2 lt. yakar sanırım.simdi benim innova 125 i yle sabit 70 le gidince 1.6 lt / 100km yakit tuketiyor.. 2011 cbf lerde durum nedir. duz yolda 70 le gitsek, 100 km ne yakar...
Öncelikle Yorumlarınızdan ögrendiklerimden başlayayım. motorum şuan 1100 Km de, 1000 bakımına kısmetse pazartesi gidecegim.
Sıfır motor hiç bi zaman kullanmadıgım için Rodaj da sanırım hatalarım oldu, Sonucu ne olur bunuda bilmiyorum. Evim işime yakın bu yüzden motor fazla zorlanmıyor günde 5 Km bile yapmıyorum.
Ama bazen Ümraniye, Sabiha göçcen Havaalanına Bir iki seferde Beylik düzüne 4.Leventten gittim Ve şu 1 aydır hafta sonlarıda Göktürkte göllere gidiyorum, Bu zamanlarda Motorun rodajını unutup ALLAH ne verdiyse bastım. kimi zaman 100 kimi zaman 80 kimi zaman 60 kimi zaman 110 120 yaptım Ama hiç komprasör le motoru zorlamadım. 5.Vites te yüksek devir sanırım 9bin Rpm midir nedir yani kırmızıda kullandıgım oldu, Önümde uzun yıllar ve bir hafta içinde ilk bakımın var. Kaybım ve Zararım varmıdır bilmiyorum bakıma gidip yagı degişmedende bi daha öyle basarsam eşşegim burdaki yorumları okuduktan sonra. bununla ilgili görüşleriniz bekliyorum, Yanlız CBF konusunda deneyimli bilgili tecrübeli arkadaşlardan.
Ayrıca Motorun içinden yine ses geliyor sizin bahsettiginiz kadarıyla Sibop sesi. YOk 10 40 yagmı yok 15 50 mi demiyorum üstadlar zaten söylemiş siboptur diye.
Merak ettigim ilk bakımda sibop ayarı yapıyorlarmı? Ve ilk bakım 1000 bakımında neler yapılıyor, Kendi yagımı kendim götürsem olur mu? Motorda araba alarmı var Elektirik devresi Garanti dışı diyorlar bu konuda bilgileriniz varmı? Özellikle zenon lamba kullanan arkadaşlar nedir servisin b u durumdaki duruş ve tavrı.?
Son olarakta yine bi üraniyeye gidiş olayımı anlatıp bundan sonra sizlerin yorumlarını okumaya devam edecegim biliyorum biraz uzun oldu bu seferlik affedin.
Kuzenimi Ümraniyeye götürecegim 4Levent ten. Hava normal.
Levente Geldik yagmur Başladı, gişelere gelmeden yolda Motor istop etti (1) benzin yedek e yakındı yedek depoya aldım, Acabalara düştüm acaba yedeki de bitiirdimmi vs.. motor çalışmadı bir türlü, Benzin alim gelim dedim kuzenime bu arada da baya ıslandık orda 5 dakka kadar kaldık, motora bi oturdum depo kapagını acıp salladım benzin var. yani beni köprüden geçirir geride getirri eminim.
Köprüyü geçtik 7 8 Km gittik yine aynısı oldu? (2) işin kötüsü marşa basmaktan ve yanan direk lamba yüzünden aküm bitecek korkuyorum ayak marşım yok kala kaldım. jikle ile oynadım vs.. derken çalıştı yine çıktık yola yagmur devam ediyor ve yagmur elbiselerimiz yok. evden çıkarken hava yagmurlu degildi.
yalan olmasın bi o kadar Km daha gittik yine aynısı oldu belki 8 belki 10 Km gittik yine kaldım yolda istop etti motor (3) Sag Salim götürdüm kuzenimi gidecegi yere, Geri dönüşümü hiç sormayın, Hava karanlık, Yola çıktım saat 9 10 sıraları yaklaşık 10 Km gittim yine istop etti motosiklet (4) jikle ile oynuyorum çalışsın diye ama nafile yaklaşık 10 dakka kadar sonra yine marşı aldı ve çalıştım.
Bildigim tüm duları okuyarak yola çıktım ve okuya okuya devam ettim. Kavacık viyadügünü geçtim Levent tarafına dogru kimotor yine istop etti Yaklaşık yine 7 ila 10 Km arasında bi gitmiştim.
(Bu arada benzin almıştım) Emniyet şeridine zor attım kendimi vızır vızır gecen kamyonlardan, Attıkta ne oldu bu sefer 10 dakkayada düzelmedi artık akünün sonlarıydı, Hatta bir ara direk yanan far ampülünü sökmeyi bile düşündüm ama yoldan gecen kamyonları görseniz hem korkuyorum hem düşünüyorum hemde sıfır motor hondaya küfür ediyorum.
Zaten arabası yolda kalmış birini emniyet şeridinden çeken birini beni görsün diye yapmadıklarım kalmadı, işaret ettim defalarca emniyet şeridinden çıksın diye tam yanıma geldi çıkacekken kamyon sıkıştırdı kendimi zor attım kenarıya motorun aynasına sıfır geçti gitti yanımdan. neyseki niye neden nasıl bilmiyorum aküyü bitirmeden dualarım kabul oldu ve motor çalıştı.
