan ikiye ayrıldı.3 saniyede lastik indi.80 le gidiyordum 2 kişi fln.Çukura girdim.
O çukurun fotoğrafını çektim.Dayanamadım.Normalde paylaşacaktım.Telefonum garantideydi.
http://imageshack.us/a/img824/2192/fotoraf0002g.jpg
http://imageshack.us/a/img405/6960/fotoraf0001ny.jpg
abi valla ben şanslıymışım bende bu derinlikte bi çukura ama giriş ve çıkışı daha keskin böyle asfalt delme makinasıyla delinmiş ama jantta bir kırık yarık yok ama yamulma şüphesi yok değil =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------
bu cevabınızı sorumu anlamadıgınız için verdiginizi düşünüyorum sercan..
vitesteyken tekerin dönmek istedigini bende biliyorum vitesteyken tekerin durmayacagını bende biliyoru..
vitesteyken debriyaja bastıgında tekerin hala dönmeye devam ettigini sölüyorum..
sadece 1. vites degil tüm viteslerde debriyaja basıyorum teker hala dönmeye devam ediyo..
ayagımı sürtüyorum o şekil duruyo..
bilmem anlatabildimmi SERCAN
---------- Post added at 21:07 ---------- Previous post was at 21:05 ----------
ayrıca ayagımı sürtüp teker duruyo ayagımı çekince tekrar dönmeye başlıyo.
abi dediğini anladım nedenini bilmem ama bendede var bu olay ve bi çok motordada aynısının olduğunu gördüm
ayrıca boştaykende mesela jikleyi sonuna kadar aç teker dediğiniz gibi baya hızlı dönmeye başlıyor ama servise sormuştum sorun teşkil etmez demişti abi
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------
O zaman şöyle yap.Normal olması gereken durumla senin anormal gördüğün(sende olan)durumu yap bizde karşılaştıralım.
abi sen yanlış anlamışsın sanırım arkadaşın anlattığı durum senin motordada olur bi dene istersen
çalıştır boşta sonra debriyajı sonuna kadar sıkılıyken 1 e tak debriyajı bırakma tekerde hızlanma göreceksin sonra 2 ye tak yine debriyajı bırakma öyle döndüğünü göreceksin ama debriyaj sürekli aynı yerde yani sıkılı
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:40 ----------
Selam
Debriyajın kaçırıp kaçırmadığını (kavramanın düzgün yapıldığını) kontrol etmek için yapılır. Eğer debriyaj basılıyken ayağınla ya da bir şekilde durduğunda tekrar dönmek istiyorsa debriyaj kaçırır, bu durum normal değil. Eğer sen durdurduktan sonra elin debriyajda sıkılı iken dönmüyorsa normali budur. Sıcak soğuk farketmiyor bildiğim kadarı ile
valla hiç denemedim bu ayakla filan durdurup tekrar döndürme mevzuuna bakmadım abi ya ama güngör motor böyle demişti