Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Yamaha Tracer 700
böyle kobaylığa can kurban Evren. ya şaka maka harbiden cıbıf iyi gidiyor. tatil dönüşü aşkımızı tazeledik cıbıfımla. 3200km oldu dün yağa baktım seviye normal. zinciri yağladım sonrada ver coşkuyu ver coşkuyu.

Benim daha 900 km oldu ama, herhalde bakımını önümüzdeki sezon yaparım. Şimdi değiştirtsem yağ tüm kış yatınca kötü olacak. sezon başı 15-50 yağ koyarım diye düşündüm. Benim yağın durumu tabii ki iyi şu anda, zincirim yağlı, motorum cilalı. Arada bir basmışız çok mu :) Arka dişliyi değiştirme konusunda kararsız kaldım, lastiği zinciri sökmek gerektiğinden lastik değişimine ertelerim sanıyorum. Daha kolay olur nasıl olsa tekeri sökeceğiz.

arkadaşlar elimde daha 3 aylık motorumdan sökülme çiziksiz motor koruma demiri,kafa koruma demiri ve yan ayak vardır.

ilgilenen olursa uygun fiyata vermeyi düşünüyorum.

Ben en son zincir dişiliyi herseyi takma dahil di sanirim 80 tl ye taktırdım ama Felon Sen Undocabı tanıyorsun genelde birlikte gezeriz şehir icinde sorun degil ama uzun yolda GT nin perfermensını ararsın ve bence bende cbf kullanıcısı olarak malzeme kalitesi GT den iyi olmasına rağmen GT daha iyi bir motor GTR lar tek dez avantaşı bence oturma şekli uzun yolda 100-110 ortalama hızlarda da CBF ile GTR ayni yakıyor.

Performans açısından şüphesiz gtr iyi tabiki ama bana cazip gelen az yakması ve parçasının ucuz olması.Bakımıda dahil.Şuanda motorumu cillop gibi yaptım ama olduğu yerde düşse 100liradan fazla masraf çıkarıyor ve açıkcağı çok kullanmaktan memnun olsamda acıyorum sadece hafta sonları çıkartmak istiyorum 2gündür otobüsü denedim baktım böyle olmayacak cbflere bakıyorum ama gtr ile devam edicem sanırım.İmkan olsa yanına ucuzundan bi scooter yada cup tarzı bi motorda alırdım az kullanırdım

Performans açısından şüphesiz gtr iyi tabiki ama bana cazip gelen az yakması ve parçasının ucuz olması.Bakımıda dahil.Şuanda motorumu cillop gibi yaptım ama olduğu yerde düşse 100liradan fazla masraf çıkarıyor ve açıkcağı çok kullanmaktan memnun olsamda acıyorum sadece hafta sonları çıkartmak istiyorum 2gündür otobüsü denedim baktım böyle olmayacak cbflere bakıyorum ama gtr ile devam edicem sanırım.İmkan olsa yanına ucuzundan bi scooter yada cup tarzı bi motorda alırdım az kullanırdım

BEn hafta sonu motoru yatırdım koruma demiri cantası var direksiyon topuzu korudu bir sey olmadı zarar goren yerleri sarf malzemeleri onlarda dert degil tüm granajı değişsende 250 tl falan sanırım CBF in o konuda haklısın ama GTR den sonra CBF e binemek otobuse binmek gibi gelebilir GTR kullanıcıların ruh hali orta ta biraz gösteriş seviyorlar :D inkar etmeye gerek yok iki arkadasın altında bunu gorup bu ne lan dese bir daha yzune bakmazsın :D

BEn hafta sonu motoru yatırdım koruma demiri cantası var direksiyon topuzu korudu bir sey olmadı zarar goren yerleri sarf malzemeleri onlarda dert degil tüm granajı değişsende 250 tl falan sanırım CBF in o konuda haklısın ama GTR den sonra CBF e binemek otobuse binmek gibi gelebilir GTR kullanıcıların ruh hali orta ta biraz gösteriş seviyorlar :D inkar etmeye gerek yok iki arkadasın altında bunu gorup bu ne lan dese bir daha yzune bakmazsın :D
satamamın asıl nedeni bu motor üzerinde çok emeğimin olması ve memnun kalmadığım bi yönü olmaması ama işte işe gidip gelmeyede gelecek bi motor değil.en iyisi böyle devam edeyim ilerde bi cup alırım ucuzundan :bounce:

satamamın asıl nedeni bu motor üzerinde çok emeğimin olması ve memnun kalmadığım bi yönü olmaması ama işte işe gidip gelmeyede gelecek bi motor değil.en iyisi böyle devam edeyim ilerde bi cup alırım ucuzundan :bounce:

Al birtane honda today :D tamamdır işte pembe alirsin kızların ilgisini ckersin :D

özelden cevaplandı teşekkürler.