50 Km yol yaptıgım yagmurlu bir yolda 700 Km de olan motorum beni 5 defa sizce neden yolda bırakmıştır.
Bu 2 3 sorunuma ve soruma umarım hoşgeldin arkadaş aramıza siyerek cevap veren CBF 150 linin dilinden anlayan arkadaşlar umarım cevap verirler. Son olarak ta sessiz oringli zincir taktıracagım marka ve önerisi olan varmı bakımdan öncemi sonramı taktırayım? Saygılar Şimdiden Teşekkür.
Kazasız belasız sürüşler herkeze..
2 lt. yakar sanırım.
Son olarakta yine bi üraniyeye gidiş olayımı anlatıp bundan sonra sizlerin yorumlarını okumaya devam edecegim biliyorum biraz uzun oldu bu seferlik affedin.
Levente Geldik yagmur Başladı, gişelere gelmeden yolda Motor istop etti (1) benzin yedek e yakındı yedek depoya aldım, Acabalara düştüm acaba yedeki de bitiirdimmi vs.. motor çalışmadı bir türlü, Benzin alim gelim dedim kuzenime bu arada da baya ıslandık orda 5 dakka kadar kaldık, motora bi oturdum depo kapagını acıp salladım benzin var. yani beni köprüden geçirir geride getirri eminim.
Köprüyü geçtik 7 8 Km gittik yine aynısı oldu? (2) işin kötüsü marşa basmaktan ve yanan direk lamba yüzünden aküm bitecek korkuyorum ayak marşım yok kala kaldım. jikle ile oynadım vs.. derken çalıştı yine çıktık yola yagmur devam ediyor ve yagmur elbiselerimiz yok. evden çıkarken hava yagmurlu degildi.
yalan olmasın bi o kadar Km daha gittik yine aynısı oldu belki 8 belki 10 Km gittik yine kaldım yolda istop etti motor (3) Sag Salim götürdüm kuzenimi gidecegi yere, Geri dönüşümü hiç sormayın, Hava karanlık, Yola çıktım saat 9 10 sıraları yaklaşık 10 Km gittim yine istop etti motosiklet (4) jikle ile oynuyorum çalışsın diye ama nafile yaklaşık 10 dakka kadar sonra yine marşı aldı ve çalıştım.
Bildigim tüm duları okuyarak yola çıktım ve okuya okuya devam ettim. Kavacık viyadügünü geçtim Levent tarafına dogru kimotor yine istop etti Yaklaşık yine 7 ila 10 Km arasında bi gitmiştim.
(Bu arada benzin almıştım) Emniyet şeridine zor attım kendimi vızır vızır gecen kamyonlardan, Attıkta ne oldu bu sefer 10 dakkayada düzelmedi artık akünün sonlarıydı, Hatta bir ara direk yanan far ampülünü sökmeyi bile düşündüm ama yoldan gecen kamyonları görseniz hem korkuyorum hem düşünüyorum hemde sıfır motor hondaya küfür ediyorum.
Zaten arabası yolda kalmış birini emniyet şeridinden çeken birini beni görsün diye yapmadıklarım kalmadı, işaret ettim defalarca emniyet şeridinden çıksın diye tam yanıma geldi çıkacekken kamyon sıkıştırdı kendimi zor attım kenarıya motorun aynasına sıfır geçti gitti yanımdan. neyseki niye neden nasıl bilmiyorum aküyü bitirmeden dualarım kabul oldu ve motor çalıştı.
50 Km yol yaptıgım yagmurlu bir yolda 700 Km de olan motorum beni 5 defa sizce neden yolda bırakmıştır.
Bu 2 3 sorunuma ve soruma umarım hoşgeldin arkadaş aramıza siyerek cevap veren CBF 150 linin dilinden anlayan arkadaşlar umarım cevap verirler. Son olarak ta sessiz oringli zincir taktıracagım marka ve önerisi olan varmı bakımdan öncemi sonramı taktırayım? Saygılar Şimdiden Teşekkür.
Bu sorunu bende yaşadım. Motor yağmurlu havada yada herhangi bir su birikintisinden geçtiğimde tekleyip stop ediyordu. Servise götürdüm ve uzun araştırmalar sonucunda (3 gün serviste kaldı) deponun altından geçen kablonun birinin izolasyonu sıyrılmış ve oradan şase yapıpmotorun teklemesine ve stop etmesine neden oluyormuş. O kabloyu garantiden değiştirdiler ve sorun düzeldi. Servisteki usta ilk defa böyle bir sorunla karşılaştıklarını söyledi. Büyük bir ihtimal sizin motosiktletinizde de böyle bir sorun vardı.
büyük ihtimalle orta ayağın ordaki hortumlardan 1 veya bir kaçı sıkışmış bu yüzden diyorumSon olarakta yine bi üraniyeye gidiş olayımı anlatıp bundan sonra sizlerin yorumlarını okumaya devam edecegim biliyorum biraz uzun oldu bu seferlik affedin.
