Park ederken hep arabaların sağ veya sol dikiz aynalarından görülebilecek konumlarda park edin,fark edilin.Motor kullanırken herşeyi düşündüğümüz yetmiyormuş gibi bide bunu da düşünmek zorundayız.Aklınızda bulunsun...
geçmiş olsun öncelikle..
ayrıca dikiz aynalarıda bir şeye yaramıyor Sinan kardeş hiç heveslenme.
ben kırtasiyeden bir zarf alıp karşıdaki ptt den birşey gönderecektim.
kırtasiyenin olduğu yer geniş ve uğradığım saatte trafik sakin.
kapının önünde bir megane sedan. içeride paltolu orta yaş üstü pala bıyıklı bir abi birşeyler almak için girmiş.
ben sırf bir zarf için girdiğimden kaskımı çıkarmadım, astronot gibi girdim içeri üzerimde de zaten reflektif yelek, trafikte dikkat çektiğim gibi kırtasiyenin içindede dikkat çekiyorum

bu abide bana baktı falan ama belli ki boş bakmış.
o çıktı. kırtasiyeci benim zarfı verdi ben çıktım. bu abi şöförmüş. ben çıktığımda o aracına bindi önündeki araçla 1mt den fazla mesafe olmasına sağ dikizinden ve araca binmeden rahat göreceği ferah bir yerde olmamıza rağmen taktı geriye geliyor,önce ses çıkarmadım dedim el alışkanlığı 30cm geri gelip, daha rahat çıkacak her halde dedim ama abi "donk" diye vurdu ön tekerden. neyse ki benim motorun motor koruma demiri normal cbf koruması yerine sanırım eski titanların korumasından yani daha geniş böylece yatınca hiç bir yeri dokunmadı.
bu arada vurdum kaportaya durdurdum. şöyle baktı bir de söyledi, sanki arkasına park etmem yasakmış gibi,gitmeye kalktı. bir daha vurdum arabasına "dur bakalım bir kaldıralım motoruda bir yerine bir şey olmuş mu bakalım" dedim. neyse ki birşey yoktu, o da gitti ama insanlar ilginç kısaca.
ha birde orada duran 1-2 kişi demesin mi; oğlum sen de kaldırıma park et. amca dedim ,kaldırım yayalar için, bu yolda tüm motorlu araçlar için. hem ben buraya koysam kaldırıma o zamanda "haklı" olarak söveceksin bana.buaradan pusetliside geçecek,engelli vatandaşta geçecek, o zaman yine ben kötü olacam. ki küçük kaldırımlara park eden beni yola inmeye zorlayan her tür motor ve arabaya hiç te kibar davranmam yanından geçerken açıkcası.