Teşekürler,

Dün gittim lastiklerimi değiştirdim. 29.000 km duroları kullandım ve bildiginiz kabak oldu ve dün annese gittim İRC marka on arka takım lastik aldım Normalde 140-145 fiyatı var sanırım Aneste 130 a ciftini verdiler 40 lirada takma parası aldılar 170 e almış oldum ilk izlenim iyi gibi cok araştırıp cıvkını cıkartmak istemedim taktıdım gitti. 40 tl ( tekerlek başına 20 tl ) almaları bence biraz fazlaydı ama cokta sorgulamadım.

Ben en son zincir dişiliyi herseyi takma dahil di sanirim 80 tl ye taktırdım ama Felon Sen Undocabı tanıyorsun genelde birlikte gezeriz şehir icinde sorun degil ama uzun yolda GT nin perfermensını ararsın ve bence bende cbf kullanıcısı olarak malzeme kalitesi GT den iyi olmasına rağmen GT daha iyi bir motor GTR lar tek dez avantaşı bence oturma şekli uzun yolda 100-110 ortalama hızlarda da CBF ile GTR ayni yakıyor.
GT250R 3.5lt den aşa yakmıyor diye biliyorum 100km hızda cbf 150 nin 3.5lt yakması en azından benim motorumda imkansız ama gt250r ım olsun 3.5lt yaksın :D

kafa grenajının sol çifti 125l sağ çifti 125tl işçilik takması hariç arka yani popo grenajları 80er tl diye biliyorum yine işçilik hariç yetkili orjinal parça için konusuyorum

Teşekürler,

Dün gittim lastiklerimi değiştirdim. 29.000 km duroları kullandım ve bildiginiz kabak oldu ve dün annese gittim İRC marka on arka takım lastik aldım Normalde 140-145 fiyatı var sanırım Aneste 130 a ciftini verdiler 40 lirada takma parası aldılar 170 e almış oldum ilk izlenim iyi gibi cok araştırıp cıvkını cıkartmak istemedim taktıdım gitti. 40 tl ( tekerlek başına 20 tl ) almaları bence biraz fazlaydı ama cokta sorgulamadım.

sende modaya uyup takma dahil 180tlye mişlen taktıraydın, hani olmuşken 10 tl fazla olsun iyi olsun..
Hayırlı olsun düz gitsinler de gerisi önemli değil :cat:

Teşekürler,

20 lira fazla verip keşke michelin taktırsaydınız...
irc nin o kadar pahalı olmaması lazım esasında....
sağlık olsun olan olmuş..
kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...

Buz motora sordum 200 tl dediler D&B motorda 190 dediler hepsinden önemlisi buralar hep karşıda Michlen almak isterdim ama gaza geldim gittim taktırdım kısmet birdahakine artık :D zaten ben durolardan aman aman çok şikayetci degildim o yüzden bunlardan da memenun kalırıım bir anda michlen bozar beni sonra :D

Felon Ben uzun yollarda genelde sürekli dip gaz gidiyorum ve motor hep yüklü oluyor ve CBF 3.2 lt yakıyor GTR benimle birlikte gidiyor oda ( Undocab ın ki ) 3.2 lt -3.3 lt yakıyor. Ama granaj konusunda haklısın senin verdigin granaj fiyatına nerdeyse ybr cbf aliniyor :D

Buz motora sordum 200 tl dediler D&B motorda 190 dediler hepsinden önemlisi buralar hep karşıda Michlen almak isterdim ama gaza geldim gittim taktırdım kısmet birdahakine artık :D zaten ben durolardan aman aman çok şikayetci degildim o yüzden bunlardan da memenun kalırıım bir anda michlen bozar beni sonra :D

