Vites göstergesi veya devir göstergesi, hangisine ne kadar gerek var, bu tamamiyle kişisel bi durum, kullanıcının vitesleri veya devri görmek gibi bi beklentisi olabilir, bunu acemilik diye yorumlamak yanlış olur. Kendimden bi örnek vereyim, 2 sene eski kasa kullandıktan sonra yeni kasa alınca, vites göstergesi olmamasının sıkıntısını değil de rahatsızlığını (herhalde görmeye alışık olduğum vitesleri artık göremiyor olmam canımı sıkmıştı) bi kaç ay yaşadım, alışılıyor, şu anda hiç sorun yok.
Sezai Hocam, bence motorunuzun orjinalini bozmayın, satın almış olduğunuz gösterge panelini eski kasada denemiştik, devir saati olsun diye, ama devir saati gösterge kısmında bi sorun fark etmiştik, devir saatinin gaz koluna verdiği tepkiler sağlıklı değildi, yavaştı. Gazı açınca yeni kasaların devir saati gibi hemen yükselemiyor, gazı bırakınca motor devri düşüğü halde ibrenin düşmesi 3-4 sn yi buluyordu. Yani böyle bi sıkıntı ile karşılaşmanız muhtemel.
Videoyu izleyin, devir saati bu şekilde cansız tepkiler veriyor, yani yeni kasalardaki devir saati gibi değil.
http://www.youtube.com/watch?v=vjJByY1wtIo
Ayrıca bu ürünü orjinal değil diye biliyorum. Yeni kasaların gösterge panelinin yetkili servis fiyatı 900-1000 tl seviyelerinde diye hatırlıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:35 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=smAnv-lY264
Bu videoda da böyle, düşük devirde bile devir saatinin gaza verdiği tepkilerin yeterli olmadığı görülüyor, yüksek devirlerde bu zayıflık daha fazla belli oluyor, ama bu videoda vatandaş devir saatinin foyası ortaya çıkmasın diye fazla gaz açmamış

Biz bu olumsuzluğu bu saati 2009 model motora taktığımızda fark etmiştik. Sonra internetten videolarını izleyince sorunun sadece bizim panele ait olmadığını, bu üründeki genel bi olumsuzluk olduğunu anlamıştık.
Bu bağlamda yeni kasların, yetkili servislerde 1000 tl ye satılan orjinal göstergesini sökerek, (Bunu bi ark.. sormuştu, eski kasaların gösterge paneline 180 tl, yeni kaslarınkine 1000 tl demişlerdi, nasıl böyle bi fark olur anlamamıştık o zaman) sadece vitesler de olsun diye bu paneli takmayı doğru bulmuyorum.