haklısın =) benim haberim oldu maltepe konşuk motorun sahibi mehmet konşuk söyledi zam gelacak yarın diye hemen o gün hallettim =)
sizce kask ve mont nasıl ? yeni kasaların yakıt tüketimi nasıl? 100kmde kaç lt tüketiyor ? yada bi depo ile kaç km gidiyor?
ve en önemlisi üstünde gelen lastikler ne kadar idare eder beni ?
Mont ve kaskı cbf giymiyor sen giyiyorsun oradan hesapla

bura bir abi shei xr1000 almıştı 900tl ye ve cbf150 kullanıyor.
Çok acelen yok ise ucuz kask ve mont alabilirsin, fırsatları takip et ve korumaları onaylı (mümkünse markalı) bir mont al bence..
Dur Hüseyin yeni aldın motosikleti kullan biraz, bir de 1000. sayfadan sonrasını okursan bütün cevapları bulacaksın..
Yeni kasaların yakıt tüketimi ile eski kasaların yakıt tüketimi arasında fark yok. Kullanımla alakalı bu yakıt durumu.
Yeni kasalarda (eskilerde de böyle ) 5000kmlerden sonra sıkıştırmazsan (6000devrin üstüne çıkmazsan) 400km yapabilirsin yedek hariç. (10lt ile)
Lastikleri arkadaşlar teslim almadan değiştirenler var (aradaki farkı verip, ki bence en mantıklısı bu)
10000km kullananlar da var. Acemi isen bence ilk yapacağın iş lastiklerini değiştirmek olsun. (Duroların meşhur özelliği sert hamur olduğu için suyu görünce kaymaya başlıyor ). 180tl ye kesinlikle değer :cat:
---------- Post added at 19:16 ---------- Previous post was at 19:14 ----------
Merhaba arkadaşlar,ismim Aziz,ocak ayının 6 sında 2012 model olmak üzere cbf 150 mi almış bulunuyorum çok şükür ama kardan dolayı henüz binemedim.Hepinize saygılarımı sunarım.Kazasız belasız sorunsuz mutlu günler dilerim cbf'lerinizle.
Hayırlı olsun Aziz paylaşımlarını ve araştırmalarını bekliyoruz :wiinkk:
---------- Post added at 19:19 ---------- Previous post was at 19:16 ----------
vala şimdi 1 depo ile ne kadar gider çok göreceli anladığım kadarıyla cbf 150 ler biririnden farklı yol gidiyor 1 depoile yada sürücünün kullanımına bağlı cok fark edebiliyor cbr125cbr gelip şu kadar gitim derse tamam de geç

o nununki çok ucuk bi değer benim yaşadığım yedek depo hariç 10.5lt ile 370-380km re falan
Bak bir şey daha farkettim, bizim motosikletler sakin kullanılırsa 15000km lerden sonra daha bir keyifli oluyor. Daha az yakıyor, basınca daha hızlı gidiyor. 3000-4000km lerde kontrol ederek değiştiriyorum yağını (uzun yol yapacaksam 3000-4000 beklemeden değiştiririm) 100gr dan fazla eksiltmedi.
Benim en az yakma rekorum sabit 80-100(bazen 110) ile giderek bir depo ile (yedek hariç yani 10lt ile) 470km yani 100/2,2lt
kullanım karakterine göre çok değişir ama ben şehir içi kullanmama rağmen 400km nin altına düşmedim.