Felon Ben uzun yollarda genelde sürekli dip gaz gidiyorum ve motor hep yüklü oluyor ve CBF 3.2 lt yakıyor GTR benimle birlikte gidiyor oda ( Undocab ın ki ) 3.2 lt -3.3 lt yakıyor. Ama granaj konusunda haklısın senin verdigin granaj fiyatına nerdeyse ybr cbf aliniyor :D
yok yok gtr a devam , belki ilerde yanına bi kardeş gelir o kadar :)

2011 lerde devir kesici yok ark..lar.. Ayrıca Krank silindir piston grubundada iyileştirme yapıldığını sanmıyorum, çünki motorum şu an 9000 km de ilk km lerden beri yağ yakma var. 2000 km de 200-300 gram seviyelerinde. Tabi arada yağ takviyesi yapıyor yağsız bırakmıyorum elbette. Genel kullanım karakterim 70-80 km h ı geçmediğim halde. Sert kullanmadığım halde bu seviyede yağ yakıyor..

2. el 2011 model cbf alırken iyi sorgulamak lazım. Redline üzerine rahatlıkla çıkabilen motorun, bilinçsiz genç kanı kaynayan bi kullanıcı tarafından kullanılmışsa canı alınmış olabilir. Çünki denemedim ve hiç bir zamanda denemiyicem ama bu kasa eski kasaya eski kasaların arka 42 t dişlisi takıldığında 5. viteste çıktığı hıza 4. viteste çıkabilir diye düşünüyorum.

Devir kesici varmı yokmu bende denemek istemiştim ve devir saati tam aşağı gelmişti, daha basmadan hemen bırakmıştım. Motorun bütün civataları dökülecek gibi anlık olarak çok kuvvetli bi titreşim oluşmuştu anlık olarak. Zaten bu hareketi boşta anlık olarak yapıp bıraktım ve devir kesici olmadığını görmüştüm. Uzun süreli sürüşlerimde dahi 7000 devir den yukarı sabitlemiyorum. Yani ortalama 90 km/h a denk geliyor 5. viteste. Şehirler arası yolculuklarda 6-7 bin devir arası vites değiştiriyorum.

2011 lerde devir kesici yok ark..lar.. Ayrıca Krank silindir piston grubundada iyileştirme yapıldığını sanmıyorum, çünki motorum şu an 9000 km de ilk km lerden beri yağ yakma var. 2000 km de 200-300 gram seviyelerinde. Tabi arada yağ takviyesi yapıyor yağsız bırakmıyorum elbette. Genel kullanım karakterim 70-80 km h ı geçmediğim halde. Sert kullanmadığım halde bu seviyede yağ yakıyor..

2. el 2011 model cbf alırken iyi sorgulamak lazım. Redline üzerine rahatlıkla çıkabilen motorun, bilinçsiz genç kanı kaynayan bi kullanıcı tarafından kullanılmışsa canı alınmış olabilir. Çünki denemedim ve hiç bir zamanda denemiyicem ama bu kasa eski kasaya eski kasaların arka 42 t dişlisi takıldığında 5. viteste çıktığı hıza 4. viteste çıkabilir diye düşünüyorum.

Devir kesici varmı yokmu bende denemek istemiştim ve devir saati tam aşağı gelmişti, daha basmadan hemen bırakmıştım. Motorun bütün civataları dökülecek gibi anlık olarak çok kuvvetli bi titreşim oluşmuştu anlık olarak. Zaten bu hareketi boşta anlık olarak yapıp bıraktım ve devir kesici olmadığını görmüştüm. Uzun süreli sürüşlerimde dahi 7000 devir den yukarı sabitlemiyorum. Yani ortalama 90 km/h a denk geliyor 5. viteste. Şehirler arası yolculuklarda 6-7 bin devir arası vites değiştiriyorum.

bir arkadaş teklemeden şikayetçi olup cbf sini innova ile değiştirdi... acaba motorun yağ yakması da büyük bir sorun değil mi, bence motorun değişimine sebebtir böyle bir sorun... çinli motorlarda bile yok... bizim 84 model 400bin km deki reno bile bu kadar yağ yakmıyor...