Bu sorunu bende yaşadım. Motor yağmurlu havada yada herhangi bir su birikintisinden geçtiğimde tekleyip stop ediyordu. Servise götürdüm ve uzun araştırmalar sonucunda (3 gün serviste kaldı) deponun altından geçen kablonun birinin izolasyonu sıyrılmış ve oradan şase yapıpmotorun teklemesine ve stop etmesine neden oluyormuş. O kabloyu garantiden değiştirdiler ve sorun düzeldi. Servisteki usta ilk defa böyle bir sorunla karşılaştıklarını söyledi. Büyük bir ihtimal sizin motosiktletinizde de böyle bir sorun vardı.
Bi arkadaşım yazmış ama bende yazamadan edemiyeceğim. Motorun km si, açılıp açılmaması aynı viteste aynı hızda motorun çevirdiği devri asla değiştirmez. Kendimce neler bu devri değiştirir yazayım;
1-Fark ettiğin, devirde rahatlama hissini ya rüzgarı arkana alarak yaptığın bir sürüşte olmuştur. (Rüzgara karşı veya rüzgarı arkama alarak yaptığım sürüşlerdeaşağı yukarı 5. viteste ortalama 0,5 devir fark ediyor. Ve arkadan estiğinde motor inanılmaz rahat giderken, rüzgar karşıdan estiğinde tam tersi oluyor ve devirde aynı hızda ortalama 0,5 gibi daha yüksek seyrediyor).
Örnek: Benim ortalama haftada 3-4 kez kullandığım 30+30= 60 km bi istikamet var. Giderken rüzgar karşıdan eser. Motor 42 t arka dişli ile 80 km/h ı 5. visteste 6,6-6,8 devir arası çevirir. (43 t 2011 ler daha yüksek çevirecektir. arka dişlisini 42 t olmayan 2011 lere örnek teşkil etmez) Ama karşı yönden gelişimde ise rüzgar arkamda olduğundan 80 ile giderken bu sefer devir 6-6,3 arası falan oluyor. Ve motor çok daha rahat gidiyor.
2-Ya lastik hava basınçların düşükken hava basınçlarını kontrol edip hava basılmış ve lastik basınçları normale döndükten sona (Lastiğ hava basıldığında lastik daha sertleşerek çapı büyüdüğünden dolayı), ya bitik tabanında diş kalmayan dış lastiği değiştirmişsindir, yada ön veya arka dişli değiştirmişsindir.
3-Ya ne biliyim, zincir çok çok sıkıdır, zinciri olması gerektiği gibi ayarlamışsındır. çok sıkıdır.
Belki aklıma gelmeyen başka etkenlerde olabilir. Diğer ark.lar eklerler.
Bilgi: Bu arada lastik hava basınçlarınızı ortalama ayda 2-3 kez bence bi benzinlikte kontrol edin. Ben genelde yolculu kullanıyorum ve ön 28 arka 33 yapıyorum. Hem yakıtınız ideal ölçülerden sapmaz, hem lastikleriniz daha uzun ömürlü olur. Ayrıca düşük lastik hava basıncıyla gezmek motoru yoracağından hem motorunuz yorulmaz ve daha uzun ömürlü olur. Düşük basınçlı lastikle gezmek, aynı hızlarda motorun daha yüksek devirler kullanmasına ve dolayısıyla daha fazla yakıt tüketmesiyle beraber motorun yorulmasına da sebep olacaktır.
çenesi açılır kasklar 100tl den pahalı ama ben kapalı kask öneririm kaza anında ve sayre daha dayanıklı ve koruyucu 100tl ye ls2 ve bazı nitro modelleri bulunabiliyor istanbulda oturuyosanız eminönü motorsikletçiler sokağına veya şirinevlerdeki motomaxa bakabilirsinizArkadaşlar 100 tl civarı kaliteli kask arıyorum. ön taraf açılabilenlerden bakıyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum.
ahmet abi ben öle bi fark olduğuna inanmıyorum bence kullanıma bağlı ben hep aynı yerden almama rahmen 4.22den 20tllik benzinle 135km debitirdiğimide 191kmrede bitirdiğimide bilirim yani olay elin gaza ne kadar değmesiyle alakalı bencedün bir topikte kullanılan benzinin markasına göre farklı km ler yaptığını yazmış bir arkadaş. bu konuda yüksek km yapan arkadaşlar hangi petrol şirketinden alıyor benzini? eğer varsa böyle bir fark biz neden faydalanmayalım.
arkadaşlar 750 km lik bir yol planlıyorum. kontak kapatmadan 80-90 km/h sabit bi hızla gitsem motor zorlanır mı. ne sıklıkla dinlendirmeliyim motoru
teşekkür ederim kardeş. çok haklısın. ben motoru sağlama alayım da ben önemli diilim:mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------
1198. sayfada benim motorun resimleri var. pek cevap gelmedi. bi şekil fiyat değerlendirmesi yapar mısınız abilerim. kazıklanmayalım![]()