Arkadaşlar, geçmiş tarihlerde bahsetmiş olduğum motorumun yağ yakma probleminde kayda değer bi iyileşme gözlemlemeye başladım. Motor 12000 de 2011. Çok dingin kullandığımdan dolayı sanırım rodaj yeni yeni bitiyor ve yağ yakma kesilmeye başladı. 2009 model olan cbf im de ilk 25 bin km yağ eksiltmiş ve 25 binde yağ eksiltmeyi kesmişti. Darısı yağ eksilten yeni cbf lere sahip tüm arkadaşların başına. Yalnız yağ eksilten dönemde motorunuza arada yağ takviyesi mutlaka yapın. Eksik yağ ile kullanmayın. İleride mutlaka kesecek veya azalacaktır. Sonuçta motorlarımız daha yeni.
10-11-12 model yılına bağlı kalmaksızın yağ yakan motor var, yakmayan motor var. Henüz bu sıkıntı % 100 olarak çözülmüş değil. İstediğin kadar bilinçli ve itinalı kullan, yakıyorsa yakıyor. İstediğin kadar vurdumduymaz kullan, yakmayan motorda yakmıyor. Şu var, yeni olduğu halde yağ yakan motorları bu şekilde kullanmak kesinlikle zahmetli değil. Önemli olan yağ yakan motoru, bu döneminde yağsız bırakmamak. Yani sıfır cbf almayı düşünen arkadaşlar, ya benim motorumda yağ yakarsa endişesiyle cbf almaktan vazgeçmesinler. Bunun takibi gayet kolay ve sıkıntısız.
İlk cbf im 2009 model ilk 25 bin km yağ yaktığından ve 25 binde yağ yakmayı kestiğinden bahsetmiştim. Bu motorumu 25 km de kardeşime satmıştım. Oda 1 ay kadar önce 40 bin küsür km lerde bi başkasına sattı. Motor son anında bile 40 binin üzerindeyken yağ yakmıyordu.