anlamadığım konu , bir kaç servise uğradım, bu cbf lerin çok yağ yaktığından bahsediyorlar , sizde de var mı bu şikayet diye... adam güldü, 2000 km yi geçirmeyiz biz, kaliteli yağ koyarız , şimdiye kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım dedi... tekleme sorunundan şikayet var mı dedim, o ne dedi, hiç öyle bir sorun yok dedi... il içinde gittiğim her servise sordum hemen hemen... hurafe diyorlar...

yani bu forumlar adamın biraz kafasını karıştırıyor... bu motoru sıfır alan arkadaşın km si 7000 ... şu ana kadar bahsedilen hiç bir sorunu onun motorunda görmedim... üstelik lastik sorununu bile yaşamadık, tabiki mişelin çok daha iyidir.. ama üzerinde gelen lastikler berbat, düz yolda durduğu yerde kayıp düştüm filan gibi extrem yorumlar okudum, reel hayatta yok öyle bir şey... duroları eskitmeden 200 lira masraf daha motoru alır almaz bence fuzuli... en az bir sezon idare eder benim sürdüğüm test ettiğim cbf deki lastikler...

herkese selamlar...

bir arkadaş teklemeden şikayetçi olup cbf sini innova ile değiştirdi... acaba motorun yağ yakması da büyük bir sorun değil mi, bence motorun değişimine sebebtir böyle bir sorun... çinli motorlarda bile yok... bizim 84 model 400bin km deki reno bile bu kadar yağ yakmıyor...

anlamadığım konu , bir kaç servise uğradım, bu cbf lerin çok yağ yaktığından bahsediyorlar , sizde de var mı bu şikayet diye... adam güldü, 2000 km yi geçirmeyiz biz, kaliteli yağ koyarız , şimdiye kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım dedi... tekleme sorunundan şikayet var mı dedim, o ne dedi, hiç öyle bir sorun yok dedi... il içinde gittiğim her servise sordum hemen hemen... hurafe diyorlar...

yani bu forumlar adamın biraz kafasını karıştırıyor... bu motoru sıfır alan arkadaşın km si 7000 ... şu ana kadar bahsedilen hiç bir sorunu onun motorunda görmedim... üstelik lastik sorununu bile yaşamadık, tabiki mişelin çok daha iyidir.. ama üzerinde gelen lastikler berbat, düz yolda durduğu yerde kayıp düştüm filan gibi extrem yorumlar okudum, reel hayatta yok öyle bir şey... duroları eskitmeden 200 lira masraf daha motoru alır almaz bence fuzuli... en az bir sezon idare eder benim sürdüğüm test ettiğim cbf deki lastikler...

herkese selamlar...

evet ben innova ile değiştrdim.değiştirmelerinin sebebi hala sorunu çözememiş olmaları.eğer sorun belli olsaydı tamir eder geri verirlerdi.yağ yakan motorlarıda değiştireceklerini zannetmiyorum en çok garantiden motor yaparlar.
sizin ilde fazla cbf yok heralde haliylede servisler hurafe diyebilir.yağ yakma konusunu mantıklı düşünürsen zaten kendinde yağ yaktığını bulacaksın.
bu motorların normal yağ değişim periyodu 4000 km e birdir.peki niye her serviz 2000 de değiştir diyor sence?çünkü 4000km yağ değiştirmeden gidersen eksilen yağ dan dolayı motoru kucağa alma olasılığın var.ben 19 tane motor değiştirdim.80 cc 2 zamanlı dan tut 1300 cc hayabusaya kadar bir çok motor elimden geçti.cbf 150 dışında 2000 km de bir yağ değişimine çağıran servis olmadı çünkü hiç biri bu kadar yağ eksiltmiyordu.
lastik olayına gelince durolar idare eder demişsin duro lar kesinlikle çöp.güneşli havalarda dümdüz giderim ben diyorsan idare eder tabi.ama yağmur a yakalanırsan veya yoldaki bir su birikintisine denk gelirsen sert ilk firende yeri boylarsın,ıslak virajdan hiç bahsetmiyorum bile.
saygılar.

bu arada innovanın da yağ değişimi 2000 km... hatta ben 1500 km de bir değiştiriyordum :):)

Arkadaşlar kornamı değiştirmek istiyorum. Önerebileceğiniz korna var mı? Linkteki kornayı takıp kullanan var mı?

