doğrudur, şöyle ki:
halojen ampülün 2500-3200K lik sıcaklığı ve yapısı itibariyle üretebildiği en yüksek 1000-1400lumen ışık gücüne karşılık, almış olduğunuz 8000k renk ısısıyla xenon ampül yapısı itibariyle 2300-2500 lumen civarında ışıma yaparak yani eski halojen ampülüne göre en az 2 kat aydınlatıyor kağıt üzerinde ve de yolda
ancak 4300k bir ampül takarsan (şuan bile mümkün çünkü ampül soketlidir ballast değiştirmeye gerek yoktur) aydınlatma gücün 3000lumen üstüne yaklaşık 3200-3500lumen e çıkarak dahada iyi aydınlatacak. ve renk olarakta en doğal olan 4300K , gözlerimizin duyarsızlaştığı mavimsi yanan 8000K e göre ıslak zeminde de aydınlatma performansını kaybetmeyecek.
ancak farkındaysanız xenondan en iyi performansı almak için benim söylediklerim.
yoksa 8000K da xenon tabi ki halojenden iyi aydınlatacaktır ama en iyi performansı almak varken neden boşuna olsun emekler diye bilgiyi verdim.
tabi birde şu yönden bakmak lazım, orjinal xenonlu tüm araçların xenonları 4100-4300K dır, otomobil üreticileride benim yukarıda yazdıklarım ve yazmayı unuttuğum nedenlerden ötürü olsa gerek fabrikasyon yanlızca bu aralıkta xenon ampül kullanmakta olduklarını düşünüyorum.