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?categoryid=20024825&productid=otm311120

O tarz kornaları sesi çok çıktığı ve muayenede sıkıntı olduğu için tavsiye etmem.

Tavsiyem seger dıt dıt kornadır. Kırmızı ve turuncu renk olmak üzere ikili alıp takarsan verdiği ses oldukça iyidir, hem de muayenede sıkıntı olmaz.

http://tr.seger.com/urunler/elektromanyetik-kornalar/

Evet arkadaşlar uzun zamandır sizlerden uzak kaldım...Nihayet fırsat bulupda birşeyler karalayabiliyorum.Motorumla yaklaşık 3. ayım ancak 1.5 aydır binebiliyorum.Malum tatil olayları.Motor ile kilometredeki yakıt sarfiyatım ortalama 10,11 kuruş civarı.Motorda bi çok şeyden memnunum ancak motor ısınınca o gelen şıkırtı sesi son zamanlarda beni bi hayli rahatsız ediyor.Ancak bunu bazen yapmadığı anlarıda oluyor.%70 yapıyorsa %30 o sesi çıkarmıyor.Teknik servisim ilk 1000km de sesi fark etti ve problemi çözmeye çalıştı ancak motorun çok kasılmasından rahatsız olduğum için 2 gün sonra kasılmadan şikayet ettim ve motoru geri verdim tekrar uğraştı motor bu sefer kaymak gibi akıyor ancak o ses halen gelmeye devam ediyor.Motorun sesinden çok bu sesi duyar oldum son zamanlarda.Bu mesela en başlıca problemim.

Lastiklerimden tabiki şikayetçiyim..Öyle anlarım oluyo ki insanlar çarpmam için önüme atladığı oluyo:))Geçen bi teyzem yine atladı önüme frene öyle bi asıldım ki iki tekerinde abs kıvamında fasılalı olarak kaydığını fark ettim.Motorun fren tertibatınadan memnunum çok iyi tutuyor amma velakin lastikler kuru asfaltta dahi kaymayı başarabiliyor ki bu üstün bi özellik olsa gerek:))Yine geçen gün bi arkadaşımla motoru kullanırken öndeki arabanın aniden durması ve benim frene asılmamla motorun hız kesişini görmeliydiniz.Arkamda artçım olduğu için lastikler kaymadı ve motorun da fren tutma kabiliyeti ön plana çıkınca inanılmaz bi şekilde motor stabil bi şekilde yavaşladı:)Artçım o ivmelenmeyle bana yapıştı tabi ve arkadan beni kalayladı:)))

Ayrıca motorumun daha 3.ayında uzun farı patladı.2000km'yi daha yeni yeni bitirdim sayılır.Biraz yükleniyorum.İvmelenmesinden memnunum ama tabi iki kişi geçen gün az bi yokuşta 4 viteste bayıldı:) Bilmiyorum bundan şikayetçi olmalımıyım?:))Belki de devrini yakalayamamıştım:)

3 gün önce de shad marka 33 litrelik bi çanta aldım..Çanta güzel tabi ama büyük çukurlarda bi takırtı sesi geliyor.Yine de memnunum:)

Gelişmeler oldukça buradan sizlerle paylaşımda bulunuca:)Kalın sağlıcakla...

Teşekkürler, paylaşım için. :rendeer:

herkese selamlar...
Forumlar paylaşım yerleridir, herkes herşeyi paylaşabilir. Bunun sonucunda yalan-yanlış bilgiler de olur, ama birçok kimse tarafından dile getirilen olayların yalan olma ihtimali bence oldukça azdır.

Hafif yağmurlu havada gece vakti rampa aşağı inerken duro arka lastiğimin ufak frenajlarda bile kitlediği çok bilirim. Acemilikte var, ne oluyor yahu derdim de derdim.

Yoksa durolar hiçte kullanılmaz lastikler değil. Sadece yağmuru sevmiyorlar, ben de motosiklet kullanırken sevmem :)

kitapçığında 4000 km yazıyor.hayabusa bile 300 km hız üzeri kullanılmasına rahmen 3000 km de değişiyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar